Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Vakantie vlakbij Genève

In de nazomer van 2021 mochten we kennismaken met een gezellige camping en dito gastvrouw vlakbij Genève. Het dorpje Neydens is nog nét in Frankrijk gelegen en Camping La Colombière was de ideale plek om even op adem te komen na een reis vanuit Zuid-Frankrijk. 

La Colombière (Neydens, FR)

Follow that car!

Het onthaal op La Colombière was heerlijk authentiek. Niks geautomatiseerd, niks nummer zoveel-in-een-rij. Hoewel we van een digitale generatie afstammen en een snelle check-in kunnen appreciëren, is de charme van een persoonlijk onthaal zoveel groter. 

Mevrouw was oprecht gastvrij en na inchecken en broodjes bestellen voor ’s anderendaags, werden we naar ons plekje begeleid. De gastvrouw snort met haar golfkarretje de camping rond en wees ons plekje aan: vlakbij een speeltuin op een uithoekje van de toen amper bezette camping gelegen. Zo leek het alsof iedereen een paar honderden vierkante meter kampeerplaats kreeg. Na ons plekje te hebben getoond, ging mevrouw de volgende gasten ontvangen. Eén voor één. Een aanrader voor wie (opnieuw) wil ontdekken wat onthaasten is. 

Tip: openingstijden checken

La Colombière was één van de kanshebbers in de grensregio Frankrijk/Zwitserland omwille van het restaurant op de camping. Want ja: soms willen we gewoon rust en een hapje op de camping eten. Geen gedoe. Niet te ver weg. 

 

Oeps... vergeten!

Uiteraard was ik vergeten de sluitingsdag van het restaurant te checken toen ik telefonisch reserveerde. Tja. Dan maar te voet naar het winkelcentrum “à proximité du camping”. Lees: op één kilometer. Goed te doen, ware het niet dat het een érg bergachtige kilometer werd met twee uitgehongerde kinderen in de Thule-kar. Mijn man duwde ons kroost bergopwaarts, en na het bezoek aan de plaatselijke hamburgertent duwde ik hen bergafwaarts. Gedeelde smart is halve smart, nietwaar? 😉 Gelukkig konden we onderweg een kabbelend riviertje en wat bergkoeien bewonderen. 

In het winkelcentrum vind je trouwens verschillende eetmogelijkheden, een klimmuur en een subtropisch zwembad. Helaas ontdekten we dat pas na de hamburger: ik loop namelijk al een tijd te roepen “dat ik dat wel eens wil proberen, zo’n muur beklimmen”. Volgende keer, dan maar weer…

Wegenvignet

Hoewel de camping op enkele honderden meters van de Zwitserse grens ligt, kan je er geen wegenvignet kopen. 
‘Gelukkig’ was onze GPS een beetje het noorden kwijt bij het verlaten van Neydens en stuurde hij ons door een ander gezellig dorpje waar je op zowat elke straathoek een vignet kon kopen. 

Wij verbleven slechts één nachtje in Neydens, maar eigenlijk kan je er perfect een langere tijd verblijven. Er is een restaurant (met één sluitingsdag per week ;-)), kruidenierswinkeltje, zwembad, verschillende speelmogelijkheden en zelfs wat neerhofdieren. 
Op de camping stonden nog Belgen, Nederlanders, Schotten, Noren en Duitsers – vermoedelijk omdat ze er het beste van twee werelden ontdekten: de rust van La Colombière en de korte afstand naar Annecy of Genève. 

La Colombière zelf ontdekken? Check alvast hun website

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe