motorhome Mobilvetta B-Free Erpe-Mere

ACHTERUITRIJKAMERA

campersite tips en informatie voor de motorhome

campersite
HOME campersite

Nieuw Forum
Kalender
Sitemap
Verdelers Belgie

Links naar nuttige websites over motorhomes

100 Merken
33 VAN Merken
80 merken USA
Clubs MH

motorhomes Te Koop in 5 prijsklassen

onder 25000 €
plus 25000 €

Motorhome verhuur klik

campersite menu Motorhomes klassen

Campervan
VAN upd
6 meter MH

menu Motorhomeparkings

Ideale parking
Duitsland

motorhome parkings camperplaatsen in Belgie

Aalst O-Vl
Antwerpen
Arlon
Assenede

100 reisverhalen met mobilhomes klik

Alle reizen
Benidorm
Cote Fleurie

dusseldorf 2013

Dusseldorf 2001

naar ALDE verwarming klik

Alde verwarming
Banden
Verwarming

Tips

Aankooptips 1
Afschrijving
Nummerplaat

Aanhangwagens voor achter de motorhome

Autotransporter

Toerisme Waarheen

Vlaanderen
Wallonie

YouTube

MH reizen

facebooktwitter

disclaimer klik

achteruitrij camera op Hymer Achteruitrijden is een risicovolle aangelegenheid. Dat is helemaal het geval als het zicht naar achteren niet geheel vrij is. Achter het voordeel aan zekerheid van een kamera steekt een grote hoeveelheid techniek.
Met een achteruitrijkamera pakt men de zware manoeuvres aan, want U kan dan voor kijken wat er achter gebeurt, en U kunt zelfs horen wat er buiten gebeurt.

Drie ogen zien meer dan twee, onbekend terrein, achter geen raam en niemand aanwezig om u te begeleiden bij het achteruitrijden. Ook de buitenspiegels helpen niet verder.
Geen probleem want met behulp van de buitenkamera op het voertuig kan de bestuurder zonder probleem perfect het gebeuren achter zich waarnemen en het voertuig zonder hulp van anderen achteruitrijden.
Twee mogelijkheden van installaties
Een uitbreiding van een achteruitrijkamera en interface op een voertuig reeds uitgerust met GPS navigatie.(mogelijkheden zie GPS) Een volledig stand alone achteruitrijkamera.Deze zijn tevens opgebouwt met achteraan het voertuig een kamera maar binnen in het voertuig met een monitor specifiek voor deze installatie.

motorhome tableau Fiat Ducato De verschillende mogelijkheden van type monitor

CRT : Cathode Radiation Tube Effectieve maar ruimtevergende beeldschermtechniek vanwege de relatief grote monitor is montage niet altijd even gemakkelijk.

LCD : Liquid Cristal Display Monitoren van de jongste generatie met een beeldscherm van vloeibare kristallen. Voordelen zijn de uiterst plaatsbesparende bouwwijze en de kleurvorming.

De verschillen in de kamera´s

Er bestaan al of niet verwarmde kamera´s(condenseren minder snel aan), optimaal zijn verwarmingen die onafhankelijk van het systeem werken.
-Bij sommige uitvoeringen van kamera zit een geintegreerde microfoon verwerkt, die omgevingsgeluiden aan de in de monitor verwerkte luidspreker doorgeeft.
-Bij een grote lichtgevoeligheid = kleine lux waarde is meestal het achterlicht van een voertuig voldoende om bij nacht een duidelijk beeld te leveren.
Goede zwart/wit kamera´s hebben een waarde van 1-2 lux lichtgevoeligheid, goede kleurenkamera´s hebben een waarde van ca 5-10 lux.
-Een motoraangedreven kamera afdekking voorkomt vervuiling van de lens. -Achteruitrij systemen moeten vele schokken kunnen weerstaan.
Een meeteenheid voor vibratiemeting is g = versnelling ten gevolge van de zwaartekracht De waarden voor standaartsystemen liggen bij 4-5 g.
Systemen voor de meest extreme toepassingen hebben waarden tot 10 g.
-In de basis worden twee signaalvormen toegepast (CCIR/NTSC)
Systemen met CCIR standaart (50 Hz herhalingsfrequentie van het beeld) voldoen aan de Europese beeldnorm.Systemen met NTSC standaart (60 Hz herhalingsfrequentie van het beeld) voldoen aan de Amerikaanse norm. Bij systemen met 60 Hz kan een flikkerend monitorbeeld het resultaat zijn van garage-, straat- of buitenverlichting.
-Gewoonlijk worden twee waarden aangegeven van gezichtshoek, de horizontale en verticale gezichtshoek in graden.
De horizontale gezichtshoek geeft het zijdelingse zicht aan, hoe breder het voertuig des te hoger moet deze waarde zijn.
De verticale gezichtshoek geeft het zicht naar achteren aan. hoe hoger deze waarde des te verder is het zicht naar achteren.
Een grote gezichtshoek laat obstakels op de monitor kleiner verschijnen !
De gebruiker van het systeem zal zich met deze beelden vertrouwd leren maken

TOEBEHOREN

Net zoals voor de monitor van een GPS installatie bestaan voor de LCD monitor van een achteruitrijkamera dezelfde consoles en monitorsteunen.

Ongevallen als gevolg van achteruitrijden hebben vaak ernstige gevolgen. Zelfs wanneer men zich strikt aan de verkeersregels houdt,is het niet altijd mogelijk om ongelukken te voorkomen. Des te waardevoller wordt dan de controle van de achterzijde van het voertuig via het MOBITRONIC achteruitrijsysteem.Met een MOBITRONIC achteruitrijsysteem houdt u zelfs de moeilijkste manoeuvers geheel in hand, u ziet namelijk voor u wat zich achter u afspeelt.
Achteruitrijkamera systemen type LCD Liquid Cristal Display

facebook logo
campersite.be
op Facebook

Geysen interieur vernieuwing klik
klik
GeysenNoodnummers
Noodnummers  
Belgie  

zitgroep indelingen motorhomes
zitgroep indelingen
zitgroep indelingen

keuken info icon
Keuken info
6

Carrosserie herstellers interieur vernieuwen
Motorhome Herstellers

Motorhome Tips
Motorhometips
verlies GSM


feestdagen Belgie
feestdagen NL
Fietspas
Noodnummers
Packlist
schoolvakanties
Belgie

schoolvakanties Nederland

opent in
nieuw venster

motorhome reizengeorganiseerde camperreizen
Motorhome reizen

geen reisverhalen
7

VEE toebehoren logo
VEE Toebehoren

campersite belgie motorhomes

Apps voor iphone en Android
Click
iPhone Apps

motorhome interieur vernieuwen klik
Inerieur vernieuwen ?

ALDE camper verwarming
verwarming    
      3_4

RV 400 Systeem met verwarmde zwart/wit kamera en ruimtebesparende 5" LCD kleurenmonitor,geluidsweergave en extra ingang voor video/audio -12V bedrijfspanning -zwart/wit CCIR kamera -TFT LCD kleurenmonitot met 5" beeldscherm -stabiele waterdichte alu behuizing -gespiegelde of werkelijke kamerabeelden -met stalen beschermkap en verstelbare zonnzklep -twee kameraingangen
MONITOR -dag/nachtaanpassing van de lichtsterkte -waterdichte microfoon RV 54 op het beeldscherm KAMERA -elektronische lichtsterkte aanpassing RV24 - automatische of handmatige inschakeling - vergezichtlens met grote gezichtshoek - extra video-audio ingang - geintegreerde verwarming - luidspreker met volumeregeling

RV 600 Veelzijdig in te zetten multimedia basissysteem met een uitzonderlijke 5,6" LCD kleurenmonitor verwarmde kleuren kamera,geluidsoverdracht en in- en uitgang voor video/audio

- 12V bedrijfspanning
-TFT LCD kleurenmonitor met 5,6" beeldscherm
-gespiegeld of werkelijke kamerabeelden
-1 kameraingang -CCIR kleurenkamera
-stabiele waterdichte alu behuizing met afdekkap in staal en verstelbare zonneklep

MONITOR - automatische of handmatige inschakeling
-elektronische lichtsterkte aanpassing RV27 -waterdichte microfoon
KAMERA RV 57 -in/uitgang voor audio/video
-luidspreker met volumeregeling
-vergezichtlens met grote gezichtshoek
-geintegreerde verwarming
Motorhome miltimedia

RV 700 Systeem bestaande uit kleurenkamera met verwarmde elektonica en plaatsbesparende 7" LCD kleurenmonitor geluidsoverdracht en ingang voor video/audio

-12V bedrijfspanning -TFT LCD kleurenmonitor met 7" beeldscherm -spiegelbeeldfunctie -1 kameraingang MONITOR -automatische of handmatige inschakeling -CCD kleurenkamera met afdekkap van staal en verstelbare zonneklep -stabiele waterdichte alu behuizing -waterdichte microfoon

KAMERA RV58 RVS -ingang voor audio/video - elektronische lichtsterkte aanpassing RV 27 -luidspreker met volumeregeling -vergezichtlens met grote gezichtshoek -IR afstandsbediening -geintegreerde verwarming
Alle systemen worden geleverd met de nodige verbindingskabel van monitor naar kamera,montagemateriaal voor alle komponenten, kabelset monitor, beschermkap/zonneklep monitor(uitgezondert RV 58 RVS)
Net zoals bij de navigatiesystemen zijn voor de LCD monitoren specifieke consoles en monitorsteunen te verkrijgen volgens wagentype.

Met dank aan Erwin Vercruyssen


nieuw : één camera – twee perspectieven


Bij twee nieuwe WAECO PerfectView LCD camera-monitor systemen (LCD590, LCD790), wordt gebruik gemaakt van een twin-camera, deze nieuwe camera´s omvatten twee objectieven in één behuizing :

Het overzichtsobjectief (40°) kan de file achter u waarnemen of uw aanhangwagen helpen in de gaten te houden. Ook bij inhaalmanoeuvres is deze camera een waardevolle aanvulling op de buitenspiegel !
Het zogenaamde parkeerhulp objectief (140°) neemt direct waar wat er zich direct achter uw voertuig bevindt. Dit kan extra zekerheid bieden bij het uitvoeren van bijzondere verrichtingen zoals fileparkeren.

Het voordeel ten opzichte van wendbare camera´s:
In iedere verkeerssituatie heeft u een helder overzicht van wat er achter u gebeurd. De monitor geeft bij vooruit rijden het beeld weer van het overzichtsobjectief (40°) en schakelt bij het achteruitrijden over naar het zogenaamde parkeerhulp objectief (140°).
achteruitrijcamera voor mobilhomes
Twee functies in één camera :
Beeld met 40° objectief en 140° objectief
motorhome achtercamera
zicht bij 140°

motorhome achteruitrijcamera
zicht bij 40°
meer op Waeco

Denys Motorhomes Tielt Dethleffs en Sunlight
DENYS Kampeer Shop in TieltABC MOBILE Hymer B SL drie assen motorhome
klik
Hymer B SL bij ABC Mobile
Motorhome Techniek

alde verwarming
Banden
Batterijen
Batterijen laden
Beveiliging
Brandstofcel
Chassis
Definitie MH
Fiat Motor
GPS
Herstellers
internet Satelliet
Keuring
LED lampen
LPG gas
LPG fles of tank
Sanistations
Towbar
Verwarming
Winterbanden
Zelfbouw
Zonnepanelentop campersite tips en info voor de mobilhome

motorhome banden
naar motorhome
banden
Adria VAN campers
Aankooptips 1
Accu laden
Afschrijving new
Bedden new
Duitsland info
e-Bikes
Herstellers MH
Kerstmarkten
LPG flessen of tank
Opaalkust
Opzetcampers
Parking Aarschot
Keuken
verwarming ALDE
Verkeer
Verzekeringen
Spanje rondrit
YouTube 1  |  2
Zuid Europa
Zitgroep new

dode link of hint melden ?

dode link melden
hint achteruitrijcamera