Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Musthave apps

Zeker voor digital natives, dat zijn mensen opgegroeid in (en toegegeven: soms vergroeid met) het digitale tijdperk, is op reis gaan met een resem applicaties op de smartphone een gewoonte geworden. Er hangt geen GPS meer aan het raam geplakt, maar we gebruiken GoogleMaps of Waze. Naast routebegeleiding halen we nog heel wat méér uit die smartphone.

Vandaag een overzicht van onze favoriete gratis applicaties voor/tijdens/na de reis: van een voertuig huren, tot een rondreis plannen of enkele woordjes leren in de plaatselijke taal? Dat doen we allemaal via een app uit de App Store (voor Apple producten) of Google Play (voor Android gebruikers). 

Heeft iedereen alles mee?

In de weken voor een (grotere) mobilhomereis, maalt mijn hoofd overuren. Ik ben graag op alle weersomstandigheden voorzien én gebruik graag mijn vertrouwde producten. Als je reist met jonge kinderen pak je al gauw een half huishouden in. En ja – wat je vergeet, vind je vast wel ter plaatse – of het nu een zonnehoed of een paraplu is – maar ik ben toch graag van alles voorzien.

Als moeder en vrouw ben ik de zelfverklaarde Chief Executive Inpakker van NV Het Gezin. Mijn man zorgt ervoor dat de fietsen mee zijn (en gecheckt), dat de batterij opgeladen is et cetera, maar ik zorg voor de vulling van de woonruimte én vooral: voor de coördinatie de weken op voorhand. Met een applicatie op de iPhone: Packr

In een applicatie zoals Packr maak je lijstjes aan voor elke trip. Handig is ook dat je de weersvoorspellingen van je bestemming ziet: en dit kunnen er gerust meerdere zijn. Deze planningstool is ook beschikbaar in het Nederlands, vrij van advertenties en beschikbaar voor iPhone en iPad. Je deelt je lijstje ook makkelijk met anderen. 

© Packr
© Duolingo

God dag of buenos días?

Enige talenkennis is vaak noodzakelijk om je uit de slag te trekken, maar wellicht bezoek je ook vakantiebestemmingen waarvan je de taal niet machtig bent. Met een applicatie als Duolingo leer je snel wat basiswoorden en -zinnen om je uit de slag te trekken. Er is keuze uit 30 talen en met de gratis applicatie geraak je al een heel eind. 

Duolingo maakt leren ook leuk: je leert spelenderwijs een taal begrijpen, lezen, spreken en zelfs een beetje schrijven. Je downloadt de applicatie in de App Store (voor Apple producten) of via Google Play (voor Android producten).

Tripadvisor

Lokale restaurants keuren we op voorhand al even via hun ranking op Tripadvisor. De app is beschikbaar voor Apple en Android-smartphones en geeft je een overzicht van dingen om te beleven, eten en zelfs plaatsen om te overnachten. 

Wij hebben natuurlijk ons eigen bed op wieltjes mee, maar restaurants of cafeetjes bekijken we graag via Tripadvisor. De gemiddelde tarieven staan erbij én vooral: ervaringen van bezoekers die je voorgingen. 
Zonder ooit een voet op Zweedse bodem te hebben gezet, kan je dus prima op de hoogte zijn van de plaatselijke bezienswaardigheden die je absoluut wél en niet dient te bezoeken. 

© Tripadvisor
© Toilet Finder

Meer dan 150 000 toiletten op zak

De app Toilet Finder wordt gebruikt in 180 landen en werd al anderhalf miljoen keer gedownload. Want ja… naar het toilet moet iedereen. De applicatie Toilet Finder verlost je van je zoektocht waar dan ook ter wereld.

Kaartje sturen zonder postzegel

Je fantastische zicht onmiddellijk delen met het thuisfront, dat doe je natuurlijk met een WhatsApp-berichtje of mailtje. Maar hoe fijn is het om nog eens een echte postkaart te laten bezorgen, en dit zonder een zoektocht naar postzegels op je vakantiebestemming.

Met de bpost Mobile Postcard applicatie verzend je échte fotokaartjes vanop je smartphone. Je kan kiezen uit één foto of een minicollage en je voegt makkelijk een leuke boodschap toevoegen op de achterkant. 

Je betaalt per kaartje (vanaf 2,92 euro) of koopt enkele ‘credits’ aan (vanaf € 2,80 per kaartje). De gepersonaliseerde kaart valt binnen de drie werkdagen in de Belgische brievenbus of via priorzending al de volgende dag.

© bpost

Na een tiental kaartjes te hebben verstuurd via de app, kan ik zeggen dat de ontvangers altijd blij verrast waren! 

Entertainment voor de achterban(k)

Er zijn natuurlijk applicaties zat voor kinderen om ze te even te entertainen. Indien er WiFi beschikbaar is, kiezen we vaak voor de Ketnet Junior app of YouTube Kids app (de kidsproof versie, waarop je ook een timer kan zetten).
Op streamingsapplicaties zoals Netflix of Disney+ kan je ook enkele filmpjes offline beschikbaar maken. Van Mickey Mouse over Frozen tot Lego-films: ze hebben ons al af en toe een rustige(re) rit bezorgd. 

Op Roadtrip(pers)

Om onze motorhomereis vast te delen, gebruiken wij graag Roadtrippers. De applicatie (voor zowel Apple als Android smartphones beschikbaar) helpt je leuke plaatsen te vinden onderweg, biedt reviews aan van reizigers die je voorgingen, je kan plaatsen of routes opslaan. 

Een soortgelijke applicatie is Polarsteps: een leuke app door Amsterdammers gecreëerd om je route vast te leggen en te delen. Zelf kan je ook travel guides van anderen ontdekken. Van regio Biesbosch in Nederland tot de fjorden in Noorwegen: er is altijd wel iemand die je voorging en uit wiens reis je inspiratie kan putten. 

© Polarsteps reistracker

Vervoermiddel (ver)huren?

Er zijn dus apps die je helpen inpakken, plannen, restaurants ontdekken, entertainen, je plezier delen… maar er is ook een hele leuke Nederlandstalige app specifiek voor mensen die graag (willen) reizen met een mobilhome.

 

GoBoony is een platform met waarop je makkelijk een mobilhome huurt of verhuurt. 
Als eigenaar verwerf je extra inkomsten én ben je zeker van een goeie match. 
Als huurder huur je sowieso een motorhome die aan alle wettelijke vereisten voldoet en kan je op voorhand zeker al even afspreken met de eigenaar om het voertuig te bekijken én om kennis te maken.

Deel via Facebook
Verstuur dit overzicht via e-mail
Deel via WhatsApp
Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe