Mercedes Marcopolo
Reis weer klik

Alles verkopen en in de motorhome wonen

campersite informatie over motorhomes
Moezel Motorhome paradijs
campersite
HOME campersite

Nieuw Forum
Kalender
Sitemap
Verdelers Belgie

Links naar nuttige websites over motorhomes

100 Merken
33 VAN Merken
80 merken USA
Clubs MH

motorhomes Te Koop in 5 prijsklassen

onder 25000 €
plus 25000 €

Motorhome verhuur klik

campersite menu Motorhomes klassen

Campervan
VAN upd
6 meter MH

menu Motorhomeparkings

Ideale parking
Duitsland

motorhome parkings camperplaatsen in Belgie

Aalst O-Vl
Antwerpen
Arlon
Assenede

100 reisverhalen met mobilhomes klik

Alle reizen
Benidorm
Cote Fleurie

dusseldorf 2013

Dusseldorf 2001

naar ALDE verwarming klik

Alde verwarming
Banden
Verwarming

Tips

Aankooptips 1
Afschrijving
Nummerplaat

Aanhangwagens voor achter de motorhome

Autotransporter

Toerisme Waarheen

Vlaanderen
Wallonie

YouTube

MH reizen

facebooktwitter

disclaimer klikTV grootte en indeling
TV plaats in de MH 

Zitgroep
Zitgroep    

natte cel icon
Natte Cel  


Slaapkamer      

keuken info icon
Keuken info      

6_tips    Aankooptips 1   2   3   4   5   6  |  Tips 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11 |  12 |  13 |  14 |  15 |  16 |  17 |  18

Wonen in, en reizen met de mobilhome door Javami


Jovami : Beslissen om alles te verkopen en in een motorhome te gaan wonen,
niet gemakkelijk, dat kan ik u wel zeggen.

Jos Muyzers Jovami
Vanwaar deze beslissing : We hebben altijd van reizen gehouden, beide, want daar moet je met twee voor zijn. We hebben al andere vakantie vormen gedaan, tent, caravan, hotel, kamers, enz., maar de mobilhome bevalt ons het beste.

Waarom ? hoor ik u denken : Wel, vanwege de vrijheid die men heeft. Men staat op wanneer men wil, eet of gaat uit eten, in je poedel aan tafel, gaan staan waar het mooi is, rustig, druk, aan een natuurpark, in de stad, het strand, de haven, zeg maar waar je wilt staan.
Vrij zijn en niet gebonden aan een uur, dag, maand.
Voor ons is dit de formule waar we ons het best in voelen.

Dus groot overleg met de kinderen, broer en zus. Wat met gezondheid, ongeval, opname in ziekhuis, we hebben alles overwogen en beseffen maar al te goed dat je niet alles kan voorzien. Nog voor dat we begonnen met bouwen, begin 2005, valt de beslissing, eind van dat jaar zal alles verkocht worden met uitzondering van die zaken waaraan goede herinneringen hangen. Het gemakkelijkst was de woning; Op dat ogenblik waren we huurders en een huurhuis achter laten is anders dan een eigen woning.
Eind 2005 en na 6 maand hard werken zijn we uit het huis getrokken en in de motorhome. Wat een rommel en dat heeft allemaal geld gekost, veel geld en nu gaat het richting kringloop, stort, kinderen, familie en kennissen. Doet soms pijn maar met een mooie tijd in het vooruitzicht doet het ook weer goed. Oef, bijna van alles af. Het valt reuze mee om in een kleine ruimte te wonen. Nu nog afwachten of dit ook voor lange periode klopt !

Nu nog een adres regelen en we kunnen vertrekken.

Domicilie adres of referentie adres : Er zijn twee mogelijkheden.

Domicielie adres :

Kan bij de kinderen, maar kan voor de nodige problemen zorgen, inkomsten, belastingen, toelating door de gemeente, enz. Ook blijven dan de kosten lopen van huisvuil, milieutaksen, enz.

Referentie adres :

Dit is minder gekend maar is voor ons de beste oplossing. Deze vorm is bedoeld voor mensen die in een mobile woning wonen, zoals zigeuners, kermismensen, en wij, motorhome bewoners.

