Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Onthaasten aan ’t Veerse Meer

Zeeland is altijd een goed idee. Er zijn zoveel voorzieningen voor campers. Echter denken we vaak aan de Nederlandse kuststreek bij goed weer… ook al kan uitwaaien absoluut ook in het voor- of najaar. 

Wij trokken naar Wolphaartsdijk mét muts en sjaal, maar ook met een hongertje… 

Getest: camperplaats in Wolphaartsdijk

Camperpark ’t Veerse Meer omvat een camping en een camperpark in Wolphaartsdijk. Wij testten het camperpark alvast uit: een mooi afgebakende ruimte voor 30 campers tot 12 meter lang. 

Inchecken kan vanaf 11u, uitchecken dient te gebeuren vóór 11u. Ter plaatse is er een sanitair gebouw, elektriciteit (verschillende ampères mogelijk), water, riolering, mogelijkheid om chemisch toilet te legen. Als je online reserveert, gaat de slagboom automatisch open dankzij nummerplaatherkenning. De elektriciteit activeer je door een code in te geven. 
Bij vragen kan je makkelijk iemand telefonisch bereiken en uit ervaring kunnen we zeggen dat men erg behulpzaam is. 

Wij betaalden € 22 voor één nacht op plaatsje #15 – dit is het tarief voor 2 personen, met meer dan voldoende elektriciteit (voor Truma Combi en koelkast bijvoorbeeld). 
Vanuit regio Brugge reden we iets korter dan 1u30 naar deze plek. We reden via Terneuzen (tol Westerscheldetunnel voor onze motorhome bedroeg € 7,45). 

In de omgeving

Het Veerse Meer is 22 kilometer lang en 1 kilometer breed. We hoeven er vast niet bij te zeggen dat dit bij zomerse temperaturen het walhalla is voor watersporters. 

Op wandelafstand van de camperplaats is er een supermarkt (“Veerse kreek” helaas gesloten door verbouwing (?) toen wij er waren), een mooie jachthaven, restaurants etc. Je bereikt recreatiecentra De Piet en De Schelphoek makkelijk per fiets. 

Ook toprestaurants Meliefste * en Katseveer * vind je in de directe omgeving van de camperplaats – op respectievelijk 5 en 15 minuten fietsen. Wij hadden iets te vieren en reserveerden een lunch bij Katseveer. We genoten (opnieuw :-)) enorm van het niveau en de gastvrijheid. 

Zeeuws licht

Toegegeven: van kunst weten we enkel wat we op school leerden. Zo kennen we de grote meesters wel en de bekendste werken, maar verder is onze kennis vooralsnog beperkt. We lieten ons vertellen dat er vroeger reeds vele schilders naar deze regio kwamen om het Zeeuwse licht vast te leggen. 

Wat opzoekingswerk bracht ons tot Franchoys Ryckhals, een Zeeuwste meester uit Middelburg, actief in de 17de eeuw. Hij schilderde in zijn korte leven vooral boereninterieurs en landschappen met vee (bron: allesoverkunstenaars). Want ook voor deze landschappen kan je terecht in Zeeland. Tijdens een fietstochtje zagen we her en der fotografen het mooie licht, dat over de natte akkers scheen, vastleggen.

Franchoys Ryckhals - Zeeuwse Schilder - "Jacob hoedt de kudde van Laban" (1642)

Meer informatie?

Kriebelt het om de regio van het Veerse Meer te ontdekken? Wij tippen alvast graag deze camperplaats van Camperpark ’t Veerse Meer. Zij baten ook een camping uit iets verderop. Informatie vind je via deze link.

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe