Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Pret in Bled

In de nazomer/herfst van 2021 maakten we een reis door Europa. Je kent misschien het bordspel Reis door Europa uit de jaren '80 / '90 nog? Daarin moest je zo snel mogelijk zo veel mogelijk plaatsen bereiken. Slimme aankoop van mijn ouders, want ik was dol op het spel en kende in een mum van tijd steden uit alle uithoeken van Europa bij naam. Een lesje topografie, zeg maar.

Uiteraard was onze reis door Europa geen spel, maar realiteit. We hadden een plan, en dat plan was om zo gauw mogelijk in Kroatië te geraken, maar ondertussen wel op mooie plekken te overnachten.

We vertrokken vanaf de camperplaats in Trier. Om twee uur ’s nachts. Er was een immense party aan de gang op wandelafstand van de camperplek en we dansten mee in ons bed. De politie patrouilleerde met (drugs?)honden op enkele honderden meters van de staanplaats en dat boezemde niet meteen vertrouwen in voor de nacht. 

Leve vrijheid, blijheid en dus vertrokken we midden in de nacht. Sorry buren, maar dit feestgedruis pikten we écht niet op de eerste nacht van onze vakantie. We vertrokken naar regio Salzburg, of dat was plan A… Plan B was aankomen in Bled, als de doortocht soepel verliep. 

Overnachten in een postkaart

Als allerlaatste halte voor de Kroatische grens, overnachtten we in Slovenië.
Onze eisen zijn misschien al gekend: zicht op zee/water/bergen is een surplus. Comfort (oké: kraaknet en liefst modern sanitair), horeca-aangelegenheden in de buurt en speeltuinen zijn een must. 

Het meer van Bled stond op ons lijstje. Het is een van de drukst bezochte plaatsen in Slovenië en het meer sierde al menig postkaartjes. “Drukst bezocht” kan afschrikken: maar het meer is gigantisch, dus in principe viel dat allemaal wel mee. 

We hadden voor onze reis een overzicht gemaakt met mogelijke campings of plekken om te overnachten.
We zagen wel hoe ver we kwamen met kilometers malen, want niet te vergeten: er reisden twee kinderen van twee en vier jaar oud mee. De oudste praat zeer graag (en veel) en de jongste is het type waarvoor een stel ogen op de rug niet zou misstaan. We reisden dus echt wel op hun ritme: kunnen ze nog een uurtje aan, of moéten we hier ergens stoppen voor vandaag om onze mentale gezondheid te waarborgen? 😉

De reis ging vlot en we arriveerden al gauw aan de Sloveense grens en van daar is het echt niet meer lang rijden naar Bled. Als ik eraan terugdenk, lijkt het 45 minuten te zijn, maar op dat moment zelf leek de trip naar Bled eindeloos en bleven de haarspeldbochten genre mini-Alpe d’Huez maar komen. 

Veel motorhomes, caravans en kampeerbusjes gingen van Oostenrijk de Sloveense grens over.

Camping Bled *****

Eenmaal aangekomen werden de Covid Safe Tickets gescand en gingen we op zoek naar ons plaatsje. Echtgenoot aan het stuur, ik mocht de honneurs waarnemen ter plaatse. Het was 13 uur, en we hadden er een kleine 10 rij-uren op zitten. We tankten onderweg diesel, AdBlue (wat een zoektocht is dat in sommige streken nog!) en even belangrijk: broodjes.

Situatieschets:
De camping in Bled was volboekt. Het was érg warm en we hadden er een lange rit op zitten, want maakt dat de normaal vrij heldere geest, het even liet afweten. Bovendien was het enige plaatsje waar het nummerbordje niet goed zichtbaar was, het onze. Of we dat deeltje van de camping misschien 3x zijn rondgereden? Het zou zomaar kunnen 😉

Het plaatsje was lang en smal en om zo optimaal mogelijk te parkeren (waterpas en in de schaduw), diende er duchtig gemaneuvreerd te worden. De camping bestaat uit een heuveltje, waarop tenten hun plaats hebben, en een “dal” waar weggetjes aangelegd werden voor (cara)vans en motorhomes.

Van het meer van Bled heb ik welgeteld nog 23 foto’s op mijn smartphone staan. Het water was helder en had een prachtige kleur. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de warme en deels nachtelijke rit meteen vergeten was. Of ja… meteen? Na een ijsje en een frisdrank. 

Ook van de kleurrijke speeltuin kan ik nog 20 foto’s delen, of van mijn kinderen wiens zomerse outfits welgeteld 2 minuten roomijsvrij bleven. We hadden het enorm naar onze zin in Bled. 

Het sanitair gebouw in ons deel van de camping bleek recentelijk vernieuwd en de poetsvrouw passeerde frequent. Héérlijk! Okselfris bestelden we nog pizza’s voor take-away en zo genoten we van een avondje Slovenië.

’s Ochtends passeerde een rijdend bakkerijtje over de camping met een klein, maar fijn aanbod. Een heerlijke afsluiter van een overnachting waar we trouwens een goeie € 30 voor betaalden (4 personen, toeristenbelasting, elektriciteit, water, sanitair etc.).

Eerlijk is eerlijk, deze 24 uur in Bled mochten langer duren, maar we hadden een doel voor ogen: een weekje aan de Kroatische kust. 

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe