Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Makkelijk een mobilhome of campervan huren onder particulieren

Ik hoor het af en toe weerklinken in mijn eigen woonkamer: “Van delen word je blij”. Mijn kinderen denken dat ik het over aperitiefhapjes of speelgoed heb, maar eigenlijk gaat het veel verder dan dat. 😉

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Yescapa. 

Dilemma: (uit)lenen aan/van je buurman?

Je kent het misschien: je buur heeft een spiksplinternieuwe mobilhome die je “zeker even mag lenen, hoor”. Je zou er de man wel een mandje van je zelf geoogste groenten en een flesje cava voor in ruil bezorgen. 
Hoewel een roadtrip door Portugal op je bucket list staat en je de Provence wel eens wil door cruisen op jouw eigen tempo, leen je het voertuig van je buurman toch maar niet, want… wat als? Wat als er iets gebeurt onderweg en er is bijvoorbeeld materiële schade? Dan is het ambras met de verzekeringsmakelaar en in het slechtste geval ook nog met je buurman. 

Voor elk 'probleem' een oplossing

Gelukkig weten Benoît Panel en Adrien Pinson wel raad met ons dilemma, deze Franse heren bieden namelijk sinds 2012 een deelplatform aan. Jawel, je kan een kampeervoertuig van een particulier huren én tegelijk perfect verzekerd de weg op gaan. Deelplatform Yescapa is een soort Airbnb voor mobilhomes, (cara)vans, voertuigen met daktenten, noem maar op.

Oorspronkelijk is Yescapa van Franse origine, maar inmiddels aanwezig in meer dan 9 landen én sinds kort ook bij ons – met intussen meer dan 8000 voertuigen beschikbaar wereldwijd. Eveneens mogelijk dankzij dit deelplatform: een voertuig uitproberen voor je misschien zélf de aankoop van een vrijetijdsvoertuig overweegt. 

Tijdelijke verhuurverzekering

Het werkt als volgt: je maakt een account aan en dan ga je een voertuig huren of verhuren. Dankzij een dagverzekering maak je als eigenaar gratis gebruik van een verhuurverzekering die jouw eigen verzekering vervangt zolang het voertuig verhuurd wordt. 

Een omniumverzekering omvat eveneens 24/7 pechbijstand, dan sta je daar ten minste niet hulpeloos in Zuid-Portugal of één of ander weggetje tussen de lavendelvelden. Voor de eigenaar is er ook gemoedsrust aan Yescapa verbonden: je eigen bonus malus wordt niet beïnvloed bij een mogelijk ongeluk. 

Check, check, dubbelcheck

Yescapa zorgt voor een huurcontract (bye bye, administratieve struggles!) en controleert de kandidaat-huurder. Safety first!

Je verhuurt (zo)als jij wil: jij beslist of je de huuraanvraag accepteert of weigert. Op een kalender kan je aanduiden wanneer je camper beschikbaar is voor verhuur. Je beheert je account makkelijk zelf via de website of de app.

Nog snel een geschenkbon of extra zakcentje scoren?

Yescapa biedt eveneens cadeaubonnen aan, waarmee je snel online een (kerst)geschenk regelt voor familie of vrienden die van reizen houden. 

Als verhuurder kan je een extra zakcentje scoren door je motorhome – die anders misschien bepaalde periodes van het jaar stilstaat – te delen met anderen. De handige calculator schat in hoeveel verhuur van je vrijetijdsvoertuig je zou kunnen opleveren. Voor een recent en goed uitgeruste motorhome kan je al snel € 110 euro netto per dag recupereren. Om te investeren in een tank benzine voor een volgende trip of een nieuw paar (wandel)schoenen – wie zal het zeggen? 😉

Kriebelt het bij jou ook om te huren of te verhuren? Neem zeker eens een kijkje op het platform Yescapa

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe