Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

2022 aanraders volgens Lonely Planet

Lonely Planet – bekend van de reisgidsen – heeft de Best in Travel 2022-lijst uitgebracht: de bestemmingen die je volgens hen moet gezien hebben. Lonely Planet maakt de onderverdelingen: landen, regio’s en steden. De lijst heeft als ultieme doel om te inspireren en reisdromen waar te maken. Benieuwd of er inspiratie tussen zit voor happy campers?

Uiteraard is het ook Lonely Planet niet ontgaan dat we in een complex reislandschap terechtgekomen zijn. De pandemie maakt reizen soms ingewikkeld of onmogelijk, maar niemand beweert dat je alle bestemmingen hieronder in 2022 moet gedaan hebben en dus kunnen we de lijsten ook als bucket lists zien. Dromen mag!

Top landen

 1. Cook Islands
 2. Noorwegen
 3. Mauritius
 4. Belize
 5. Slovenië
 6. Anguilla
 7. Oman
 8. Nepal
 9. Malawi
 10. Egypte

Van de Cook Islands in de Zuidelijke Stille Oceaan tot de Egyptische woestijn: het lijstje toplanden biedt mogelijkheden in elke uithoek van de wereld, zoveel is duidelijk. 

Als Noorwegen fanaat hoeft het niet te verwonderen dat mijn gezin en ik volgende zomer wellicht opnieuw naar het (al dan niet hoge) noorden trekken. 

Lonely Planet roemt de Scandinavische verfijning van fotogenieke steden zoals Bergen, Trondheim en Alesund en tegelijk heb je in Noorwegen zoveel mogelijkheden om dieren in hun eigen omgeving te zien.

Foto: Visit Norway

Papegaaiduikers spot je in Runde (zelf gedaan in 2016 met fantastische vogelgids Johan – zowel gids, rit ernaartoe als de rondvaart waren fan-tas-tisch) en in het binnenland vind je bijvoorbeeld muskusossen en poolvossen. En uiteraard zwemmen er ook heel wat machtige dieren vrij rond in Noorwegen: denk maar aan bultruggen en orka’s.

Ook Slovenië mocht ik reeds met de motorhome ontdekken. Als je naar mijn lievelingskleur zou vragen (naast pasteltinten, uiteraard!), zou ik zeggen: meer-van-Bled-groen. Of blauw. In elk geval: Bled en omgeving zijn prachtig. Voor campingliefhebbers die van watersport houden en eventueel met kinderen reizen is Camping Bled een aanrader. Er is de mogelijkheid tot take-away pizza trouwens. 😉

De overige bestemmingen in het lijstje zijn zonder twijfel erin geplaatst voor een reden, echter trekken ze me niet allemaal even hard aan. En lijken ze me niet meteen kampeerbestemmingen.

Mauritius stond op het to do-lijstje in 2020, maar werd geschrapt wegens alweer corona. Nepal lijkt ook fascinerend… maar dan misschien meer voor backpackers dan voor mensen zoals ikzelf die op iets meer luxe gesteld zijn. 

Top regio's

 1. Westfjorden (Ijsland)
 2. West Virginia (Verenigde Staten)
 3. Xishuangbanna (China)
 4. Kent’s Heritage Coast (Verenigd Koninkrijk)
 5. Puerto Rico
 6. Shikoku (Japan)
 7. Atacama woestijn (Chili)
 8. The Scenic Rim (Australië)
 9. Vancouver Island (Canada)
 10. Bourgogne (Frankrijk)

Tussen de topregio’s van Lonely Planet is er weinig bekend terrein voor eigenaars van campers, tenzij Kent en de Bourgogne, vermoedelijk. 

En misschien huurde een lezer al een motorhome om Ijsland mee te verkennen bij Modern Vikings of Travelhome? De Golden Circle route – een route van 300 km langs Þingvellir, Gullfoss en Geysir – is een van de meest bekende en mooiste  bestemmingen in Ijsland: denk aan véél watervallen. 

Top steden

 1. Auckland (Nieuw-Zeeland)
 2. Taipei (Taiwan)
 3. Freiburg (Duitsland)
 4. Atlanta (Verenigde Staten)
 5. Lagos (Nigeria)
 6. Nicosia (Cyprus)
 7. Dublin (Ierland)
 8. Mérida (Mexico)
 9. Firenze (Italië)
 10. Gyeongju (Zuid-Korea)

Paris may be the city of love, but Auckland is the city of many lovers according to its Māori name, Tāmaki Makaurau

Auckland verdiende zijn topnotering aan ondere andere zijn geografische ligging: water is immers nooit ver weg. Er zijn dichte regenwouden, thermale bronnen, wijnmakerijen (jawel) en natuurreservaten. 
Auckland wordt eveneens vaak beoordeeld als één van ’s werelds beste steden qua leefkwaliteit en leefbaarheid. 

Nog even over die wijnmakerijen in Auckland en bij uitbreiding in Nieuw-Zeeland: Dog Point Sauvignon Blanc uit Marlborough. Omdat een wijntje van aan de andere kant van de wereld het reisgevoel ook kan oproepen.

Verder zeker en vast binnen handbereik van de happy camper in dit lijstje topsteden van Lonely Planet: Freiburg, Nicosia, Dublin en Firenze

Foto: ciaotutti.nl

We droomden alvast even weg richting Firenze en vonden deze camping village op 5 kilometer van het historische centrum van de stad. Omgeven door wijngaarden en olijfboomgaarden kan je ook kennismaken met de thuisbasis van de beroemde terracotta (Impruneta): een kleisoort ‘ontdekt’ door de Etrusken. Voor wie minder nood heeft aan cultuur en amusement: voor la dolce vita hoef je niet ver te lopen. 😉

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe