Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Alde verwarming

Alde compact 3010 en 3020

Alde 3010
Alde 3020

Het centrale verwarmingssysteem van Alde is een op vloeistof gebaseerd systeem dat gebruik maakt van dezelfde verwarmingsprincipes die worden toegepast in de meeste woningen. De hittebron bestaat uit een gasbrander en een elektrisch verwarmingspatroon dat een mengsel van water en glycol verwarmt. De warme glycol-vloeistof circuleert door het systeem via convectors en leidingen met behulp van een pomp.

Grotere en/of meer luxueuze kampeerauto’s zijn soms uitgerust met de Alde 3010 Compact verwarmingssysteem. De ALDE warmwaterverwarming is een combinatie van verwarmen en warmwatervoorziening; een DUAL-systeem zoals bij Truma, maar dan met warm water.

Voordelen

  • De verwarmingselementen voor de verwarming en warmwatervoorziening (de boiler) functioneren afzonderlijk van elkaar.
  • Het verwarmingssysteem is een gesloten systeem dat gevuld is met een mengsel van antivries en water. Het is een antigel die bevriezing van de verwarmingsinstallatie in de winter voorkomt. Het drinkwater van de boiler moet echter wel afgelaten worden als het vriest.
  • Het verwarmingssysteem van Alde biedt de mogelijkheid om vloerverwarming te installeren.
  • Het is ook mogelijk om een warmtewisselaar te installeren die het water van de motor gebruikt om de motorhome te verwarmen of om de boiler op temperatuur te verwarmen.
  • Het uit- en aanslaan van de thermostaat gebeurt in kleine stappen, wat een gevoel van comfort geeft. Er is geen grote startstroom van de batterij nodig in tegenstelling tot bij een dieselverwarming

Nadelen

  • Nadeel is het groter eigen gewicht van de verwarming, vandaar dat het moeilijk is om in een 3,5 ton motorhome een Alde te plaatsen.
  • Alle meubels moeten uitgerust zijn met een extra spouw tussen die meubels en de buitenwand van uw camper, dit betekent meer gewicht en bovendien is de netto binnenruimte van een camper met een Alde daardoor 10 centimeter smaller dan de woonruimte van campers met een andere verwarming.

En dan nog even dit…

In het begin dat u uw Alde gebruikt kan het voorkomen dat u deze moet ontluchten. Daarvoor zijn er meerdere ontluchters voorzien. Meestal is het voldoende om de hoogst geplaatste ontluchter kort te openen.

Bijvullen van een kleine hoeveelheid water kan met gewoon water gebeuren. Wanneer er een watertekort is door een lek moet dit met speciale antivriesvloeistof van Alde gebeuren.

Gas
Bij een correcte inbouw kan u zowel butaan als propaan gebruiken, en natuurlijk ook LPG.
Staat uw Alde verwarming te ver van de wand af, dat wil zeggen is de uitlaatbuis te lang, kan het voorkomen dat u verplicht bent om minstens LPG te branden. Ook een te lange en of een te dunne gasleiding kan aanleiding geven tot het verplicht gebruik van een gas dat meer druk geeft zoals LPG of propaan. Butaan heeft de laagste gasdruk, maar het is vooral in de winter wanneer de temperatuur onder de 4° C zakt dat er problemen zullen zijn.

Gasaansluiting:
Alde adviseert om de gasinstallatie naar de ketel te leiden met een 8 mm leiding en om een klemkoppeling op de gasbuis van de ketel aan te sluiten. Bij het plaatsen van de leiding dient rekening te worden gehouden met de mogelijkheid om de ketel voor onderhoud te kunnen demonteren. De ketel moet op de gasfles worden aangesloten met een goedgekeurde gasdrukregelaar en met een druk van 30 mbar.
Deze 8mm dikke gasleiding zoals voorgeschreven volstaat voor uw verwarming, maar wanneer er andere verbruikers zijn, zoals een gasvuuur en/of een koelkast, kan het gebeuren dat er te weinig gasdruk is door de grotere afname.

Alde compact 3010 en 3020 hebben een goede reputatie en werken meestal storingsvrij.

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe