Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Frankrijk Nord Pas-de-Calais

Citytrip naar Bergues

Bergues in het Nederlands Sint Winoksbergen, ligt in Frans-Vlaanderen in het Noorden van Frankrijk. Departement 59 Nord. De regio is Nord-Pas-de_Calais. District : Duinkerke

Een deel van Vlaanderen werd in 1678 geannexeerd door Frankrijk. Tot pakweg 1900 spraken de mensen er nog gewoon Vlaams, maar sindsdien is de streek enorm verfranst.
Vandaag de dag moet je al zoeken om nog iemand te vinden die er Vlaams spreekt of verstaat. Desalniettemin zitten er enkele Nederlands-Vlaamse invloeden in het Franse dialect aldaar.

Als motorhome toerist ben je altijd welkom en het ligt op amper 80 kilometer van Brugge.

De Kortste weg is via Veurne richting Calais tot aan Duinkerken en daar dan richting Bergues

De kortste weg mag dan wel over Veurne zijn, wij gaan via Wervik om daar ´s avonds te overnachten, en om dan de zaterdag eerst Wervik te bezoeken. De motorhome parking in Wervik staat echter vol en we moeten uitwijken naar de parking aan het zwembad Oosthove in de Speiestraat.
Deze gedoogplaats is rustig en met camera bewaking voorzien maar we slapen niet goed omdat je hier ook ieder moment de Politie kan verwachten en dan misschien midden in de nacht verder moet rijden.

De zaterdag hebben we toch kort Wervik bezocht, een mooie en levende gemeente aan de Franse grens.

In de namiddag vertrekken we richting Frankrijk, de eerste stop is op de camperplaats in 6236 Richebourg aan de Salle Omnisport Philippe Hell in de Rue de la Briqueterie.

Na Richeboug gaat het richting Bergues, er is weinig trafiek en we halen een goede gemiddelde snelheid met een verbruik van 12,4 liter. We parkeren ons op de officiele gratis camperplaats en bezoeken nog kort de vestingstad. De eerste indruk is een druk autoverkeer, waarschijnlijk moeten die hier de broodnodige euro´s verteren. Het valt ook op dat er bijna geen Nederlandstalige informatie voorhanden is bij Tourisme Bergues, we zijn hier toch op een paar 10tal kilometer van de Belgische grens. Yvs Le ferme zei ooit dat de Walen te lui zijn om Nederlands te leren, maar dat is niet waar, Franstaligen zijn anders ingesteld. lees meer
Deze informatie is niet politiek bedoeld, maar enkel en alleen om aan te tonen dat we hier in Bergues niet te doen hebben met dikke nekken of Vlamingen haters.

Bergues is heel bekend geworden door de film Welcome to the Sticks van Dany Boon

Komedie van 106 min. Philippe Abrams is post-directeur in Salon-de Provence. Hij is getrouwd met Julie, wiens depressieve buien hem het leven haast onmogelijk maken. Om zijn vrouw een plezier te doen probeert hij zich te laten overplaatsen naar de Côte d´Azur. Maar zijn plannetje mislukt en als straf wordt hij tewerkgesteld in Bergues, een boerendorpje in het noorden. Abrams staat allerminst te popelen om naar deze, in zijn ogen, verschrikkelijke regio te verhuizen. Al snel blijkt dat het beeld dat hij van het noorden heeft, niet helemaal strookt met de werkelijkheid. bron

Een bezoek aan Bergues, op zoek naar de plaatsen en scènes uit de film ´Bienvenue chez les Ch´tis´
Ontdekkingstocht langs de plaatsen en scènes van de film Welkom bij de Ch´tis

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe