Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Hamburg 2004

Door Stropke

Vrijdag 16 april

We vertrekken ´s morgensvroeg met de motorhome. De weg gaat via Antwerpen – Venlo – Essen – Duisburg – Münster – Osnabruck naar Hamburg. Goed voor zo´n dikke 640 km. In Essen gekomen staat noch Münster of Osnabruck of Hamburg aangeduid. Ik verwachtte een duidelijkere bepijling. Onze motorhome GPS ligt nog in de winkel en zodoende zijn we aangewezen op landkaarten. Ik koop wel ieder jaar nieuwe.

We geraken toch op de autostrade naar Münster, maar als ik een Belgische Bürstner caravan inhaal, begint er bij mij een lichtje te branden. Ik heb die caravan voor Essen al eens ingehaald. De man kende zijn weg dus beter dan ik! Als ik achteraf nog eens goed op de kaart kijk, zie ik dat ik een stuk autostrade naar Hannover moest nemen…

Hamburg is een wereldstad met een grote haven. Immens groot. Hoe gaan we hier die mobilehomeparking vinden ? Een speld in een hooiberg. We hebben geen detailkaart van Hamburg, maar wel de Duitse Michelin gids. In deze gids staat een stadsplan. We rijden door de Elbetunnel en volgen dan de afslag naar het centrum. Dan de Freihafen volgen. Langsheen de oudere havenbekkens, komen we aan bij een parking vol mobile homes. We zijn er !!! De parkeerwachter vraagt ons even te wachten want hij heeft geen parkeertickets meer. Ondertussen vraag ik hem hoe we zondag in verband met de marathon van de parking geraken. Ik toon hem mijn Duitse mobile home parkingplaatsenboek. “Ah, dat is niet hier, maar nog 2 km verder. Daar is het rustiger en je hebt elektriciteit, water, wc enz”. “Danke schön”, zeg ik, en ik keer de mobile home op zoek naar de échte MH-parking.

Die parking vinden we onmiddellijk. Er staan 30 mobile homes. Het is een grote parkeerplaats van een garage met benzinestation. Er staat vanalles gaande van 2de handse auto´s, tot vrachtwagens, een 20-tal dubbeldeksbussen voor stadsrondritten, tankwagens, marktkramerremorques enz … en wij !! De mooiste plaatsen zijn aan het water (let dus op met kleine kinderen) maar deze parkeerplaatsen zijn té klein voor onze mh (7 m).We betalen in het benzinestation 15€ per nacht. Dit is redelijk veel, want wc lozen en water tanken is 1€ extra. Je staat natuurlijk heel dichtbij het centrum (5 min wandelen), de parking is volledig omheind en heeft slagbomen. Of ie echt fysiek bewaakt wordt (zoals beweerd wordt), heb ik niet gezien… Veiligheid heeft zo zijn prijs. We krijgen een betalingsticket die we tegen de voorruit moeten kleven. Alsook geeft de man mij een overzicht van de complete parking met aanduiding waar de electriciteitcabines staan, waar het sanistation is enz… Prima service.

Héél rustig was het niet. In de buurt rijden treinen op en af. Ook ’s nachts. De 2de nacht heb ik oordopjes gebruikt om te kunnen slapen in de motorhome…

Zaterdag 17 april

We bezoeken eerst de binnenstad te voet, later nog eens met de fiets. Er zijn prachtige gebouwen. Een groot binnenmeer met boten. Véél volk. Prachtige grote winkels. Je komt ogen tekort. Er zijn ook veel bedelaars. ´s Avonds zoeken ze beschutting in de portalen van de winkels. Een grootstad heeft ook zo zijn negatieve kanten.

Er zijn veel zaken te bezoeken in Hamburg: ´s zondagsmorgen de vismarkt, de Speicherstadt, een duikboot, de Reeperbahn, de Michel modelspoorbaan.
Met de fiets in Hamburg is geen probleem. Ik raad je het zelfs aan, want de stad is zo groot. Je rijdt meestal op aparte fietspaden. Zorg wel voor een goede fietsbel en 1 of 2 goede fietssloten.

Zondag 18 april

Wij zijn gekomen voor de Olympus skeelermarathon. Deze start om 8u45 en zal 1u20m later eindigen. We kunnen al denken aan onze terugreis.

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe