Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Europa-Park camping

Kamperen én een pretpark bezoeken: dit was een groot deel van mijn kindertijd. Ik bezocht in de jaren ’90 tientallen pretparken in Europa en dus ook Europa-Park in Rust, Duitsland. Het is Duitslands grootste attractiepark én het op één na best bezochte park in Europa. Voor wie het park nog niet kent: je vindt er 15 Europese landen tot in de details nagebouwd en meer dan 100 attracties en shows. Sinds 2019 is er ook het indoor waterpretpark Rulantica.

Heerlijk wild doen in de vele attracties overdag – ik was zo’n kind dat graag zo veel en zo lang mogelijk ondersteboven hing in één van de vele achtbanen – om ’s avonds tot rust te komen in de camper. Vaak speelden we nog een gezelschapsspelletje of droomde ik door het raampje van de mobilhome weg naar de grote achtbaaninstallaties. Uiteraard gaat dit artikel niet over mijn kindertijd, maar over kamperen naast de achtbanen. 😉

© Europa-Park
© Europa-Park

300 staanplaatsen

Europa-Park ligt in Rust, Duitsland en dat is de regio van het Zwarte Woud. Je kan fun dus prima combineren met natuur! 

Europa-Park breidde recentelijk uit en beschikt nu over 300 staanplaatsen én een reserveringssysteem. Dit reserveringssysteem biedt zekerheid en ticketvoordelen: zo ben je zeker van het voordeligste tarief bij het boeken. Naast Europa-Park heb je ook het waterpark Rulantica: kaartjes voor de beide parken koop je best in combinatie met je staanplaats. 

© Europa-Park

Faciliteiten Europa-Park camping

Elektriciteit, water, lozen, moderne sanitairgebouwen, Wi-Fi: de camping is voorzien van alle comfort. Honden zijn toegelaten en er is een kiosk waar je broodjes kan aankopen of waar je kan aanschuiven aan het ontbijtbuffet. 

Vroeg vertrekken of laat aankomen? Dat kan. Er is een aparte zone hiervoor voorzien, zo wordt de rust op de eigenlijke camping toch ietwat bewaard. 

© Europa-Park

Zin om te gaan roetsjen?

Laat het kind in jezelf los – of bewonder kinderen of kleinkinderen van op de begane grond.
Je kan je vragen over het aanbod en verblijf in en rond Europa-Park trouwens ook in het Nederlands stellen via dit formulier. Veel plezier!

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe