Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Zon, zee, strand in Zweden

In vorige reisverhalen kon je lezen hoe we tot in Zweden raakten en hoe fijn onze eerste kennismaking met de Zweedse natuur was. Vandaag werpen we (onderweg) een blik op het Vänern-meer, houden we halt op een goed geheim gehouden plekje (tot nu) én overnachten we op een fijne camping langs de Glafsfjorden

Van A naar B? Nee!

We beginnen meestal als volgt: we geven de eindbestemming op Google Maps in. Daarna geven we onze eigen interpretatie aan de route, op basis van bezienswaardigheden of weersomstandigheden. Met de motorhome reizen doen we niet per se van A naar B en snel-snel. Een toeristische must-see of een pittoresk plekje om de benen te strekken? Daar rijden we graag een klein stukje voor om. 
Dit keer geven we als eindbestemming Ingestrands camping in: een camping in Ingesund op een boogscheut van het iets grotere Arvika. Daar hopen we een supermarkt te vinden om onze koelkast opnieuw te vullen.

Nuttige apps

De apps Park4Night en Campercontact bieden een vrij goed beeld van de mogelijkheden qua parkeren en overnachten. De eerste app gebruiken we vooral voor picknickstops of de iets idyllischere parkings. Campercontact gebruiken we vooral om reviews na te lezen van campings of camperplaatsen op onze route. 

Mellerud parking aan de haven

Deze keer trekt het plaatsje Mellerud mijn aandacht op Park4Night. Een gemeente in de provincie Västra Götalands län met een jachthaven met typische rode vakantiehuisjes, een mooie steiger, een speeltuin én een parking voor motorhomes. 

We genieten er van  de prachtige omgeving, sneeuw – die lag er plots in de omgeving van het Vänern-meer – en een tas tomatensoep. Het is een komen en gaan van gezinnen uit de buurt met kinderen in heerlijk warme skipakjes die genieten van het samenzijn op zondagvoormiddag. De kinderen leven zich uit op de rotsen en in de mooie en goed onderhouden speeltuin. Zeker een aanrader, als je op doorreis bent in de buurt. Even de beentjes strekken in een rustige omgeving: heerlijk. 

Onderweg naar Mellerud
Plots ligt er sneeuw, onderweg naar Mellerud

Boodschappen op een boogscheut van de camping

We doen nog even boodschappen bij supermarkt Coop in het stadje Arvika. Eerste indruk: Volvofabriek, buitenwijken (de picture perfect rode huizen zijn plots verdwenen), help. Hoe kan het, dat de schijnbaar idyllische camping maar enkele minuutjes rijden is? Gelukkig lijkt de andere kant van het stadje plots echt weer 100% Scandinavisch: een plein waar kindjes leren fietsen, mooi aangeplant met bloemen en bomen, mooie architectuur. 

Eenmaal aangekomen bij Ingestrands camping, blijken we weer nét buiten de openingsuren aan te komen. Maar opnieuw worden we telefonisch geholpen: “op die plek kan je een sleutel nemen met een nummer erop: die plaats is nog vrij, installeer jullie maar en kom morgen maar betalen, of zo”. Vertrouwen in de medemens? Check. 

De camping ligt op een heuvel en is vrij groot naar Zweedse normen, maar ook overzichtelijk. Veel vaste seizoensplaatsen, en ook heel wat camperplaatsen. We hebben geluk en krijgen een rechtstreeks zicht op de Glafsfjorden. De plaatsen zijn nog wat drassig na de sneeuw, maar “nipt te doen”. Er waren nog enkele verharde plaatsen vrij, maar het zicht won het van de praktische beslommeringen.

Het strand is een mengelmoes van kiezeltjes en zand, maar we moeten het nog even over het zicht hebben. Hemeltjelief. Water, bos rondom rond en zo’n typische lucht die aangeeft dat het net nog sneeuwde, maar dat de lente in aantocht is.

We genoten van een wandeling langs het paadje door het bos en hoorden letterlijk niets. Nu wonen we in het dagelijks leven ook niet in de stad, maar deze stilte? Nee, die kennen we al even niet meer.

Voor de volledigheid: er is een receptieshop, speeltuin (die bij het schrijven helemaal vernieuwd wordt, met speelkussen et cetera!) en vooral rust (of toch in april/mei) en natuur. Bovenaan de camping is er een gebouw waar je water kan tanken en het chemisch toilet kan reinigen en in het midden van de camping ligt het sanitair gebouw en een uitgebreid vuilnispark. 

En dan nu...

Belgen/campers zijnde, zijn we nieuwsgierig naar de regio Arjäng, waar ook Camp Grinsby van de familie Coppens is. Dat ligt op ongeveer een uurtje rijden van de regio waar we ons nu bevinden, namelijk Arvika en omgeving.
Camp Grinsby was nog niet open bij onze passage, maar we verkennen alvast de regio. We menen hier en daar een plaats uit de serie te herkennen (de loppis!), maar vooral: we vinden we een fijne camperplaats/camping die al open is… Wordt vervolgd.

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe