Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Naar de Drive-In in Ouddorp

De laatste ‘dichtbij’ bestemmingen in 2021 met de motorhome gingen zonder uitzondering allemaal naar Nederland, en veelal naar Zeeland. Is het de bittergarnituur, de vriendelijke mensen en/of het sappige taaltje? Deels wel. Anderzijds is Zeeland makkelijk bereikbaar vanuit regio Brugge. Minimale dieselkosten (want ja – dat is wel echt een dingetje geworden tegenwoordig), maximaal ontspannen. We maakten er een sport van om elke camperplaats of camping in de regio uit te pluizen. Deze keer: Drive-in Camperpark in Ouddorp.

Drive-in Camperpark Ouddorp

Tegenwoordig is een plaatsje in het Camperpark Ouddorp enkel nog online te reserveren, vandaar drive-in natuurlijk. Met de code gaat de slagboom voor je open vanaf 12u – vertrekken moet voor 11u. Drive-in Camperpark Ouddorp biedt plaats aan 51 campers en maakt deel uit van Vakantiepark De Klepperstee (verhuur vakantiehuisjes en camping) aan de overkant van de weg.

Het camperpark bevindt zich op 750 meter van de duinen, een breed zandstrand en de Noordzee. Je hoeft geen weg over te steken, maar wandelt of fietst richting het strand van Ouddorp tussen de vakantiehuisjes van Landal. Ik verbaas me er telkens weer over hoeveel vakantieparken de regio telt, van Landal tot Roompot en Center Parcs, ze zijn er allemaal goed vertegenwoordigd. Maar goed: zeelucht kan wonderen doen in een voorjaar waarin de kinderen zowat elke week een snotvalling lijken te hebben. We gunnen iedereen een fikse portie gezonde zeelucht.

De staanplaats op zich is verhard en ruim. Er is een klein sanitair gebouw, een afvalverzamelplaats waar je ook water kunt vullen, lozen, etc. Op je plaats zelf is er geen wateraansluiting, maar wel elektriciteit voorzien (16A). Er is een real life schaakbord en een klimparcours voor kleuters en oudere kinderen. Er is WiFi voorzien. Allemaal prima! 

Op ontdekking in de buurt

Wij maakten een fietstocht door natuurreservaat Duinen van Goeree Overflakkee en lieten onze vlieger op op het brede zandstrand. Er zijn verschillende strandpaviljoenen onderweg alsook grote parkings, telkens met mogelijkheid om elektrische wagens te laden. 

Langs westelijke kant zou je ook richting Vuurtoren of Grevelingenmeer op ontdekking kunnen gaan. 
Wij hielden onderweg naar huis nog even halt aan Brouwerssluis (dichtbij deltawerken Neeltje Jans) en wat later aan parkeerplaats Veerse Meer en Noordzeestrand, waar je de benen kan strekken richting Veerse Meer of Noordzee. Welke optie je ook kiest: wedden dat je helemaal uitgewaaid bent?  

Prijs Drive-in Camperpark versus troeven

Wij betaalden € 31 voor een nachtje Drive-in Ouddorp met 4 personen. In het hoogseizoen zou dit plekje ons € 43 per nacht kosten. Noem me veeleisend (dat mag, want dat bén ik ook :-)), maar dat vind ik veel. Het enige wat ontbreekt om er een super-de-luxe staanplaats van te maken, is een waterkraantje. Er zijn plaatsen in de ruime omgeving waar men dit wel aanbiedt voor een iets lagere of gelijkaardige prijs (denk aan De Zeeuwse Kust in Renesse of iets verder nog Camperpark ’t Veerse Meer in Wolphaartsdijk). 

Erg aangenaam is dat je in vakantiepark De Klepperstee aan de overkant een erg gezellige bistro Skal vindt met een XL zonneterras, zwemvijver, goed uitgeruste speeltuin, noem-maar-op. Men biedt er verschillende bieren van het vat aan (genre La Trappe of La Chouffe), heerlijke apéromogelijkheden en menuutjes. 

© Drive-In Camperpark Ouddorp

We verbleven op plaats 22 en hadden tot ’s avonds laat wat geluid van auto’s en motoren. ’s Nachts was het wel stil op en rond het camperpark. Bij een volgend verblijf in Ouddorp zouden we opteren voor een plaatsje verder van de baan. 

Alles bij elkaar opgeteld: fantastische plek om heerlijke voorjaarsdagen te beleven! Of we onderweg naar huis weer enkele nieuwe campings op onze bucket list zetten? Jawel. Campersite.be in Zeeland: wordt vervolgd. 😉

Praktisch

Adres: Klepperduindreef 1 in 3253 TX Ouddorp (Nederland). 
Online reserveren is de enige manier!

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe