Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Topcamping aan het Gardameer

Fornella Camping & Wellness Family Resort

De familie Cavazza runt sinds eind jaren ’50 Fornella Camping, een heerlijke plek langs het Italiaanse Gardameer. Papa Cavazza stichtte de kleine camping, de 7 kinderen bouwden de camping uit tot een heus familieresort. 

Foto: Camping Fornella

Wij passeerden kort aan het Gardameer op doorreis naar Zuid-Frankrijk. We kwamen reeds van Kroatië en Slovenië en helaas waren de weersvoorspellingen waren niet al te best. Met twee jonge kinderen ins ons gezelschap wilden we het onweer écht wel vermijden. 

Desalniettemin ontdekten we in S. Felice del Benaco een geweldige plek van meer dan 12 hectare in een groene omgeving. 
Wij reserveerden online een van de laatste plaatsjes, van zo’n 120 m². Het onthaal was uitermate hartelijk en vlot. Goede uitleg, vuilniszakjes gekregen, covidsafe-tickets gescand. 

 

Het weggetje naar onze plaats was smal en ook maneuvreren was best wel een uitdaging. Maar na een kwartiertje stonden we helemaal geïnstalleerd en gingen we op pad. We passeerden het sanitairgebouw (mét kindersanitair, camping-vaatwasser, Miele wasmachines en droogkasten), waar precies voortdurend werd gepoetst, één van de speeltuinen, gingen een heuvel op en… ontdekten nog een speeltuin, een restaurant en het Gardameer. Insert héérlijke pasta en plaatselijke wijn. 

Verder ontdekten we ook de twee zwembaden mét redders. Heel rechttoe rechtaan zonder glijbanen en kinderpret en dergelijke, maar wel verwarmd en dus aangenaam om in te dobberen. Een badmuts dragen is verplicht (te koop voor € 0,5 in de mobiele koffiebar langs het zwembad).

Maar wat nog meer aandacht verdient: de atypische campingsupermarkt. Geen typisch aanbod of halflege rekken, maar wel een overwogen en ruim assortiment fijne producten. Aperitieven hoeft niet enkel met standaard kaasblokjes en chips, maar hier vind je echt alles voor een fijne tapasavond en zoveel meer.

Iets verderop vind je ook het recyclagepark van de camping waar je netjes kan sorteren en je leest op de schermen ook af hoeveel hun zonne-energie hen reeds opleverde en bespaarde. Fijn om te ontdekken dat de familie aan werkelijk alles gedacht heeft. 

Niet getest, maar wel aanwezig: een wellness resort met alles erop en eraan. Denk aan sauna’s, Turks bad, whirlpool et cetera, mét zicht op het Gardameer. 

Ware het niet dat de muggen alom aanwezig waren (zowat elke kampeerder had wel al een mug ontmoet), we zouden tot in de late uurtjes buiten kunnen genieten

Meer lezen of zin om te boeken? Bekijk de website van Fornella Camping & Wellness Family resort

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe