Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Tips voor een roadtrip door Polen

In Polen vind je de rust van de natuur, maar in de steden krijg je eveneens een mix van architectuur, cultuur en een heerlijke keuken voorgeschoteld. Met zijn 23 nationale parken en rijke geschiedenis is dit alvast een plek die je ooit moet bezocht hebben met de mobilhome. Het leven in Polen is nog relatief betaalbaar. Of beter gezegd: benzine en restaurantbezoeken… Toch wel essenti√ęle zaken voor kampeerders, of in elk geval voor mezelf. ūüėČ

Bovendien heeft Polen heeft best wel wat mooie camperplaatsen en campings te bieden. Hou in gedachten dat wildkamperen er verboden is omdat men de natuur zoveel mogelijk tracht in ere te houden. 
We lijsten hierbij enkele Poolse hoofdpunten voor je op. 

Stap in een schilderij in Zalipie of ontdek Krakau

© Poland.travel - Zalipie
© Poland.travel - Zalipie

Zalipie kreeg als bijnaam “the painted village“. Je vindt er handgeschilderde bloemenmotiefjes op huizen, waterputten en bankjes. Heel kleurrijk en heel erg Instagram worthy. Als je deel wil uitmaken van dit fantastische decor, dan moet je in Zuid-Polen zijn, iets ten oosten van Krakau.
Op een 40-tal minuten van het kleurrijke Zalipie vonden we een prachtige camping, namelijk in het plaatsje Tarnów. 

In Krakau zelf Рin 2021 nog verkozen tot Stad van het jaar volgens de Belgian Tourist Awards Рontdek je een oud middeleeuws marktplein Rynek Glówny met indrukwekkende Lakenhallen en vele terrasjes. Buiten het centrum ontdek je de Joodse wijk Kazimierz of verken je het groene hoefijzer Planty Park. 

© Poland.travel - Kraków

Ontdek Poolse badplaatsen

In het noorden van Polen heb je een kustlijn van maar liefst 350 kilometer lang. Ter vergelijking: in Belgi√ę hebben we een kustlijn van 65 kilometer. In Polen vind je langs de kust zowel schilderachtige maritieme steden zoals Gdansk, maar ook de langste houten pier van Europa. Die pier vind je in Sopot, de bekendste badplaats in Polen. De Baltische Rivi√®ra is beslist een bezoekje waard.

Ook Gdynia is een bezoek waard: dit voormalige vissersdorp is nu een moderne stad met 100 000 inwoners.
Nog een weetje: in Polen werd heel wat haring gegeten. Begin de twintigste eeuw zochten en vonden de Poolse vissers partners in Nederlandse rederijen uit Scheveningen Рzij konden de Polen expertise bijbrengen over haringvisserij. 

Wereldberoemd Warschau

© Warsaw City Break - Warschau

De Poolse hoofdstad Warschau heeft heel wat te bieden, naast een gigantische oppervlakte van 517 km² en meer dan 1,7 miljoen inwoners. 

Volgens enkele legendes werd Warschau (of Warszawa in het Pools) gesticht door Wars en Zawa. De ene legende maakt van Zawa de broer van Wars (doet ons denken aan Romulus en Remus); de andere legende maakt van Zawa het liefje van Wars. Wat er ook van moge zijn: Warschau heeft al heel wat meegemaakt.

De heropgebouwde oude binnenstad (want: verwoest tijdens de tweede wereldoorlog) krijgt kleur dankzij pastelkleurige gevels en de geplaveide straten leiden naar allerlei doelen. Van kerk naar paleis naar… caf√©. Schol, dan maar?!

Op wandelafstand van de Poolse rivier de Wisla, vonden we deze kampeerplek.

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe