Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Dal van de 72 watervallen

Het volgende reisverhaal is mijn favorietje tot nu toe: het verslag van ons verblijf in Zwitserland, meer bepaald Lauterbrunnen. Deze groene plek ligt ten zuidoosten van ‘bundesstad’ Bern. 

Lauterbrunnental is het “dal van de 72 watervallen”, zo koppen de toeristische brochures van het Alpenland. Ik telde de watervallen niet, maar wat ik wél telde? Zegeningen. Dat waren er zo mogelijk nog meer dan 72.

Zoveel moois voor jong en oud

Lauterbrunnen is opgebouwd uit een hoofdstraat die je naar overal lijkt te leiden: van station tot supermarkt, horeca tot camping. Wij verbleven op Camping Jungfrau, gelegen op 10 minuten wandelen van het centrum. Op de camping vind je een receptie/supermarktje terug, en enkele eetgelegenheden. 

Fantastische video met even fantastische views over Lauterbrunnen van ©FlyDroniac op YouTube

Camping Jungfrau

We verbleven op één van de ruime motorhomeplaatsen met toegang tot elektriciteit, water, Wi-Fi en tot de sanitaire gebouwen (waarvan één gloednieuw, zelfs met mogelijkheid om natte winterkleren te drogen te hangen). 

Het is een plek waar de accommodatie je niet meteen opvalt (hoe net en modern die ook mag zijn), maar wel de plaats waar je verblijft. Omringd door bergen, koeien (mét bellen), watervallen, een riviertje… is het moeilijk om niét overweldigd te zijn door al die schoonheid. Hier maakten de kinderen voor het eerst bewust kennis met het concept “bergen” en ook enkele maanden later komt Zwitserland nog vaak ter sprake.

Op ontdekking in de omgeving

We vroegen info aan de receptie en kregen die ook. Er blijkt een waterval (ha ha) aan mogelijkheden te zijn in Lauterbrunnen en omgeving voor jong en oud. De kabelbaan richting Schilthorn en Top of Europe werd ons aangeraden, alsook een steile treinrit naar bergdorp Wengen én hoger met de kabelbaan naar Männlichen

We hadden op internet zelf nog een schijnbaar indrukwekkende speeltuin gevonden op behoorlijke hoogte in MürrenAllmendhubel Alpen Playground (te combineren met Schilthorn). 

Schilthorn (Top of Europe)

Vanuit Lauterbrunnen ging het met een kabelbaan en vervolgens een trein, 10 minuten te voet richting de kabelbaan met verschillende haltes die ons tot de Top of Europe moesten brengen. Om maar te zeggen: we hadden er wel wat voor over om van het 360° panoramisch uitzicht te genieten op een hoogte van 2970 meter.

Het eindpunt was de Schilthorn dat je bereikt na een goeie 30 minuten met tussenstops waar het zicht ook al erg mooi is. Als je goed kijkt, zie je hier en daar steenbokken stappen. Het uitzicht bovenaan is werkelijk adembenemend. Geen wonder dat James Bond er al verfilmd werd in 1969 én dat men helemaal boven de nodige aandacht aan de film besteedt. 

 

Allmendhubel Flower Park

Nadat we genoten van het 360° zicht op net geen 3000 meter, besloten we een plaats op te zoeken waar de kinderen zich konden uitleven. We daalden een beetje en namen een érg steil bergtreintje richting Allmendhubel Flower Park. Je kan er ook voor kiezen om een Flower Trail te doen – met interactieve stops én heel wat (jawel) bloemen en kruiden onderweg.

De mooiste speeltuin ooit en dan nog midden in de bergen? We genoten er volop van de zon (en oké, ook van een taartje op het terras). 

Wengen / Männlichen

Een andere daguitstap ging naar Wengen. Een authentieke trein bracht ons naar het fijne bergdorp op 1274 meter hoogte. Het is een autovrij vakantieoord en er hangt een gezellige sfeer met dank aan de vele chalets en mooie hotels. Dan bezochten we onverwachts ook nog Männlichen. Eenmaal de berg lonkt, kan ik zelden of nooit aan de roep weerstaan en maakt het me (bijna) niet uit dat we een flinke duit betaalden om heel even op een berg te staan. 

Männlichen telt 110 skipistes en is the place to be voor de Lauberhorn World Cup die de volgende keer plaatsvindt in januari 2022. Wij waren er in september en vertrokken met een zonnetje vanuit Wengen met de kabelbaan naar Männlichen. 

Eenmaal in Männlichen was er vooral mist en helaas geen weidse zichten. Wel sneeuw (alweer een ervaring, want in het dal scheen de zon volop en leek het nazomer te zijn), opnieuw een goed uitgeruste speeltuin en een restaurant. 
Vanop dit punt zou je makkelijk uren verder kunnen wandelen en daar zou ik me graag later aan wagen.

Het moge duidelijk zijn dat de Zwitserse berglucht, natuur, kazen (fondue in de motorhome, mmm!) en gezelligheid deugd deden. Lauterbrunnen is verrassend kindvriendelijk. Tot enkele dagen voor doorreis naar Lauterbrunnen was er nog twijfel: is dit wel een plek voor kinderen en gaan we de zon uit Zuid-Frankrijk (waar we op dat moment verbleven) niet missen? De antwoorden waren: ja en néé. We’ll be back. 

Vanuit Lauterbrunnen ging het terug huiswaarts. In een kleine 10 uur stonden we terug thuis en ook daar moest er een berg getrotseerd worden: die in het washok. 😉

Meer weten over Camping Jungfrau? Ga hier naar hun website.

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe