Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Platja d’Aro 2002

Door: Modest en Monique

De Costa Brava is een 200 kilometer lange kuststrook in Catalonië aan de Middellandse Zee, in
het noordoosten van Spanje, en begint bij Portbou aan de Franse grens en loopt tot Blanes.

Platja d´Aro ligt in het Noord-Oosten van Spanje aan de Costa Brava. Het ligt op een 35 km van Gerona en 100 km vóór Barcelona.
Het is een drukke maar toch gezellige badplaats met een zeer mooie jachthaven en brede zandstranden. Je kan er je hart ophalen in de knusse winkelstraatjes of als je moe bent van het shoppen kan je tot rust komen op de vele terrasjes op de grote boulevard of op de dijk langs de strand.

Platja d´Aro bezit tevens een water-attractiepark Aqua Diver. Platja d´Aro (Playa de Aro) is na Lloret de Mar (op 40 km) de grootste vakantieplaats aan de Costa Brava. Het aantal inwoners van de stad buiten het seizoen minder dan 6000, en is tijdens de zomermaanden 80.000 tot 100.000.

Twee toeristenwegen lopen parallel van noord naar zuid door de stad en ze zijn van een soort dat u nergens anders aan de Costa Brava zult aantreffen. Aan de ene kant is er het kilometerslange, brede zandstrand en aan de andere kant, bijna parallel met het strand, de ongeveer grootste winkelstraat aan de kust, de Carretera de san Feliú a Palamós.

Platja d´Aro lokt vele toeristen met zijn kilometerslange zeer verzorgde strand. Men zag af van de elders aan de Costa Brava verplichte Paseo Marítimo en zette in plaats daarvan de hotels direct aan het strand, slechts door een trottoir van het water gescheiden.

De Carretera de San Feliú de Guixols a Palamós, de slagader van Platja d´Aro, doet denken aan een soort mini-Las Vegas met speelzalen, disco´s, cafés, warenhuizen, hamburgerrestaurants en veel neonreclame.

Aan de zuidrand is er de Club Náutico, van waaruit net als in Ampuriabrava, kanalen tussen de vakantiehuizen door tot in het land reiken. Op die manier kunnen de boten recht voor de deur worden aangelegd.

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe