Vanomobil
GoBoony
Urbano
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile

Inhoud

Campersite op Instagram

Onze eerste motorhome reis

door Jovami

Onze eerste motorhome reis in 1978

Vooreerst wil ik een korte schets geven wat hieraan allemaal vooraf gegaan is.
Meer dan 35 jaar geleden zocht ik naar een middel om snel rijk te worden, wie niet.
Toen dat niet wilde lukken en na jaren van vallen en opstaan wilden wij met onze kinderen, al 3, ook eens op vakantie. Maar ja, weinig geld en veel goesting, nam ik een matras, een kookvuur met fles gas, een porta potti, nog een matras, tuinstoelen, een trapladder, nagels en schroeven en de lichte vrachtwagen, ene 508, van het bedrijf dat we toen hadden en na wat roeren en koken konden we met zijn vijven slapen in de huif van de vrachtwagen. Onze eerste reis ging voor 3 weken naar de Bodensee.

We schrijven 1978.

Onze eerste zwerfwagen! We hadden direct de smaak te pakken en er werd een occasie bestelwagen aangekocht, een Peugeot J 9 benzine en ingericht voor 5 personen. kinderen waren toen 2, 4 en 6 jaar.
Zo´n bestelwagen is vrij klein maar aan deze hebben we echt de beste herinneringen.
De inrichting was voor mij geen groot probleem daar mijn beroep meubelmaker was. Je kon, als je ergens stond, de achterdeuren openen en het was alsof je buiten aan het picknicken was. Achter was er dus een dubbele zitbank waarvan er een bed kon gemaakt worden met daarboven een eenvoudige constructie dat we konden laten zakken op halve hoogte waar de twee oudste op sliepen. De jongste sliep op een plaat met matras, die kon neergeklapt worden over de wasbak en de kookplaat. Na er eens te zijn afgevallen en hij gewoon doorsliep, hebben we er toch maar enkele veiligheidsbanden voorzien.

Wat we nooit vergeten:

We waren terug een paar dagen aan de Bodensee geweest en namen de weg van Bregrenz naar Vooralberg en moesten zeer stijl bergop, de eerste keer met deze zwerfauto. Onderweg waren werken en het verkeer moest op 1 rijvak. Dit werd geregeld met twee personen met een rode vlag. Vlak achter deze werken was er een parking met prachtig zicht op de besneeuwde bergen van Vooralberg, dus stoppen om foto’s te maken. Toen we wilden wegrijden weigerde de wagen alle dienst. Starten deed ie wel maar aanslaan niet. Na wat zoeken had ik gevonden wat er scheelde, de benzine liep terug de tank in (we stonden met de voorkant naar boven) en dat probleem zat in de benzine opvoerpomp. Na de wagen met de neus naar onder verplaatst te hebben en wat zuigwerk aan de benzine leiding ( benzine smaakt niet lekker) te hebben verricht, konden we starten. Gezien de werken en de nodige files (toen al) stond de weg, bergaf langs de parking honderden meters vol met auto´s. Langs onze kant was deze vrij maar er kwam juist een bus met rij auto´s achteraan omhoog, dus wij snel voor deze bus gereden maar we waren nog maar juist weg of de motor haperde en viel stil op de weg. Alles geblokkeerd. De hele rij moest achteruit zodat we onze wagen terug de parking konden laten bollen. We zijn weggeraakt na wat sleutelen en hebben dan steeds met de neus, van de wagen, naar onder geparkeerd. We moesten dringend aan brood geraken en ik moest een garage opzoeken voor de benzine pomp. Wat wij (toen) nog niet wisten is dat zaterdags om 12 uur de sirene ging en alle winkels dicht waren in Oostenrijk. Na zeer dure kiezer broodjes gekocht te hebben op een camping stopten weg op een parking naast een klein tankstation. Ik vragen of de man een compressor had om de benzine pomp eens goed zuiver te blazen, was zijn antwoord “ja”, oef. Pomp zuiver gemaakt en terug gemonteerd, niets. Gaan vragen aan de station bediende of er nog een mogelijkheid was om op zaterdagnamiddag ergens zo´n benzinepomp te krijgen. Toen heb ik voor het eerst mijn engel bewaarder ontmoet. Die man zij; “Dat heb ik liggen”, en dook zijn klein magazijntje in en warempel een nieuwe benzine pomp van een Peugeot J9 voor slechts 1600 Bfr.
Zo zie je maar. De reis is voortreffelijk verlopen en na enkele andere reizen hebben we onze zwerfauto verkocht aan een zeer goede prijs.

We schrijven 1980.

Onze eerste echte motorhome! Toch bijna ! Nu hadden we de smaak goed te pakken. We hebben een oude saviem op de kop kunnen tikken met een caravan opbouw op en die was in zeer goede staat, allé de caravan toch. Het onderstel was oud maar was een diesel, was perfect gecamoufleerd, zo groen als een boom, maar ik zag er iets in en was verliefd (mijn tweede lief). Na veel poetswerk en een extra groot onderhoud in een Renault garage was deze vakantie klaar. Vrienden hadden al gevraagd en besproken om dit eens te mogen huren. Ik wilde echter eerst weg om te kijken of alles wel OK was. En maar goed ook. Olé, Olé, Spanje we komen ! Ja, ja, zal wel. Rapper gezegd dan gedaan. Om het kort te houden hier een opsomming van de stukken die we onderweg gehad hebben : 3 banden, 3 batterijen, alternator, gaskoppelingen, LPG koppelingen, starter, achtervenster stuk, voorvenster stuk, enz., maar voor de rest alles prima. 3 weken gepland maar na 14 dagen al terug thuis. Zijn 3 dagen in Spanje geweest. Waren allen ziek van al de pech en moesten er op een gegeven moment een spelletje van maken en de kinderen moesten raden wat het eerste was dat zou kapot gaan, op het laatste deed ik mijn overal niet meer uit en toen deed ik hem zelf niet meer aan. Enkel mijn benen waren verbrand en bruin, dat was het enige dat onder de wagen uitstak.
Dus snel naar huis want de motorhome was voor drie weken verhuurd, na ons, aan vrienden. Dus alles nog eens goed nagezien en niet durven vertellen wat wij allemaal aan de hand hadden gehad. En drie weken in angst geleefd en niet van de telefoon durven weggaan. Maar waarom toch zorgen maken. Vrienden waren zeer content en hadden NIETS aan de hand gehad, gewoon perfecte vakantie, oef.

We schrijven 1986.

We kopen onze eerste echte motorhome, Ford met een pilote opbouw, wel een jonge occasie, en beginnen een zaak in verhuur en verkoop van motorhomes.

Wat 28 jaar geleden begon als een noodzaak om toch te kunnen reizen met 3 kinderen en weinig geld is nu uitgegroeid tot een verslaving waarvan er geen afkick meer mogelijk is.

Vanomobil
Vanomobil
GoBoony
GoBoony
Urbano
Urbano
SEC Construction
SEC Construction
Ruwelka Verzekeringen
Ruwelka Verzekeringen
Dicar Motorhomes
Dicar Motorhomes
Alpha Motorhomes
Alpha Motorhomes
ABC Mobile
ABC Mobile

Campersite.be

Account registreren

Gebruikersnaam *
E-mailadres *
Wachtwoord *
Bevestig uw wachtwoord *
Telefoonnummer
Verberg mijn telefoonnummer
Zakelijk account
Heeft uw onderneming betrekking tot kampeerauto's?
Bedrijfsnaam
Btw-nummer
Website
Contactpersoon naam
Contactpersoon E-mail
Contactpersoon telefoon
Facturatie straat en huisnummer
Facturatie postcode en gemeente
Voeg uw winkel/toonzaal toe