Je kunt het adres vestigen bij iedereen, je kinderen, familie en vrienden. De persoon die heermee akkoord gaat moet mee naar de gemeente of stad, bij de dienst bevolking en daar word je dan ingeschreven op het adres van je kind, b.v. Enige vereiste is dat deze persoon weet waar je bent en hoe je te bereiken bent. Nu is dit makkelijk met de GSM. Hij ontvangt je post en houd deze bij tot je weer eens langs komt. Vrij simpel dus.
Geen verzekeringen, geen taksen, geen huisvuil. Je woont er niet dus ook geen probleem voor de persoon die het je toestaat. Wel heb je een officieel adres en paspoort.
Zo, dat is al weer opgelost.

Comfort in de motorhome ! Wat hebben we aan comfort in de motorhome :

Eigenlijk is bijna alles in de mobilhome. Grote Koelkast met aparte diepvries, Combi oven met gril en hetelucht en micro, radio, dvd, serround, TV lcd, satelliet schotel met TV Vlaanderen, verwarming, koeling, comfort zetels, toilet en douche, garage voor fietsen of scooter, zonnepanelen, watertank en afvaltank en natuurlijk de normale dingen zoals kook, afwas en was gelegenheid. Warm en koud water. 220 volt. Stroom generator.

In de zomer kunnen we onbeperkt vrij staan zonder stroom aansluiting. In de winter ofwel stroom aansluiting 220 of 1 uur per dag de stroom generator.

We missen niets van ons vorige woning, het enige is het wassen van kleding. Regelmatig een wassalon opzoeken en de kleine zaken kunnen in een wasemmer.

Dit jaar, 2006, hebben we vele kleine reizen gedaan met de mobilhome, totaal zo´n 20.000 km, maar van midden december beginnen we aan de grotere van 2 à 3 maanden en dan 14 dagen terug voor de kinderen en de kleinkinderen.

Evaluatie na 3 jaar wonen in de motorhome :

Wij wonen nu reeds 3 jaren in de mobilhome en hebben eens een evaluatie gemaakt.
We hebben nog geen minuut spijt van onze beslissing en voor andere die deze stap overwegen maar nog twijfelen, kan ik zeggen : doen...

Ja maar, zo iedere dag in een motorhome leven, op elkaars lip, geeft dit geen spanning ?

Eigenlijk niet. Tot nu toe verstaan we ons zeer goed en zijn er zelden donderwolken. Natuurlijk zijn er dagen dat het al eens wat tegenzit maar wie heeft dat niet.
Het voordeel van leven in een mobilhome is zeker de korte periode op een vreemde plaats. Soms alle dagen en soms ook een week op een zelfde plaats is nooit vervelend omdat we er zolang blijven tot we het moe zijn en (bijna) alles gezien hebben, en er is nog zo veel te zien in Europa.

Enkele positieve en negatieve zaken op een rij :

wonen in de motorhome Negatief aan wonen in een motorhome :

* Veel toebehoren in de motorhome zijn niet gemaakt voor een permanent gebruik en zijn aan slijtage onderhevig, zoals, de cassette van het toilet, deuren (scharnieren), trap, koepels, enz.

* In België zijn er weinig plaatsen waar men het toilet kan lozen en water kan tanken.

* We missen onze kinderen en zeker onze kleinkinderen.

* Dat we nog steeds motorhome gebruikers tegen komen die het niet zo nauw nemen met afval. Ze laten afval achter en laten zelfs afvalwater lopen en ledigen hun toilet waar het zeker niet kan ... Gelukkig zijn dit uitzonderingen.

* Minder contact met vrienden en familie.

Positief aan wonen in een motorhome :

* Steeds contact onderweg met andere gelijkgezinde en al herhaaldelijk een prachtige dag beleefd, zo samen met een fles wijn, ik zou het niet willen missen.

* We zien zoveel dat we alles moeten opschrijven om niets te vergeten. Prachtige steden en contacten met bewoners. Prachtige landschappen, bergen, meren en bossen.

* We komen vaak gebruikers tegen die afval, dat niet van hun is, op de parking opruimen en zelfs hun sigaretten stompjes NIET op de parking werpen. Zo moet het !

* De kosten van reizen zijn beperkt omdat we vaak voor langere perioden onderweg zijn. Het is de reis naar en van een land/plaats dat vaak veel km zijn, maar eenmaal ter plaatsen rijden we misschien maar 1000 km op 3 maanden. Voorbeeld : Portugal 2.500 km x 2 + 1000 km = 6000 km op 4 maanden.
Dat is 50 km per dag. We hebben op 3 jaar 58.000 km gereden en ook dat komt neer op 53 km per dag. Dit is 9.860 euro ( aan 1 euro /liter) aan diesel op 3 jaar = 10 euro per dag. Verbruik onze motorhome is 17 L: L/100 km.

* Geen brandverzekering of andere kosten van een huis.

* Maar één auto (motorhome)

* We kopen veel minder prullen, geen behoefte en geen plaats om dit te laten.

Waarschijnlijk vergeet ik er nog een aantal. Onze motorhome werkt, wat het stroom verbruik betreft, volledig op 220 volt. We hebben een gewone huishoud koelkast/diepvries en een microgolf oven, radio en TV werken ook op 220 v. Onze grootste verbruikers zijn: De TV en de microgolf. Uitrusting stroom 12 en 220 volt: 3 x 160 amp AGM batterijen, omvormer/lader 2500 watt, 3 x solar panelen 120 watt = 360 watt. Geen stroom generator meer (wel gehad) : problemen met stroom hebben we vooral in de winter maar dan zijn we of in Oostenrijk (aansluiting 220 v) of in het zuiden (zon).

Aankooptips 1   2   3   4   5   6  |  Tips 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11 |  12 |  13 |  14 |  15 |  16 |  17 |  18


motorhome boek van Jovami klik
klik hierboven

Het boek is een samenvatting van 30 jaar
motorhome ervaring. Waarvan 20 jaar
als fabrikant van motorhomes (MIVAJO)


Sunlight T 68 half integraal
DENYS Tielt Sunlight i 69


camper Dethleffs Dicar
Dethleffs info bij Dicar in Geel


Denys verhuur logo
Denys verhuur TieltTischer afzettruck 4x4 klik
Afzetcamper klik

sedert 1 juli 2001
nieuw Discussieforum

Hoogste aantal bezoekers campersite.be
Op 1/04/2008   31.510 bezoekers
per dag zonder forum


campersite belgie

polyester aanhangwagens click

ideale motorhome parkings
motorhome   
parkings
     
p_2        Belgie gratis wifi

rijbewijs C met medische keuring
C rijbewijs  
dokterattest    

facebook campersite
facebook campersite
3  
SURFTIPS    

RondritSpanje
LiFePo4 accu
Campervan
Weer in EU
Zitgroep
Video MH Reizen
Reisemobiltreffen
Kostprijs
6 meter MH new icon
MH Horsetrucks


wonen in de motorhome Jovami
De motorhome van Jovami, zelf gebouwd in zijn eigen werkplaats in Geel

wonen in de motorhome
Hier woont Jovami midden in een grote toeristische stad

wonen in de mobilhome Jovami klik
Hier woont Jovami meer tussen de natuur, aan de rand van de stad.
Wil je nog meer weten over Jovami klik op de foto hierboven.


Weer in Belgie klik
Click
 Weer in Belgie

e bikes Kalkhoff compact
Click
E Bikes
2_2
campersite belgie

naar Lofoten Vesteralen en Oslo
Click
Noorwegen
Noord tot Tromso
met de motorhome

videos over motorhomes
YouTube filmpjes
over motorhomes
div2


Wintervakantie Overwinteren motorhome

Meer Tips
van Jovami


Wintervakantie

Motorhome
Overwinteren


Dethleffs Globetrotter XL I Mobilhome
Dethleffs Globetrotter XL I
Denys Tielt (051) 40 05 63


PhoeniX TOP liner integraal VEE
PhoeniX TOP Liner
Motorhome tips

Aankooptips 1
Aankooptips 2
Standaard MH
Wielbasis
Kostprijs
Android apps
Apps iPhone
Bedden new
Badkamer new
Keuken info
Zithoek new
Champagne
TV in MH
Lente Tips
leven in de MH
Nierdialyse Nummerplaat
Ongeval en nu
Overnameprijs
Rijbewijs C
Kilometerheffing
Verlies docum.
Vóór U vertrekt
Wegenschade
Wintervakantie
Wintertips


volgende mobilhome TIP
Badkamers

TOP campersite tips en info bij aankoop motorhomes
Four Winds Amerikaanse motorhome Class C
Aankooptips 1
Accu laden
Afschrijving new
Bedden new
Duitsland info
e-Bikes
Herstellers MH
Kerstmarkten
LPG flessen of tank
Opaalkust
Opzetcampers
Parking Aarschot
Keuken
verwarming ALDE
Verkeer
Verzekeringen
Spanje rondrit
YouTube 1  |  2
Zuid Europa
Zitgroep new

ideale motorhome parking klik