Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Bretagne Frankrijk

Bretagne Frankrijk van Cancale over Rotheneuf naar Saint-Malo

Onze planning is om in 1 dag naar de eerste bestemming Cancale aan de westkust te rijden.
Daarna trekken we verder langs de kanaalkust naar Saint Malo, als hoogvlieger, en dan stap voor stap helemaal tot in Pointe du Raz. De weergoden beslissen er anders over, na de eerste week zien we ons verplicht uit te wijken naar een andere streek en is ons bezoek aan Bretagne afgelopen.

We vertrekken uit Vlaanderen met goed weer in de rug, we verwachten de eerste week geen al te slecht weer, maar het jaar is te ver gevorderd om stabiel zonnig weer te verwachten in Bretagne..

Bezoek aan Cancale met camperplaats

Net als Venus is Cancale geboren uit een schelp. De Romeinen aten er al oesters. Cancale heeft haar status van stad gekregen omdat zij manden aan het hof leverde… en aan zeelieden.
In de 19e eeuw werden de zeelieden Terra-Neuva´s (New Foundlanders) en lieten zij hun echtgenoten het stadje besturen. In die tijd is de openhartigheid van de vrouwen van Cancale ontstaan, vooral in de haven van La Houle en in de pittoreske ´achteraf straatjes´ die tegen de klif aanleunen. De stad ´van boven´ (het centrum van Cancale) was meer het domein van de reders.

Bezoek aan Rothéneuf met camperplaats
Rothéneuf is een deelgemeente van Saint Malo

Bezoek aan Saint Malo
We bezoeken de Ville Intra-Muros en de Vestingen

St Malo een stad gesticht in de 12e eeuw : Saint-Malo dankt zijn naam aan de uit Wales afkomstige monnik Mac Low, die omstreeks de 6e eeuw bisschop werd van Alet. Hier lag de oorsprong van de huidige stad die in het midden van de 12e eeuw werd gesticht op een naburig rotseilandje.
Vanaf de 13e eeuw maakten de inwoners van Saint-Malo vijandelijke schepen buit. In 1308 vormden ze een gemeente met een gekozen burgemeester. Daarna gaven ze zich van 1395 tot 1415 over aan de koning van Frankrijk, Karel VI, die de stad havenrechten verleende.
Aan het eind van de 15e eeuw lijfde Anna van Bretagne, door haar huwelijken met achtereenvolgens Karel VIII en Lodewijk XII, het hertogdom Bretagne in bij het koninkrijk Frankrijk.

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe