Clou Liner
weer in Belgie klik

Melden Putten in de weg en schade verhalen

campersite HOME
Reizen in Europa klik
campersite
HOME campersite

Nieuw Forum
Kalender
Sitemap
Verdelers Belgie

Links naar nuttige websites over motorhomes

100 Merken
33 VAN Merken
80 merken USA
Clubs MH

motorhomes Te Koop in 5 prijsklassen

onder 25000 €
plus 25000 €

Motorhome verhuur klik

campersite menu Motorhomes klassen

Campervan
VAN upd
6 meter MH

menu Motorhomeparkings

Ideale parking
Duitsland

motorhome parkings camperplaatsen in Belgie

Aalst O-Vl
Antwerpen
Arlon
Assenede

100 reisverhalen met mobilhomes klik

Alle reizen
Benidorm
Cote Fleurie

dusseldorf 2013

Dusseldorf 2001

naar ALDE verwarming klik

Alde verwarming
Banden
Verwarming

Tips

Aankooptips 1
Afschrijving
Nummerplaat

Aanhangwagens voor achter de motorhome

Autotransporter

Toerisme Waarheen

Vlaanderen
Wallonie

YouTube

MH reizen

facebooktwitter

disclaimer klik


Belgie gratis wifi

rijbewijs C met medische keuring
C rijbewijs  
dokterattest    

facebook campersite
facebook campersite
3  SURFTIPS    

RondritSpanje
LiFePo4 accu
Campervan
Weer in EU
Zitgroep
Video MH Reizen
Reisemobiltreffen
Kostprijs
6 meter MH new icon
MH Horsetrucks

20sept2011
86387

opmaak layout
e-mail noel

Aankooptips 1   2   3   4   5   6  |  Tips 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11 |  12 |  13 |  14 |  15 |  16 |  17 |  18

wegen vlaanderen

Meldpunt Wegen : Weg moet hersteld ? Zo gemeld ! bij wegen.vlaanderen

Op 14 mei 2009 lanceert het Agentschap Wegen en Verkeer het nieuwe ´Meldpunt Wegen´. Via de website www.meldpuntwegen.be kunnen weggebruikers gebreken aan de weginfrastructuur melden.

Vlaanderen telt meer dan 62.000 kilometer wegen, die onderhouden worden door verschillende instanties. Deze instanties voeren op regelmatige basis controles uit om gebreken aan de weg op te merken en te herstellen, maar uiteraard kunnen de wegentoezichters niet overal tegelijk zijn.

Weggebruikers zijn zeer goed geplaatst om gebreken aan de weg op te merken en te melden, maar vaak weten zij niet waar of bij wie ze terecht kunnen. Daarom richtte het Agentschap Wegen en Verkeer het ´Meldpunt Wegen´ op. Via deze gebruiksvriendelijke website kunnen weggebruikers gebreken of gevaarlijke situaties aan de weg melden. De website maakt gebruik van een gigantische databank met meer dan 80.000 wegen. Elke weg is gelinkt aan een bevoegde instantie, zodat de melding altijd bij de juiste persoon terecht komt. In slechts vier eenvoudige stappen wordt een melding geregistreerd.
wegen telefoon logo
Wat kan je melden ?

Weggebruikers kunnen bij het ´Meldpunt Wegen´ terecht met meldingen over alle wegen in Vlaanderen, zowel gewest - en autosnelwegen als gemeentewegen.
Niet enkel meldingen over de toestand van de weg, zoals gaten, verzakkingen en scheuren worden opgevolgd. Ook met meldingen over hindernissen op de weg (zoals glasresten of zwerfvuil), problemen met signalisatie (bijvoorbeeld beschadigde verkeersborden, vervaagde wegmarkeringen, slecht werkende of defecte verkeerslichten), problemen met de openbare verlichting en de beplanting (zoals overhangende takken) kunnen weggebruikers bij het ‘Meldpunt Wegen’ terecht.
Gebreken aan het voetpad, zoals verzakkingen, losliggende tegels of putten, kunnen ook via www.meldpuntwegen.be worden doorgegeven.
Bij het inbrengen van een melding over een fietspad wordt automatisch doorverwezen naar het Meldpunt Fietspaden (www.meldpuntfietspaden.be).
Zodra een melding is geregistreerd, wordt ze automatisch doorgestuurd naar de bevoegde wegbeheerder. De melder krijgt hiervan een ontvangstbericht. De gegevens worden permanent up-to-date gehouden en de bevoegde wegbeheerder ziet er op toe dat de melder steeds een reactie krijgt op uw melding. bron

wegen onderhoud Meer schade aan auto´s door slechte wegen

VAB vergeleek de interventies van 1 tot en met 9 februari 2010 met die van dezelfde periode vorig jaar. De cijfers van de schadegevallen liegen er niet om :

* schade aan ophanging: +115 procent

* beschadigde velgen: +114 procent

* bandenschade: +77 procent

* lekke banden: +22 procent   lees verder

Omdat de Belgische wegen ondergefinancieerd zijn is de invloed van de extreme winter veel groter. Veel putten en spoorvorming zijn het gevolg. "De afgelopen jaren zijn extra middelen vrijgemaakt voor het structureel onderhoud van onze wegen, maar volgens Vlaams minister Crevits is een jaarlijks budget van 170 miljoen euro nodig om de achterstand in vijf jaar te kunnen wegwerken", luidt het. Momenteel bedraagt het budget voor structureel onderhoud aan de wegen 134,5 miljoen euro.


Putten in de weg, wie betaalt uw schade   Online het origineel artikel lezen

Steeds meer bestuurders die schade oplopen door putten in de weg, dienen een klacht in bij de Wegentelefoon. Heel wat automobilisten hebben schade opgelopen aan hun auto als gevolg van de winterschade aan de wegen. Slachtoffers kunnen de kosten van de overheid terugvorderen via de Wegentelefoon. De harde winter heeft op vele plaatsen diepe putten in het wegdek weggevreten. Vooral de asfaltwegen zijn bezaaid met gevaarlijke kuilen waarin een autowiel soms helemaal verdwijnt. Veel voertuigen hebben al schade opgelopen aan de banden en wielvelgen, de wielophanging en vloerplaat van het koetswerk.
De slachtoffers kunnen de kosten terugvorderen van de wegbeheerder. Dat kan de gewestelijke overheid, het gemeentebestuur en voor een beperkt aantal wegen het provinciebestuur zijn.

Vroeger deden weinig automobilisten de moeite om de schade te verhalen op de wegbeheerder. In veel gevallen wogen de kosten voor een gerechtelijke procedure immers niet op tegen de herstellingskosten. ´Ik raad de gedupeerde weggebruiker zeker aan de kosten terug te vorderen van de wegbeheerder. In heel wat dossiers wordt de schade aan de slachtoffers vergoed´, zegt Tieltse advocaat Simon Bekaert die gespecialiseerd is in verkeersrecht. ´Wanneer het niet tot een minnelijke schikking komt, zal de rechter zich uitspreken. Het oordeel van de rechtbank kan soms erg verschillen. Het slachtoffer moet wel kunnen aantonen dat de wegbeheerder schuld treft. Wanneer bijvoorbeeld het wegdek beschadigd is op de autoweg en die weg niet verlicht is, dan lijkt het mij evident dat er tegen de wegbeheerder wordt geprocedeerd. Ik behandelde een dossier waarbij een vrouw in een put op het voetpad viel en zich verwondde. Het gebeurde bij klaarlichte dag en de rechter oordeelde dat beide partijen schuld droegen : de stad omdat ze het voetpad niet snel had hersteld en de vrouw omdat ze de hindernis had moeten zien´, zegt de raadsman. ´Wanneer een wegbeheerder een verkeersbord met een waarschuwing aan een beschadigd wegdek plaatst, betekent dit nog niet dat het slachtoffer geen schade kan eisen. Maar het verkeersbord zal de wegbeheerder wel helpen bij een eventuele rechtszaak.´ De wegendiensten van het Gewest bevestigen dat ze een toenemend aantal schadedossiers ontvangen. ´De mensen zijn mondiger geworden maar vooral speelt mee dat bij veel verzekeringen nu een gratis rechtsbijstand van een advocaat is inbegrepen. Wanneer het slachtoffer gelijk krijgt, wordt de schade vergoed zonder enige financiële beperking. Sinds het gewest veel provinciewegen heeft overgenomen op 1 januari 2009 ontvangen we nog meer schadedossiers. Die wegen werden de voorbije jaren minder goed onderhouden. We raden de gedupeerde weggebruikers aan zo snel mogelijk de schade door de politie te laten vaststellen´, zegt een ambtenaar. (bron:Jan Muylaert) Vlaamse wegentelefoon : 0800/122.66

Reactie Don Viona : Dit relaas klopt, ik heb onlangs, na 3 maanden wachten 75% van de kosten van 1 autoband plus montage teruggekregen... ik had namelijk in een put gereden (15cm) in een betonbaan... en kreeg een klapband. Dus doen, maar vergeet niet de politie terplaatse tevragen..en dat is niet overal even makkelijk; je weet wel, wij zijn bezig met meer nuttige dingen ... bron

DE Standaard over putten in de weg
30 oktober 2010 in De Standaard :

Recordaantal claims voor schade door slechte wegen

Nooit eerder dienden zoveel chauffeurs een claim in bij de Vlaamse overheid voor schade aan hun wagen door de slechte staat van het wegdek, bericht De Morgen zaterdag. En de schade heeft nog een ander gevolg: de omnium-autoverzekering wordt duurder. Het jaar is nog niet ten einde, maar nu al dienden dubbel zoveel eigenaars een schadeclaim in bij het Vlaams Gewest als wegbeheerder voor schade aan hun wagen ten gevolge van de slechte wegen. In 2009 ging het om 853 klachten (toen al veel meer was dan ooit tevoren), voor 2010 zitten we al aan ruim 1.600 dossiers. Het aantal schadeclaims zal oplopen tot 2.500 a 3.000, schat Vlaams volksvertegenwoordiger John Crombez (SP.A). Hij wijst op een ander gevolg van de slechte staat van de wegen. ´De vele schadegevallen door putten in het wegdek zorgen voor een toestroom van verzekeringsclaims. Gevolg daarvan is dat de autoverzekeringen duurder worden. Dat is oneerlijk : autobestuurders worden gestraft voor een gebrekkig beheer van de overheid.´ lees verder


Waarom is het budget voor het plaatsen van fltscamera´s zo groot, en dat van de wegen zo klein

´Supertrucks´ toegelaten in het kader van proefprojecten :

Vanaf 1 juli 2014 kan het proefproject van twee jaar met lange en zware vrachtwagens in Vlaanderen starten.

De overheid heeft werk gemaakt van een regelgeving die deze extra lange en zware vrachtauto´s (LZV´s) op onze wegen moet toelaten in het kader van proefprojecten. Het koninklijk besluit van 19 maart 2012 betreffende langere
en zwaardere slepen in het kader van proefprojecten werd in het Staatsblad gepubliceerd op 28 maart 2012
en treedt met terugwerkende kracht in werking op 1 maart 2012.
LZV supertrucks ecotrucks
ecotrucks LZV vrachtwagens of ecotrucks toegelaten in Belgie

Aankooptips 1   2   3   4   5   6  |  Tips 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11 |  12 |  13 |  14 |  15 |  16 |  17 |  18


Stephex Horse Trucks
Horse Trucks


Sunlight T 68 half integraal
DENYS Tielt Sunlight i 69Alpha Temse logo
klik
Alpha TemseCTM Motorhomes  logo
03 482 28 46


mobilhomes Denys Tielt
klik
Denys Tielt


Dicar motorhomes Geel klik
klik
Dicar Geel


Ruwelka Verzekeringen Gistel West Vlaanderen klik
klik
Ruwelka
Verzekeringen


Geysen interieur vernieuwing klik
klik
Geysen

ABC MOBILE logo mobilhomes
klik
ABC Mobile


Motorhomes Urbano Oostende logo
klik
Urbano Oostende


Vanomobil motorhomes logo klik
klik
Vanomobil


STX motorhomes
klik
STX motorhomes


VEE Motorhomes Werchter
klik
VEE Motorhomes


Decock carrosserie uitdeuken klik
klik
Dent en Car Repair

Decock carrossereie klik
klik
DCR werkt met verf van BASF Glasurit
een garantie voor optimale kwaliteitMotorhome tips

Aankooptips 1
Aankooptips 2
Standaard MH
Wielbasis
Kostprijs
Android apps
Apps iPhone
Bedden new
Badkamer new
Keuken info
Zithoek new
Champagne
TV in MH
Lente Tips
leven in de MH
Nierdialyse Nummerplaat
Ongeval en nu
Overnameprijs
Rijbewijs C
Kilometerheffing
Verlies docum.
Vóór U vertrekt
Wegenschade
Wintervakantie
Wintertips
YouTube icon

ECO Trucks in NL

lzv van sluyter logisticsvolgende mobilhome TIP
Rijbewijs

naar boven campersite tips en informatie voor motorhomes

mobilhome Kentucky
Aankooptips 1
Accu laden
Afschrijving new
Bedden new
Duitsland info
e-Bikes
Herstellers MH
Kerstmarkten
LPG flessen of tank
Opaalkust
Opzetcampers
Parking Aarschot
Keuken
verwarming ALDE
Verkeer
Verzekeringen
Spanje rondrit
YouTube 1  |  2
Zuid Europa
Zitgroep new

dode link of hint melden ?

dode link melden
hint voor Wegen Onderhoud