Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Onderweg naar Zweden

Een nieuw reisverhaal! Wat hebben we ernaar uitgekeken om weer kilometers te malen en in andere landschappen terecht te komen… Deze reis bracht ons voor het eerst naar Zweden. Het land van Abba, lagom en fika, maar ook van vele (grote) meren en groen. Daarnaast is Zweden ook één van de vele Scandinavische landen met een vaste stek in de top 10 van ’s werelds meest welvarende en ontwikkelde landen. 

Maar first things first: we moeten er geraken. Benieuwd hoe we reden en waar we onderweg halt hielden?

Hoe geraken we in Göteborg (Zweden)?

In de loop der jaren ontstonden er wel wat opties om in Zweden – en meer bepaald in de regio van het Vänern- en Vätternmeer – te geraken. 

Gaan we via Kiel (Duitsland) om ’s ochtends wakker te worden in Göteborg? Gaan we met de nachtferry richting Oslo (Noorwegen) en zakken we dan met de camper af naar Zweden? Rijden we via Denemarken en nemen we de Oresundbrug oftewel een directe verbinding sinds 2000?

Eerste halte: Aabenraa

Het werd een optie die we pas last minute regelden: de ferry van Noord-Denemarken, namelijk Fredrikshavnnaar Göteborg. De kinderen deden het goed op de achterbank, het verkeer viel (met uitzondering van de regio Hamburg – what’s new) uitzonderlijk goed mee… waarom zouden we niet rijden?

© Luchtfoto Aabenraa Sejl Club Camperplads ACR.dk
© Luchtfoto Aabenraa Sejl Club Camperplads ACR.dk

 

We vertrokken in de late voormiddag in Brugge en kwamen uiteindelijk rond 21 uur ’s avonds aan in Aabenraa, Denemarken. Campingplats Sejlclub was onze stop op doorreis. De camper kreeg even rust na een kleine 850 kilometer te hebben afgelegd. Pfoeh!

Voor zij die een langer verblijf ambiëren in Aabenraa: er is een Lidl op wandelafstand die 7/7 open is, er is een restaurant op de zeilclub (met prachtig zicht uiteraard) én het sanitairgebouw betreed je met behulp van een pincode.

Het was natuurlijk laat toen we arriveerden, maar ook (meer dan) gezellig druk. Druk als in: we palmden het laatste plaatsje in tussen een prachtige Morelo en Hymer in en enkele nog ‘geparkeerde’ schepen. Helaas was er geen elektriciteitsvoorziening meer vrij, maar dat was geen must gezien we ’s anderendaags op tijd zouden doorreizen naar het noorden van Denemarken om de ferry te halen. Luikjes én ogen dicht, dan maar.

Na een verkwikkende wandeling doorheen het haventje (met enkele speeltoestellen én meerdere postkaartzichten) zetten we rond 9u ’s ochtends koers richting Fredrikshavn. Dit zou een rit worden van een flinke vier uur (inclusief tankbeurt).
Er is veel zijwind op bepaalde stukken van de weidse Deense snelweg, maar we hebben ruim de tijd om veilig de ferry van 14u te halen.

Stena Line Fredrikshavn-Göteborg

Met de camper naar Zweden - Google Maps
Met de camper van Aabenraa naar Fredrikshavn alvorens de ferry te nemen richting Göteborg

Onderweg naar Fredrikshavn regelden we online een plaatsje op de Stena Line naar Göteborg (voor de liefhebbers: dit spreek je ongeveer uit als “jeuttebeurj“). Leve de technologie en 4G! In een pre-smartphone tijdperk zouden we wellicht een stuk minder flexibel zijn in onze route.

Netjes op tijd werd het schip geladen en vertrok het richting Zweden. Wat blijft het indrukwekkend! De kinderen kijken hun ogen uit als ze zien hoeveel voertuigen er in “de buik van de boot” passen. Het avontuur begint dus écht wanneer je vertrekt en niet wanneer je aankomt. 😉

Stena Line Ferry van Denemarken naar Göteborg

De zee was best oké de hele tijd. Er is een mooi sundeck (met een soort tropical bar) en ook enkele ruimtes met cafetaria-vibes. De binnenspeeltuin vermeden we maar, want daar was het over de (kinder)kopjes lopen. Dan maar de kinderen geëntertaind met good old kleurpotloden, een minder good old tablet en vele korte wandelingetjes door de taxfree shop (waar mensen blijkbaar in extreme hoeveelheden bier inkochten en op karretjes laadden?!).
Deze tocht met Stena Line was de eerste ferry voor onze kinderen. Vooral voor de tweejarige dochter was de vaart van drie uur méér dan lang genoeg. 😉

Omstreeks 17u20 meerden we aan in Zweden. Hallo Göteborg, met je schijnbaar immense haven! 
Ben je benieuwd naar ons Zweedse avontuur? Binnenkort lees je hier meer over deze tiendaagse rondreis!

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe