Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Bye bye, winterdip!

Een dip is enkel fijn als er nachos bij horen. Ook wij zijn hoegenaamd geen fan van de winterdip en doen er alles aan om deze te vermijden. Voldoende daglicht proberen sprokkelen en af en toe ontsnappen aan de Belgische herfst/winter zijn onze sleutels tot succes. 

Overwinteren in Zuid-Europa: voor jong en oud

Van Benidorm tot Toscane en verder: iedereen kent wel een overwinteraar. Tot voor kort associeerde men overwinteren met een (bijna-)gepensioneerde, echter ontsnapt ook het werkende deel van de bevolking voor vakantie of soms zelfs een workation graag naar de zon.

De mogelijkheden zijn quasi eindeloos. Maar of je nu overwintert, vakantie neemt of een workation plant: je wil toch iets van de regio gezien hebben. 

Stappen tellen in een woeste bergketen

Wandelen blijft voor het leeuwendeel van de bevolking de meest toegankelijke manier om fit te blijven en om een stukje van de wereld te zien. Zo kan je ook in het zonnige zuiden gegarandeerd 10.000 stappen en meer zetten. Dat kan van terrasje naar terrasje, maar je kan het ook avontuurlijker opvatten.

In Noord-Portugal vind je bijvoorbeeld Peneda-Gerês terug, het enige nationale park van Portugal trouwens. Het wandelparadijs omvat maar liefst vier (!) woeste bergketens aangekleed door weelderige plantengroei. 

 

Wandelen in Gerês

Voor wie niet bang is om oog in oog te staan met reeën (symbool van het park) of zijn jager, de Iberische wolf, en wilde pony’s of ‘garranos” is het nationale park een aanrader. Ook het fototoestel of de smartphone is maar beter opgeladen om kiekjes te maken van de talrijke rivieren, watervallen en stuwmeren die je onderweg tegenkomt. 

Sterrenkijker

In de Portugese regio Alentejo wandel of fiets je door de wijngaarden en bewonder je het indrukwekkende stuwmeer Alqueva. 

Speciaal aan dit gebied is dat zij een Dark Sky Reserve certificaat opgespeld kregen – als eerste in de wereld, nota bene. Zo beperkt men er de stadsverlichting tot een minimum om het gebied van zo’n 3000 km² zo donker mogelijk te houden. Muziek luisteren mag er wel – en dan is A Sky Full Of Stars van Coldplay misschien geen slechte soundtrack. 

Foto’s: © Visit Portugal

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe