Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

E-bikes

Exclusieve elektrische fietsen voor motorhomes

Kalkhoff

Fabrikant Kalkhoff heeft een ruim assortiment elektrische fietsen, die regelmatig als zeer goed getest worden in onafhankelijke testen van www.elektrobike-online.com. Niet goedkoop, maar prima kwaliteit.
De Kalkhoff Sahel Impulse Compact 8 8-G Nexus is klein, wendbaar en snel. Past gemakkelijk in de motorhome met zijn inklapbare pedalen en stuur. Geïntegreerde Impulse middenmotor met 250 Watt.
Speciale ballonbanden om het rijcomfort te verhogen.
Winnaar test van www.elektrorad-magazin.de

AVE

AVE MH 7 sportkanon met middenmotor van Bosch de referentie in de (elektrische) fietsbranche.
Winnaar bij testen van Magazines in Duitsland
Oordeel van www.elektrorad-magazin.de Het is nauwelijks te merken dat u met een kleine fiets rijdt
Uitzonderlijke klasse. Stuur en pedalen klappen in voor transport. 

Dit is niet bedoeld als de zoveelste pagina over elektrische fietsen, het is meer over speciale types voor motorhome bezitters. Wil je iets futuristisch en een opvallende elektrische bike, lees dan verder.
We beogen ofwel e-bikes die in een garage passen, ofwel lichte exclusieve elektrische fietsen.
Altijd gaat het over e-bikes met hoge prestaties en van zeer hoge kwaliteit, lees de testen.

Stromer elektrische fiets

Mag het wat meer zijn? Stromer bestaat in verschillende kleuren en uitvoeringen.
De modulaire e-bike, voor dagelijks gebruik of voor tochten.

Er bestaat een optie Power Motor Mountain 33 van maar liefst 500W.
met een bereik tot 90km met een optie batterij ST522 van 522Wh. Verder bestaat er een City Kit en een City Platinum kit.
U kunt de Stromer snel en eenvoudig configureren en bestellen, of vrijblijvend een offerte aanvragen. Stromer staat gekend voor zijn prestaties, integratie en stijl van een ongekend niveau.

Cube Hybrid elektrische fiets

8 verschillende uitvoeringen voor mannen of voor vrouwen. De STEREO HYBRID 140 SL 27.5 weegt maar 21,5 kg.
Groot voordeel van deze fietsen is hun Bosch middenmotor die mee afgeveerd is door zijn plaatsing onder in het frame in plaats van in het wiel. Motor BOSCH Drive Unit Performance Cruise (250 Watt).

In feite rijdt een elektrische fiets zoals een gewone fiets, je moet zelf ook nog meetrappen. De motor zorgt voor een aangename ondersteuning en hoeveel traphulp je krijgt, kan je zelf instellen, gewoonlijk zijn hiervoor drie standen. Tegenwoordig is er veel aanbod van elektrische fietsen, en het verschil met een gewone fiets is bijna niet meer te zien. Door het extra duwtje op de pedalen van de elektrische motor, lijkt het alsof je voortdurend de wind in je rug hebt of dat het altijd bergaf is! Ook zijn de motor en de accu tegenwoordig een stuk compacter en eleganter verwerkt in de fiets. Wie eenmaal met een elektrische fiets heeft gereden, wil nooit meer anders.

Cardanas aandrijving voor fietsen: pro en contra

Cardanaandrijving

Het meest bijzondere van BRIK is de cardanaandrijving. Een as in plaats van een ketting. Een simpel, maar geniaal principe. Dit systeem is meer dan een eeuw oud, maar nog altijd zijn tijd ver vooruit. Een cardanas betekent duurzaam en onderhoudsvrij fietsen. Je achterband wissel je voortaan schoon en eenvoudig. En kettingen smeren, spannen en reinigen kun je gewoon vergeten. Omdat de cardanaandrijving echt beter is dan fietsen met een ketting, ontvang je 3 jaar garantie op de cardanas.

Cardanaandrijving slechte keus voor een fiets

Een cardanaandrijving voor een fiets is natuurlijk ook erg onlogisch. Met een fiets wil je een voorwaartse beweging maken. Bij een cardanaandrijving wordt de voorwaartse beweging van de benen bij de trapas omgezet in een rotatie dwars op de bewegingsrichting. Hetzelfde gebeurt nog een keer bij de achteras van het achterwiel. Dus tweemaal een onnodige omzetting van de draairichting.

Zonder partijdig te willen overkomen denken wij dat een cardanas aandrijving bij een plooifiets ideaal is.

Elektrische fietsen krijgen dubbel zo sterke hulpmotor

De elektrische fietsen krijgen een dubbel zo sterke hulpmotor. Het Europees parlement keurde al goed dat het vermogen van 250 watt tot 500 watt mag worden opgedreven. Hierdoor kan een elektrische fiets makkelijk 45 kilometer per uur halen.

Het acceleratievermogen van dergelijke e-bikes zal spectaculair verhogen.
Zo zal de gebruiker zelf amper nog moeten trappen om vanuit stilstand tot 25 km per te kunnen optrekken.

Deze elektrische fietsen 45km/u hebben een gelijkvormigheidsattest nodig en zijn dus wettelijk in orde.
Wel dient u voor de 45 km per uur fiets een bromfietsverzekering af te sluiten en een helm dragen is verplicht.
Koop nooit een e-bike zonder gelijkvormigheidsattest, want dan krijgt u deze niet verzekerd.

Volgens Fabian Küster van de European Cyclist Federation willen fabrikanten door de krachtige motoren nog een grotere koek van de markt veroveren en zo goedkoper kunnen produceren. In België is 10 procent van de verkochte fietsen al een e-bike. Ze menen dat de elektrische fiets met een sterker vermogen aantrekkelijker zal worden als bakfiets of voor mensen die in heuvelachtige gebieden wonen (Bron GVA).

De Load Touring van Riese und Muller met verwisselbare laadbak is uitgerust met een hoogwaardige Shimano Deore XT 10-speed derailleur en luchtvering, verder heeft deze e-bike schijfremmen en een bijzonder sterke LED koplamp.

Fietsendragers: ook voor e-bikes

Copenhagen wheel: het fietswiel opnieuw uitgevonden

Het Copenhagen Wheel is een wiel waarin alle nodige technologie zit ingebouwd: batterij, elektromotor van 250W enz. Met een applicatie op je smartphone kan je het wiel bedienen. Het wiel assisteert je fiets om snelheden te halen tot 25 km/u, en volgens het bedrijf geraak je er zo een 50 km ver mee.

De 48 volt batterij kan verwijderd worden, is volledig op te laden in 4 uur en behoudt na 1000 laadcycli 70% van zijn initiële capaciteit. Indien je dus één keer per dag laadt moet je er ongeveer 3 jaar mee kunnen doen.

Een elektronische anti-diefstal beveiliging is ingebouwd, die het wiel bij diefstal blokkeert en de eigenaar per SMS verwittigt een GPS die je gevolgde route registreert, maar die je ook laat weten welke vrienden van je in de buurt fietsen en waar ze zich bevinden.

En al die meetgegevens worden draadloos, via een bluetoothverbinding, naar je smartphone gestuurd, die op je stuur gemonteerd wordt. Dus alles compact, zonder draden, met ingebouwde batterij. Lees meer

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe