Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Trip langs 4 rivieren

Tripje in het stroomgebied van 4 rivieren. Voorjaar 2008

Door Egbert, Lydia en labrador Max

Omdat we nog een 17/18 dagen weg kunnen gaan en we voor Pinksteren weer thuis moeten zijn, besluiten we om richting Trier te gaan. We kunnen pas weg op zaterdagmiddag en gaan dan naar de fruitstreek en genieten van de bloeiende hoogstamboomgaarden en overnachten in Tongeren. Op zondagmorgen verse broodjes halen en naar de antiekmarkt (we zoeken al jaren beslag voor een oude kast !). Na de middag richting Vielsalm gereden en daar op P plaats bij station gestaan. Ook een wandeling om het meertje gemaakt en s´avonds de match Anderlecht-Standard Luik op groot scherm in nabijgelegen kantine gevolgd, goede ambiance.

Na goede nachtrust naar Luxemburg gereden en gelukkig kwam er vrij snel een pompstation, de tank was akelig ver leeg en er kon dan ook voor vele euro´s in. (veel liters X hoge prijs). De prijs hier blijkt later ongeveer 20 eurocent lager te zijn dan in Duitsland. In Clervaux bezoeken we de Abdij en we besluiten om tot Vianden te gaan.

Hier klimmen we tot het kasteel en na een leuk bezoek hieraan, nestelen we ons op de busparkeerplaats. In de late avond krijgen we nog gezelschap van een franse motorhome.

s´morgens blijkt ´t weer maar matig en na uitgebreid ontbijt op naar Trier. We installeren ons daar op de camperplaats bij de Messe, kosten 6 euro incl service op nabijgelegen camping. De uitbaters zorgen ook voor verse broodjes, die s´morgens om 8 u bezorgt worden. De stad Trier ligt aan de overkant van de Moezel en te voet, per fiets of openbaar vervoer goed bereikbaar. Wij nemen de fiets om eerst de Toerist-info wat folders afhandig te maken en vervolgens bezoeken we de oude Romeinse nederzetting wat Trier is en dus heb je er thermen, amfitheater ed

Natuurlijk bezoeken we ook de Dom en  vele andere zaken die er te zien zijn. Na 2 dagen stad willen wij wat anders en zakken af langs de Moezel tot Piesport, waar we via een mooie route naar Klausen rijden. Heel rustig staan we hier op P plaats in het dorp. Het dorp is een bedevaartsoord en de kerk is een bezoekje waard. Onze tocht voert ons dan verder via de gekende, mooie en drukke Moezelplaatsen tot Zell. Hier gaan we via Kappel en Kastellaun over de mooie Hunsruck naar St Goar aan de Rijn. Je zou hier nog gratis kunnen staan bij de jachthaven, dit blijkt echter niet meer te kunnen, daarom gaan we stroomopwaarts tot Oberwesel en staan hier voor 6 euro op P plaats. Je kunt wat verder ook voor 7,5 euro op camperplaats staan. Verschil : daar is het voller, staat verder van dorp en is duurder. Wat wel hetzelfde is :  het enorme lawaai van de treinen die dag en nacht langsdenderen aan beide kanten van de rivier op dubbele sporen. Resultaat enorm slecht geslapen.

De Rijn was vanwege het vervoer over water al heel vroeg belangrijk en hiervan getuigen nog de vele oude burchten, die op mooie en strategische punten gelegen zijn. Er eentje bezoeken is een must en wij reden tot vlakbij Burg Sooneck (dat z´n naam gekregen heeft omdat het aan de rand van het Soonwald ligt), hier vandaan leidt een pad naar een uitzichttoren van waaruit je een fantastisch uitzicht over de Rijn en het Soonwald hebt. Via Bingen zijn we dan naar Stromberg gereden en op P plaats overnacht. De derde rivier bekend van de uitdrukking : Das gute ist so Nahe ligt hier om de hoek en via allerlei binnendoor weggetjes komen wij in Meddersheim, waar we bij de plaatselijke Winzergenossenschaft op een grasveld met uitzicht op de akkers kunnen staan.

Je hebt hier ook service  met waterinname en het verplicht je tot niets. In de weekends is er een gezellig café/restaurant en uiteraard kun je er wijn kopen (voor democratische prijzen).
Wij blijven hier een paar dagen en maken erg mooie fietstochten langs de Nahe radweg.
Op de Nahe en op zijrivier de Glan kun je goed kanovaren. Je kunt ook kanovaren en over de  oude spoorweg fietsen combineren.
In Bad Sobernheim is pas het Barfusspad van 5 km geopend, je moet er een parcours van 5 km over allerlei hindernissen en door modderbaden ed volgen. Leuk ook om met kinderen te doen. In Bad Sobernheim heb je ook betalende camperplaats die echter erg vol was. Wij vonden Meddersheim veel relaxter en de Nahe streek is ons goed bevallen. Ook kun je nog Idar Oberstein bezoeken bekend van de “edelstenen” die hier veelvuldig gevonden worden.

Toch is onze cirkel nog niet rond en er ontbreekt nog een rivier nl de Saar. Bij het woord Saar denk je automatisch aan Staal en staal industrie. Wij gaan via St. Wendel en Ottweiler, waar we stoppen om het stadje te bezoeken dat wel oud is en er zijn enkele mooie panden, maar het komt nogal doods over. Van hieruit gaat het naar Nalbach waar we Am Litermont bij Hotel Maldix overnachten. Je zit hier op plusminus 350 meter hoogte en hebt een mooi uitzicht over het Saarland. Voor wandelaars is het hier mooi, met enkele mooie route´s. (bv Litermont-Gipfel-Tour). Wij hebben de Saar nu echter nog niet gezien en op aanraden gaan we naar Saarlouis. Hier aan de St Nazairer Allee is een mooie P plaats, rustig gelegen en 200 mtr van de Saar. Even verderop is bij de camping pas een Sanistation geopend. De P plaats ligt op loopafstand van de stad Saarlouis. De stad heeft z´n naam te danken aan Louis de 14 de De zonnekoning nl Sarre-Louis en heeft ook nog een oud bolwerk ontworpen door Vauban, de architect die veel voor Louis de 14 de heeft ontworpen.

De P plaats is een ideale plek als startpunt voor fietstochten in de omgeving en met name langs de Saar, zowel stroomopwaarts als stroomafwaarts en op vele plaatsen links en, of rechts van de rivier. De Saar is volgens kenners ook een uitstekende rivier om eens een hengel uit te werpen (uiteraard met vergunning) en ook zijn er volop watersportmogelijkheden. Moe van het fietsen/wandelen ed leent het gezellige centrum zich voor een  pint of bezoek aan diverse restaurantjes. Aanrader !

Na een paar heerlijke dagen gaan we naar het nabijgelegen Merzig, we vinden hier een P-plaats bij de jachthaven gelegen net achter het Brauhaus en naast de overdekte speelhal voor kinderen (prima slechtweer voorziening) voor 7 euro incl gebruik van de sanitaire ruimtes. Je kunt hier ook staan bij  het Heilbad, dit is echter niet zo rustig. Van hieruit kun je weer diverse fietstochtjes maken, een daarvan naar de bekende Saarschleife en weer kun je kiezen voor links of rechts van het water.

Wij gaan weer richting Luxemburg echter met een kleine omweg naar het oude stadje Rodemack in Frankrijk dat redelijk oud en erg rustig is helaas alles gesloten. Omdat we ook iets van de Moezel wijn willen zien bezoeken we “Les Domaines De Vinsmoselle” in Bech-Kleinmacher. Een uitgebreide rondleiding met een gezellige proeverij. Na dit intermezzo rijden we naar Saarburg, de meer dan 1000 jaar oude stad aan de Saar. Hier kun je op een parkeerplaats staan niet ver van het centrum en sinds kort ook op een particuliere P plaats buiten de stad. Wij kozen voor de parkeerplaats op loopafstand van de oude binnenstad. Een heel verrassend mooie stad met bijzonderheden als bv Saarburgs Klein Venetië, panoramapunt De Schleif, De St Laurentius kerk, de Waterval met aansluitend de diverse oude molens en de oude Burcht met schitterend uitzicht.

Na afloop van dit alles kun je op of nabij de Buttermarkt onder het genot van een glaasje nog wat na genieten, al bij elkaar de moeite waard.

Wij moeten weer huiswaarts en we doen dit door de Saar te volgen tot hij bij Konz in de Moezel stroomt en hiervandaan gaat het richting Oost Vlaanderen waar we s´avonds met een goed gevoel kunnen terugkijken op een prachtige trip.

En de slogan “Das Gute ist so Nahe” gaat volledig op voor onze trip langs de 4 rivieren.

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe