Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Nederland-Noorwegen

Nederland-Noorwegen is de affiche voor het WK voetbalkwalificatieduel van 16 november 2021, maar nog beter wordt het in april 2022. Vanaf het voorjaar kan je immers  vanuit Groningen de veerdienst nemen naar Kristiansand, Zuid-Noorwegen. Driemaal per week zal Holland Norway Lines de overtocht maken. 

Retourtje Noorwegen, alstublieft

Dankzij deze nieuwe verbinding sta je in 15 uur in Noorwegen en daarvoor moet je minstens 225 euro uittrekken. Je vertrekt in Nederland op dinsdag-, donderdag- of zaterdagmiddag en komt ’s ochtends rond 9 uur aan in Kristiansand. 

De moderne cruise ferry wil niet alleen toeristen, maar ook vrachtverkeer bereiken. Zowel campers, caravans als vrachtwagens kunnen mee. Holland Norway Lines – what’s in a name trouwens –  belooft een gevarieerd aanbod aan boord van horeca, taxfree shops en entertainment. Wij hopen op het beste van Nederland (dat blijven toch kroketten, nietwaar?) met het beste van Noorwegen (verse vissoep, graag) en modern uitgeruste kajuiten. 

Critici zullen opmerken: wat dan met het milieu? Het Europees Milieuagentschap liet in het voorjaar van 2021 optekenen dat een veerdienst ongeveer 61 gram CO2 uitstoot per reiziger, per kilometer. Minder milieuvriendelijk dan de trein (33 gram per persoon per kilometer), maar uiteraard stukken beter dan het vliegtuig te nemen (maar liefst 160 gram CO2 per persoon per kilometer).

Voorjaar 2022

De verbinding die de MS Romantika (van de Estse maatschappij Tallink) mogelijk maakt,  kwam als geroepen. Als ik voor mezelf mag spreken is dit een hemelse verbinding voor iedereen die zo snel mogelijk het Noorse vasteland wil bereiken. 

De huidige opties voor Belgen zijn tijdrovender: je gaat veelal via Kiel (Duitsland) naar Oslo of Bergen, of je gaat via Hirtshals (Denemarken). Andere opties zijn om naar Göteborg (Zweden) te varen. Hele fijne routes voor wie die regio’s wil bezoeken of wie tijd heeft (trek maar snel 2 weken uit), maar voor wie ‘snel’ even Zuid-Noorwegen wil bezoeken is Groningen-Kristiansand ideaal.

Voor wie zin kreeg om over te zetten naar Noorwegen: via deze link vind je meer informatie, tarieven en kan je uiteraard ook boeken. 

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe