Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Offroad rijden

De campermarkt blijft veranderen en vooral uitbreiden. Zo ook bij het Duitse Bürstner, waar voornamelijk het aanbod compacte vans toeneemt… met onder andere een 4 x 4. 

Copa C 500 4 x 4

© Bürstner Copa 4 x 4

Markus Pangerl, verantwoordelijke voor sales bij Bürstner, vertel dat er een zeer grote vraag was naar off-road voertuigen sinds de lancering van de Campeo 4 x 4 in januari 2020. Voor Bürstner was een off-road versie van hun meest compacte voertuig, de Copa, een logisch gevolg. 

De Copa kwam in 2021 op de markt en wordt nu als 4 x 4 gelanceerd, op Ford Transit Custom basis. Dit model is ontworpen om veilig off-road te gaan door zand, sneeuw, grassen, noem maar op. Je komt minder snel vast te zitten dankzij vierwielaandrijving. Je hoeft niet je niet in the middle of nowhere te bevinden om deze situaties tegen te komen trouwens, ook op een nat grasterrein of in het zand bewijst een 4 x 4 zijn nut.
De 4 x 4 functie activeert automatisch zodra de voorwielen grip verliezen. Een gesofisticeerde koppeling brengt voor- en achteras terug in balans – afhankelijk van de situatie. 

Net zoals er voordelen – die voor zich spreken – zijn aan vierwielaandrijving, zijn er nadelen. 4 x 4 voertuigen zijn vaak zwaarder, duurder én ze bieden minder ruimte (in bijvoorbeeld een dubbele bodem – omdat daar de extra techniek verborgen wordt).
Bij statische vierwielaandrijving kan je nadelen ondervinden tijdens het rijden: de aandrijfkracht verdeelt zich niet altijd even optimaal en dit kan voor verminderd bochtgedrag zorgen. Bij dynamische vierwielaandrijving ondervind je de voordelen van een 4 x 4 meer uitgesproken. Ook als je maar sporadisch off-road rijdt, kan je van een dynamische 4 wheel drive genieten.

 

© Bürstner Copa 4 x 4

Het standaardmodel van de Copa C 500 4 x 4 is voorzien van een slaapdak mét panoramafunctie, grote watertank, flexibel railsysteem, inschuifbare tafel et cetera. De verwarming bedien je via de Webasto Thermo Connect app. 
Richtprijs van de Copa C500 4 x 4 in Duitsland start vanaf € 57270 (basisvoertuig + basis 4×4 pack). 

© Hymer Grand Canyon S CrossOver 4 x 4

Heel wat andere campermerken bieden 4 x 4 modellen aan: van La Strada tot Font Vendôme en Hymer (afbeelding hierboven van een Grand Canyon S CrossOver 4 x 4). Toegegeven: het stoere uiterlijk nodigt in elk geval uit om offroad te gaan rijden. Niet dat we onszelf meteen op expeditie zien vertrekken, maar… even van de platgetreden wegen af? Graag. Misschien op voorhand wel even een Touristil slikken als je naast mij durft te zitten in de passagierszetel. 😉

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe