Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Frankrijk Normandie

Woord vooraf, de gebruikte tekst bij de diverse dagen is letterlijk overgenomen uit het Michelin boek

Met de camper door Frankrijk

FRANKRIJK : Michelin Tour 72 (augustus 2008)

De Normandische Cote Fleurie en het achterland, het pays d´Auge mag u niet missen.
Geniet van de zee en de vakantiestemming in het prestigieuze Deauville van de drukte in Honfleur en van de rust in Cabourg. Ga op ontdekking in het gastronomische en idyllische pays d´Auge, en bewonder de manoirs met vakwerk en de ciderappelbomen.

Vertrek vanuit Honfleur voor 7 dagen en 200 kilometer

De eerste dag start in Honfleur op de motorhome parking en we bezoeken Honfleur.

Ga in de ochtend op verkenning in de oude havenkom en bezoek de lieutenance en de bijzondere eglise Ste-Catherine.
Wie de drukte in de straatjes van de oude stadskern wil ontlopen, kan in de middag een bezoek brengen aan de maisons de Satie en aan Naturospace of kan een kijkje nemen in de omgeving van de Côte de Grâce waar u een mooi panorama heeft op het estuarium.

Ga in de late namiddag naar de oude haven van Honfleur en geniet er van een drankje en van de laatste zonnestralen op de wijk l´Enclos.

Opmerking voor deze dag: Cote de Grace is moeilijk bereikbaar met de motorhome,
tenzij u goed de weg kent, want via het centrum kan je niet door de ´te´ smalle straatjes,
dus alle bezoeken van die dag ´à pied svp´.

Dag 2

Rijd naar Trouville via Criqueboeuf en Villerville twee gezellige badplaatsjes. Rond de ochtend af op de promenade Savignac in Trouville en bewonder de villa´s die pronken langs het strand. Lunch in de fraaie rue des Bains of langs de kaden van de Touques, op de boulevard Fernand-Moureaux. Rijd via de pont des Belges richting Deauville en drink er koffie. Maak een wandeling in de stad en bewonder de fraaie villa´s en begeef u vervolgens naar Las Planches, langs het strand.
Wie liever de rust opzoekt, kan een uitstap maken naar de mont Canisy of, in juli en augustus halt houden in het parc Calouste-Gulbenkian, en zo ontsnappen aan de drukte van de stad.

Dag 3

Op weg naar Cabourg heeft de kust enkele verrassingen in petto, zoals de Vaches Noires in Villers-sur-Mer : de kliffen hebben een stevige reputatie als fossielenvindplaats.
Probeer tegen het einde van de ochtend in Houlgate te zijn : zo kunt u nog rustig rondwandelen in deze badplaats alvorens te genieten van heerlijke schelp- en schaaldieren. Tijd voor wat verpozing op het strand, waarna u verder rijdt naar Dives-sur-Mer, bekend om zijn mooie hallen uit de 14de en 15de eeuw.
Sluit de rondrit langs de Cote Fleuri af in het rustige Cabourg, waar u de nacht kunt doorbrengen.

Dag 4

De mooie kapel van Clermont-en-Auge en het schattige dorpje Beuvron-en Auge vormen een aangename aanloop tot een bezoek aan het kasteel Crèvecoeur-en Auge, met zijn typische architectuur van de pays d´Auge. Na de lunch in Cambremer kunt u even halt houden in de Jardins du pays d´Auge.
Sluit de dag af in Lisieux waar u beslist de kathedraal en de basiliek moet bezoeken.

Dag 5

Maak ´s ochtends een omweg naar het oosten naar het parc du Cerza, alvorens het fraaie kasteel van St-Germain-de-Livet en de manoir de Coupesarte, ten zuiden van Lisieux te bezoeken. Vimoutiers de stad van de camembert, is en verplichte halte voor de lunch. Zet deze gastronomische ontdekkingstocht verder in Camembert, verder naar het zuiden.

Maak na de middag een omweg naar het westen om de prieuré St-Michel de Crouttes te ontdekken, een ideale plaats voor een digestive idylische en culturele tussenstop. Rijd verder naar Orbec, in het noordoosten, en vervolgens naar Bernay.

Dag 6

Bezoek in Bernay de abdijkerk, de basiliek en het museum, en rijd verder naar het chateau d´Harcourt met het mooie arboretum.
Rijd tegen lunchtijd naar Brionne en breng na de lunch een bezoek aan de schitterende abbay du Bec-Hellouin.
Zet koers naar het westen waar de uitgezette wandelpaden in Montfort-sur-Risle, Lieurey en Cormeilles, en de stokerij van Cormeilles zorgen voor een aangename afsluiting van de dag.
Pont-Audemer is een ideale halte om te overnachten.

Dag 7

Na de glas-in-loodramen van de eglise St-Quen de Pont-Audemer te hebben bewonderd, brengt deze gastronomische ontdekkingstocht in de pays-d’Auge u naar Pont-l’Eveque Na een bezoek aan het musée de l´Automobile is het tijd voor de lunch.
U geniet uiteraard van een stuk heerlijke Pont-l´Eveque.

Keer terug naar Honfleur om een laatste keer te genieten van de charme van deze stad.

Opmerking voor de volledige campertrip : Het is aan te raden deze Michelin Tour 72 voor motorhomes omgekeerd te rijden, zodat je dan eerst de “iets” mindere gemeenten krijgt en als laatst de uitmuntende steden van deze Michelin tour 72, met als grootste uitblinker Honfleur, niet in de laatste plaats vanwege zijn ideale en betaalbare motorhomeparking.

En dan nog een opmerking: wil je de volledige tour rijden en alles zien wat er in het Michelin boek vermeld is, heb je minstens 3 weken nodig in plaats van 7 dagen.

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe