Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Kamperen aan de Côte d’Azur

Omdat kniezen over koude temperaturen niets uithaalt, gaan we even terugblikken op de voorbije zomer. BormeslesMimosas is een dorp aan de Middellandse zee. Ergens tussen Hyères en Saint-Tropez geniet je van heuvels, authenticiteit en zon, zee en strand. 

You were never told that Saint-Tropez is paradise?

Karl Lagerfeld

We spreken wijlen Duitse topdesigner Karl Lagerfeld niet graag tegen, maar ook buiten Saint-Tropez vind je stukjes paradijs. Bormes wordt één van les plus beaux villages fleuris de France genoemd. 

Wij verbleven enkele dagen op camping Camp du Domaine: een plek goed gevonden door Belgen, Nederlanders, Duitsers, Zwitsers en Oostenrijkers. Voor de ruime motorhomeplaatsen moet je er niet meteen naartoe – laat ons de plaatsen eufemistisch ‘compact’ noemen, maar des te meer voor de ligging.

De camping beschikt over een stuk eigen strand voorzien van een eerste hulppost en een verhuurpost voor de sportieve waterminnende reiziger.

Het is me tijdens de zomer van 2021 opgevallen hoeveel mensen 1) een stand-up paddle board hebben en 2) vlot kunnen SUP’pen. Het viel me ook op, dat deze mensen vaak dubbel zo oud waren als ikzelf. Slik. Mijn sportieve doelstelling voor 2022 is bij dezen gemaakt en u mag me daar gerust op attent maken bij de eerste zomerzon.

Ook royals vinden hun weg naar Bormes

Vergeef het me als ik even de populaire toer op ga, maar ik werd er tijdens mijn verblijf op attent gemaakt dat we blijkbaar nét het huwelijk van de broer van Kate Middleton misten. In Bormes-les-Mimosas, jawel.

De Middleton in kwestie heet James en zijn Franse bruid Alizée Thevenet.

Volgens de New York Post waren ook William, Kate en hun kroost aanwezig op de ceremonie in Frankrijk.

Camp du Domaine

Terug over naar wat ons écht boeit: een plek om vakantie te vieren. Camp du Domaine heeft zijn naam niet gestolen: het domein is namelijk 45 hectare groot

Wij verbleven op een “confort” standplaats: elektriciteit, water én zeezicht van op de tippen van onze tenen. We waren helaas net te laat om een “confort privilège” plaatsje te boeken, dan heb je full zeezicht erbij. 
Fijn is wel dat er een soort pergola bij deze plaatsen inbegrepen is. Je kon stoelen en tafel prima uit de zon plaatsen en de waslijn meteen ophangen. Dankzij de zeebries was onze zwemkledij in een mum van tijd droog – dat was ook mooi meegenomen.

Faciliteiten op de camping

Van internet tot een hogedrukreiniger om de camper te wassen, tot bars en restaurants en een supermarkt (mét wijnafdeling en warme bakker): eigenlijk hoef je de camping niet te verlaten. Kinderen leven zich uit in de speeltuinen, er zijn sportfaciliteiten en op een boogscheut van de camping vind je de haven terug van Bormes-les-Mimosas waar je yachten groot en klein kan bewonderen.

Ook de meertaligheid van de receptie is een troef. Waar je in Kroatië bijvoorbeeld vaak in slecht Engels of slecht Duits geholpen wordt, is deze camping aan de Côte d’Azur de polyglot van de klas. 

De plaatsen lijken iets minder ruim in vergelijking met de andere haltes van onze reis en het sanitair is modern en proper, doch zonder “extra”. Zijn we verwend? Zeker wel. Maar viel het verschil ons op met andere stops? Jawel.

Echter is er een massa jaarlijks terugkerende gasten. Zo ontmoetten we sympathieke reizigers met een Hymer uit Tielt (nogmaals dank voor de hulp met onze kapot gesprongen leiding – ik geloof dat het Luc of Marc was :-)) die reeds jarenlang elke zomer in Bormes verblijven. 

Het bloemendorp Bormes-les-Mimosas is een bezoekje waard: of je nu met kinderen reist of niet.

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe