Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Internet via satelliet schotelantenne

Internet satelliet met twee schotels

Heb je de mogelijkheden om twee satelliet schotelantennes te plaatsen, dan is dat een ideale oplossing. Hou rekening met een meergewicht van 50 kg.

Heb je plaats genoeg vrij op het dak van uw motorhome en is de prijs geen bezwaar? Reken op een prijs van 6000 euro voor twee satelliet schotelantennes geplaatst.

Het abonnement voor uw internet van IPCopter kan je nemen per periode of per gebruikte dag “pay as you go” wat voor de meeste mensen de beste oplossing is.

Plaats bij deze oplossing een Crystop of Oyster voor internet, en gelijk welke goede satelliet voor TV. Vergeet niet dat de twee satelliet schotels een diameter moeten hebben van 85 cm om in Spanje of in Zuid-Noorwegen (tot Oslo) nog ontvangst te hebben van Astra drie.

Internet satelliet met één schotelantenne

In dit geval MOET je wel kiezen voor Crystop, dit is voor het ogenblik de enige die TV en internet tegelijk aankan.

Hierboven staat een leugen, na ons bezoek aan de fabriek van Alden in Huttenheim waar ze ons hadden wijsgemaakt dat TV en internet nooit tegelijk te ontvangen is, hebben de Belgen een voordeel, een groot deel van de TV zenders zit op Astra 3 en de IPcopter ook… het kan zijn dat je een paar zenders soms wel soms niet ontvangt.

Astra 3 voor internet of Astra 3 voor TV zit wel niet helemaal gelijk, maar het verschil is zo klein dat je toch 1 of meer zenders ontvangt.

Hoe lost Crystop dat dan op om ALLE TV zenders te ontvangen ? Wel ze monteren een Scew Motion die de lnb voor TV inregelt zodat je perfect alle TV zenders van TV Vlaanderen ontvangt. De Scew Motion is een optie van ongeveer 450 euro.

Satelliet schotels voor internet werken samen met IPcopter, klik in de rechter marge op IPcopter

Laat een Crystop of een Oyster monteren als u internet via satelliet schotelantenne wil.

Wil je met een tablet of met uw smartphone werken vergeet dan de Switch niet.
Met een Router kan je tegelijk werken met een laptop of met een smartphone of tablet op internet. Bij afhaling controleren of je met 2 of meer tegelijk op internet kunt, sommige modems of kabels laten niet toe dat je met meer dan 1 tegelijk op internet zit. Je hebt dus een satelliet nodig die ALLE TV zenders aan kan ook die van Astra 3.
Naast de vorige zenders moet je Astra 3 voor internet kunnen ontvangen.

Satelliet televisie kijken in de motorhome op een computer monitor

TV Vlaanderen samen met een monitor ipv een TV

Voorbeeld van een 21,5 inch Full HD-monitor, Schermdiagonaal 21,5 inch Resolutie 1920 x 1080 pixels Beeldkwaliteit Full HD (1080p) Schermtype TN-paneel Responstijd 2 ms Verbruik 21W
Prijs 150 euro, HDMI kabel niet inbegrepen.

Nadelen van monitoren zijn: soms geen ingebouwde luidsprekers, geen FTA ontvanger (DVB-T), en er moet op gelet worden dat de TV (monitor) een muurbeugel bevestiging heeft.

Voordelen zijn de prijs en zeer laag 21W verbruik, in stand-by 0,5W, dat is ideaal.

Bron iiyama 
De ProLite E2273HDS is een monitor met LED verlichting. Het is een Full-HD 1920×1080 21,5” monitor met uitstekende eigenschappen. Het slanke stijlvolle design, dunne rand om het scherm en glanzend zwarte kleur zal zeker in de smaak vallen. De rijke uitrusting waaronder ingebouwde speakers, 3 signaal ingangen (HDMI, DVI en VGA), snelle reactteijd van 2ms de VESA bevestiging mogelijkheid, het lage stroomverbruik (21W) en interne voeding maken deze monitor geschikt voor de meest kritische gebruiker. (enkel als voorbeeld, geen aanbeveling).

Crystop Techniek met hoogwaardige kwaliteit, de beste satelliet voor motorhomes

Vraag uw verdeler geen prijs voor een satelliet maar voor een Crystop of ander merk, dan heb je gegarandeerd een goede satelliet, en niet de goedkoopste.

Crystop, Oyster, Alden en Teleco hebben systemen vanaf 2500 tot 3.500 euro gemonteerd en BTW in.

In België zijn er niet veel mogelijkheden om een internet satelliet schotelantenne te laten plaatsen, laat staan om eraan te werken. Bij rondvraag was er niemand bereid om aan onze internet satelliet te werken, we hadden een update gevraagd om Astra drie te ontvangen.

Internet via Slingbox

Verbind de Slingbox met je thuisnetwerk en sluit hem aan op de televisiekabel en eventueel op een decoder voor digitale televisie, een mediaspeler of een videorecorder. Daarna kun je je vertrouwde televisiekanalen waar ook ter wereld ontvangen. Bovendien is het op die manier ook mogelijk om de aangesloten apparaten te bedienen. 
Lees verder

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe