Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Kroatië

Camping Park Umag

Kroatië en wij – dat moet een beetje liefde op het eerste gezicht geweest zijn. Onder een loden zon reden we met onze motorhome via enkele Kroatische heuvels richting Umag. De baantjes kronkelden en langs de weg zagen we talloze kraampjes met look, olijfolie en fruit. De verkopers zaten naast het kraampje op een stoel. Een beetje wait and see tot de volgende toerist stopt om de lokale oogst te kopen. Je kan het je vast inbeelden. 

We reserveerden een plaatsje in Camping Park Umag. Reserveren bleek ook in september een must – of toch als je een plekje langs de zee wil bemachtigen. 

"Welkom" in Kroatië

Reserveren bleek een must, zelfs in laagseizoen. De camping is erg uitgestrekt en beschikt over héél wat faciliteiten. De bezoekers zijn even talrijk als uiteenlopend: vele nationaliteiten, alle leeftijden én zowel kampeerders met de tent, caravan, buscamper als gemiddelde én bovengemiddelde motorhomes. 

Aanmelden ging vrij vlot. Er waren nog vrij strenge coronaregels van toepassing op het moment van onze reis en een grote, brede bodyguard waakte over de social distance in de wachtrij aan de receptie. Helaas sprak de man enkel Kroatisch of Engels-met-haar-op – een Duitse toerist stelde een vraag en werd kordaat naar het einde van de wachtrij verwezen “for German questions”. Gelukkig waren er genoeg Duitsers om de man te helpen én de zonnige wachtrij te helpen omzeilen. 
Inchecken verliep vlot en het is alvast even wennen aan de Kroatische manier van handelen. Zowat elke Kroatische medewerker is kort van stof, maar wel behulpzaam.

Zon, zee, strand

We reserveerden online een Luxury mare pitch. Luxury hield in: een goeie 100 m² op een verharde ondergrond, een buitendouche en een prieeltje met barbecuemogelijkheid. Mare hield uiteraard zeezicht in en oh lord… wat hebben we hiervan genoten. Een échte meerwaarde voor onze vakantie. We stonden op de eerste rij en zagen de zon elke avond zakken in de zee. 

We genoten van alle comfort: elektriciteit, vers water en vlakbij mogelijkheden om te lozen. De Camper Cleaner, ofte: een automaat om je Thetford chemisch toilet automatisch te laten reinigen, werkte helaas niet. We verloren er enkele kuna aan en gezien het late avonduur zijn we ons hierover niet gaan informeren aan de receptie. Er was gelukkig een vrij nette mogelijkheid om het cassettetoilet vlakbij te ledigen. 

Luxury mare pitch in Park Umag, Kroatië

Ter land, ter zee of in de lucht?

Kort samengevat kunnen we stellen dat je je in Park Umag niet kan vervelen. Wij reizen met twee jonge kinderen (2 en 4,5) en zijn op zoek naar zo veel mogelijk plezier en zo weinig mogelijk drama. Dat vinden we absoluut in de vele goed uitgeruste speeltuinen én de twee zwembadcomplexen. 

Op de camping vind je om de zoveel ‘blokken’ een speeltuin terug. De speeltoestellen zijn goed onderhouden, divers en dat houdt het afwisselend voor de kinderen. De twee zwembadcomplexen zijn zalig, voor jong en iets ouder. 

Zo vind je een infinity pool met ernaast een waterpretpark (foto hieronder) terug, vlakbij zee. Enige minpunt is het onverwarmde zwembadwater. Ook al geeft Madame Soleil van katoen met makkelijk 25 à 30 graden overdag: het water is koud. We halen de kinderen dan ook elke 15 minuten uit het water om even op te warmen. 

Camping Park Umag, Kroatië

Aan de rand van het zwembad vele ligstoelen en de mogelijkheid om gratis een parasol te gebruiken. Je moet een beetje zoeken naar een plaatsje, maar uiteindelijk vonden we elke keer een plaatsje met vlotte toegang tot het zwembad. 

Bij het bovenstaande zwembadcomplex hoort ook een bar/bistro/ijssalon en een toiletgebouw. Op wandelafstand vind je een winkeltje (dat er telkens half geplunderd bij lag) en een geldautomaat. 

De geldautomaat blijkt al op de eerste vakantiedag onze redding te zijn. Wij zijn kaartbetalers, zowel thuis als in het buitenland, sinds een reis in Noorwegen in 2016. Men trok de wenkbrauwen toen hoog op als we onze koffie cash wilden betalen. Sindsdien betalen wij met de kaart. Overal. Behalve op enkele plekken in Kroatië, zoals de strandbar en het winkeltje waar je als ouder-van-jonge-kinderen zowat verplicht een of ander zwembadspeeltje dient te kopen. Kroatische kuna vind je gelukkig wel vrij frequent in een ATM. 

Langs de promenade vind je een fijne bar terug met lekkere latte macchiato en frisse biertjes. Ernaast kan je allerlei zaken huren om je inner sporty spice uit te leven: ga je stand-up-paddlen of vlieg je even door de lucht? Aan jou de keuze!

Camping Park Umag, Kroatië

Het bovenstaande piratenschip ontdek je in het tweede zwembadcomplex. Het ligt meer ‘bovenaan’ de camping, iets verder van zee. Behalve dit ondiepe zwembad met avonturenschip, vind je op deze plaats nog twee zwembaden, waaronder eentje om baantjes te trekken. 

Naast dit zwembad ook een kleine snackbar met een overwegend licht teleurstellend aanbod: pizza, frieten en croque monsieurs. Een iets gezondere touch was welkom geweest. Maar op deze anders héél erg fijne camping moeten we toch ruimte laten voor enkele puntjes die verbeterd kunnen worden.

Alles wat je nog wil weten over Park Umag

Toiletgebouwen zijn er ruim voldoende op deze camping, zelfs met aangepast kindersanitair. Allen goed onderhouden, maar ik verkies het modernste toiletgebouw en daar is mijn sporthorloge blij mee: extra stappen en ik behaal mijn doel van 12.000 stappen elke dag moeiteloos. 

 

Tot slot...

Ook fijn om te weten is dat het domein beschikt over plaatsjes voorzien voor hondeneigenaars. Ze liggen iets verder weg van waar the magic happens, maar absoluut wel rustig en ruim. 

Onze aanraders voor een geslaagde vakantie in Camping Park Umag

Do's

Over de auteur
Freya

Freya

33. Moeder van twee en vrouw van Ruben.
Houdt van gezinsvakanties in de bergen, gastronomie en pastelkleuren.

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe