Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Hej Sverige

In het vorige reisverhaal kon je lezen hoe we van België op een onverwachte manier naar Zweden reisden.
Vandaag meren we aan in Göteborg. Maar wat nu… Waar overnachten we vanavond? Waar maken we voor het eerst écht kennis met de Zweedse way of life?

Stenungsogarden in Stenungsund, Zweden

Overnachten in Göteborg-stad?

Göteborg-stad leek na onze research niet de beste match. We willen rust, stilte, veiligheid. We hebben er vandaag al enkele uren mobilhome-rit op zitten én een drukke vaart op de StenaLine ferry. Die drukte willen we koste wat het kost zo snel mogelijk achter ons laten. Nature, pleaseWe lezen veel recensies en komen plots op een camping uit waarover iedereen lovend blijkt. Allen daarheen, dan maar?!

Ik pleeg een telefoontje naar Emma van Stenungsögården. Dit is een camping zo’n 45 minuten ten noorden van Göteborg aan het water, met restaurant, speeltuin, … en dus heel wat lovende recensies. Of ze nog een plaatsje heeft? Ja! Welgeteld ééntje met elektriciteit. Verkocht! “Bel me maar als jullie aankomen.” 

Stenungsogarden in Stenungsund, Zweden
De receptie van Stenungsogarden

Välkommen till Stenungsund

Bij aankomst overvalt de rust je zowat. Wauw, wat een zicht! Hoe kan dit amper een uurtje rijden zijn van de haven? 

De receptie van Stenungsögården in Stenungsund, Zweden is gesloten. De eigenares is telefonisch bereikbaar en legt ons uit waar we mogen staan. Ze komt speciaal voor ons naar de camping om de sleutel van het elektriciteitskastje te overhandigen. Emma heet ons van harte welkom.
Ze vermeldt dat het nog laagseizoen is (want nog net vóór Pasen), maar dat het toch wel druk is: zowel op de camping, de enkele camperplaatsen die ze heeft als in de verhuur van de hutten (sorry – stugor). 

We betalen 20 SEK (zowat € 20) voor een ruime plaats met elektriciteit en toegang (via pincode) tot de sanitairgebouwen. Er is ook een mogelijkheid tot lozen van cassettetoilet/water en water tanken. 

Het complete (Zweedse) plaatje

In Stenungsögården zou je best wel een week kunnen verblijven – mits je geen XL-aanbod aan animatie verwacht. Op het heuvelachtige terrein sta je rustig, veilig en middenin de natuur. Zowel zee als bos zijn aanwezig. 

Voor wie de vrouw achter dit artikel een beetje kent: water, bos en bergen zijn mijn ding. Als je twee of zelfs drie zaken combineert, mag je er van op aan dat er al eens een traantje van ontroering kan neerdalen. (Herinner je je hoe lovend ik was over de watervallen in Zwitserland?)

Stenungsogarden in Stenungsund, Zweden
In de 'achtertuin' van de camping, ligt een strandje verborgen met een spectaculair zicht links en... industrie rechts (die moet er uiteraard ook érgens wel zijn)

Door de wind?

’s Avonds buigen we ons over de Zweedse landskaart. De regio waar we willen geraken is wel duidelijk: de meren Vänern en Vättern boeien ons mateloos. Het enthousiasme voor die regio is immens, en groeide nog dankzij het tv-programma “Camping Coppens”. Maar in hoeveel stappen we richting de grote meren rijden, of via welke plaatsen? Dat bepaalt de wind. Of was het nu de copiloot? 😉

’s Ochtends worden we gewekt door de vogeltjes en beslissen we: we rijden naar een mooie plek die we al een tijdje volgen op Instagram, vlakbij het stadje Arvika. Ook daar gaan we voor water, strand én bos. Zelfs met jonge kinderen mee hoeven we niet per se een arsenaal aan speeltoestellen of animatie. Wordt vervolgd…

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe