Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Kampeerseizoen 2022 gaat van start

De lente hangt in de lucht! De nachtvorst verdwijnt stilaan, de natuur wordt groener en heel wat camperplaatsen en vakantiedomeinen maken zich op voor seizoen 2022. Nog even een laagje saharazand wegblazen van het tuinmeubilair en dan mag het écht wel aanvangen.

Vol spanning vraagt men zich af wat het komende seizoen in petto heeft. Hebben toeristen zin in het nieuwe seizoen? Zullen de inspanningen en/of investeringen die campings de afgelopen winter leverden renderen? Wij hopen dat men eind 2022 kan evalueren en volmondig ja kan antwoorden op elke voorgaande vraag.

Wij deden research naar het ontstaan van het kampeergebeuren en blikken vandaag ook een beetje terug in plaats van enkel vooruit. Want moeder... waarom kamperen wij?! 

Kamperen als vrijetijdsbesteding startte aan het einde van de negentiende eeuw. De betere laag van de bevolking kon - letterlijk - zijn tentje opslaan na een lange fietstocht in de tuin van een hotel.
In 1901 richtte een Brit de Association of Cycle Campers op. Het concept? Een lichtgewicht kampeeruitrusting gaat mee op de fiets en de primaire kampeerder kon genieten van een fietsavontuur ver buiten de stadsgrenzen heen.
De eerste camping club werd in 1906 in Groot-Brittannië geopend en onze contreien volgden enkele jaren later. 

Een honderdtal jaar geleden doken de eerste tentjes op aan de Belgische kust. Jute zakken vulde men met stro en zo ontstond een luxueus bedje. De tent an sich was niet veel meer dan een stok met een laken erover - een beetje zoals in de stripverhalen van Jommeke en co.

 

De grote doorbraak van jouw en mijn favoriete vrijetijdsbesteding kwam er na de Tweede Wereldoorlog – en toen verloor het fenomeen kamperen ook stilaan zijn elitaire karakter. Vanaf ongeveer 1950 werd kamperen een alternatief voor een duurdere hotelvakantie en deed de caravan zijn intrede. 

Niet enkel de populariteit nam toe, maar er volgde ook een regelgeving rond kamperen. Tot op vandaag is er een grote verscheidenheid van land tot land: denk maar aan het allemansrätt in bijvoorbeeld Zweden mag je best je tentje voor één nacht opslaan in de vrije natuur. Je mag particuliere grond betreden om van de schoonheid der natuur te genieten op voorwaarde dat je de eigenaar niet stoort én uiteraard geen schade aanbrengt. Ook in Schotland, Ierland en Groot-Brittannië gaat men soepel om met het principe van wildkamperen.

Vaak ga je kamperen om iets ter plaatse te beleven: je gaat wandelen, fietsen, vissen, cultuur opsnuiven, … Het is niet louter de overnachting die de ervaring maakt, maar de hele ervaring errond. Zo werd kamperen, of het nu met de tent, caravan of camper is, een toeristische activiteit op zich en iets waarvan steeds meer mensen willen proeven. Platformen waarop je campers kan huren alla Goboony spelen hier handig op in. 

Camperplaatsen of campings in Vlaanderen met een specifiek aanbod gericht op, of in de directe omgeving van, toeristische activiteiten vind je hier. Of je nu naar zee trekt, de stille Kempen, Antwerpse jachthaven of bloesems wil spotten in Limburg: wie cultuur, natuur of entertainment zoekt, vindt altijd een ideale plaats om zijn letterlijke en/of figuurlijke tentje op te slaan. 

Ook wij van Campersite rijden weer uit. We wensen elke lezer een behouden reis en vooral érg veel camperplezier. 

P.S.: Binnenkort lees je in een nieuwe rubriek verhalen van campers die het nét dat tikje anders aanpakken.
Inspirerende verhalen gegarandeerd! 

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe