motorhome LMC Explorer integraal
noodnummers en servicenummers
Noodnummerd en
Service nummers

Beveiliging van motorhomes Koen ASV

campersite HOME
Algemene Directie Veiligheid en Preventie
Click
Algemene Directie Veiligheid en Preventie
campersite
HOME campersite

Nieuw Forum
Kalender
Sitemap
Verdelers Belgie

Links naar nuttige websites over motorhomes

100 Merken
33 VAN Merken
80 merken USA
Clubs MH

motorhomes Te Koop in 5 prijsklassen

onder 25000 €
plus 25000 €

Motorhome verhuur klik

campersite menu Motorhomes klassen

Campervan
VAN upd
6 meter MH

menu Motorhomeparkings

Ideale parking
Duitsland

motorhome parkings camperplaatsen in Belgie

Aalst O-Vl
Antwerpen
Arlon
Assenede

100 reisverhalen met mobilhomes klik

Alle reizen
Benidorm
Cote Fleurie

dusseldorf 2013

Dusseldorf 2001

naar ALDE verwarming klik

Alde verwarming
Banden
Verwarming

Tips

Aankooptips 1
Afschrijving
Nummerplaat

Aanhangwagens voor achter de motorhome

Autotransporter

Toerisme Waarheen

Vlaanderen
Wallonie

YouTube

MH reizen

facebooktwitter

disclaimer klikMotorhomes Mercedes Europa icon
Mercedes 
Europa 

Motorhomes Mercedes USA icon
Mercedes 
USA 

slide out awning
Slide Out MH    


motorhome reizen

Feestdagen B
Fietspas
Noodnummers
Packlist
Schoolvakanties

opent in
nieuw venster
4_1 opzetcamper kampeerwagen
Opzetunit

aanhnagwagens gesloten klik
gesloten
aanhangwagens
750 kg

laadsystemen klik
Laadsystemen

sanistations
    in Belgie
4_2
cardstop logo klik
Cardstop

docstop logo
Docstop

Belgie gratis wifi

weer in klikSURFTIPS    

RondritSpanje
LiFePo4 accu
Campervan
Weer in EU
Zitgroep
Video MH Reizen
Reisemobiltreffen
Kostprijs
6 meter MH new icon
MH HorsetrucksIedereen weet dat wat je ook installeert op je motorhome, diefstal nooit echt te voorkomen is. Tegenwoordig heb je de duurste technieken om uw motorhomes te beschermen. Toch blijft diefstal mogelijk. Je kan het de dader wel bemoeilijken, zodat deze misschien een ander voertuig verkiest.


Diefstal van het voertuig.

Om diefstal van de volledige motorhome te vermijden bestaan er verschillende anti startsystemen (VV1), sommige reeds ingebouwd van bij de constructeur zelf en vaak goedgekeurd door de verzekering. Deze wordt vaak ook transponder genoemd omdat deze in de sleutel is verwerkt. Van zodra je de sleutel in het contact steekt wordt er een signaal opgevangen door de antenne die rond het slot zit onder de stuurkolom. Ook zijn er systemen met een jack of magneetkaartje, meestal om achteraf in te bouwen. Wat heeft een VV1 meer dan het vroegere anti startsysteem ? Bij dit systeem zijn alle draden zwart en genummerd. Na de installatie worden de nummertjes verwijderd. Vroeger werkte elk merk ongeveer met dezelfde kleuren van draden. Men gebruikte bijvoorbeeld groene draden om de starter te onderbreken en iemand die er wat van afwist, kon direct aan de kleur zien welke hij moest doorverbinden om te starten. Nu is dit dus veel moeilijker en tijdrovender.

Wanneer de VV1 niet is ingebouwd door de constructeur, kan je deze laten bijplaatsen door gespecialiseerde zaken. De VV1 wordt automatisch ingeschakeld nadat de motorhome werd stilgelegd.

Een VV2 is een VV1 in combinatie met sirene met eigen voeding, deurcontacten, ultrasone bewegingsmelder en bediend door een afstandbediening die eventueel de centrale vergrendeling kan sturen en richtingaanwijzers die gaan knipperen bij alarm. Het nadeel van dit alarm is dat het soms vals alarm geeft.


De VV1 in combinatie met Heosafe sloten maakt het de inbreker heel wat moeilijker.
vv1 alarm in campers
Omschrijving van een vv1 system : Een VV1 is een systeem dat het starten van het voertuig belet. Deze immobilisatie treedt automatisch in werking nadat het voertuig wordt stilgezet Twee verschillende startonderbrekers (onderbreking van de onsteking of brandtoevoer, neutralisering van de starter,...) zorgen daarvoor.
Dit beveiligingsniveau is de instap onder de alarmsystemen. Deze startonderbreker schakelt zichzelf in na het uitschakelen van het voertuigcontact. Uitschakelen kan gebeuren door middel van een chip of afstandsbediening. Foto rechts een VV1 syteem.

Duurdere systemen die de markt veroveren zijn de satellietsystemen. Deze kunnen de motorhome opsporen en eventueel stilleggen, maar deze toestellen zijn nog duur en er is een extra GSM abonnement nodig om van de service te kunnen genieten.


Inbraak en diefstal van goederen bij een verlaten motorhome.

Wat kan men hier doen om het de inbreker minder aantrekkelijk te maken? Men kan een alarm zetten met bewegingsmelder en sirene, al dan niet in combinatie met extra sloten.

Mechanisch
veiligheidslot inbraak alarm 5 veiligheidslot alarm voor motorhomes 7 Wat in deze situatie zijn doel al bewezen heeft zijn de Heosafe sloten "met sleutel" De Heosafe sloten zijn enkel beschikbaar voor Fiat, Mercedes en Ford, en dus niet geschikt voor integraal motorhomes. De Heosafe sloten kan U zonder enige kennis van techniek zelf monteren en maakt het haast onmogelijk om de portieren via de buitenzijde te openen, wat zonder deze sloten een kinderspel is voor een getrainde inbreker.

inbraak accessoires safedoor Foto rechts : SAFE DOOR van Fiamma. Veiligheidsslot voor de deur van de camper of caravan. Uitstekend afschrikkingsmiddel tegen inbraak, gemaakt van geverft aluminium, zonder plastic onderdelen.
Ook zeer geschikt voor op de deur van de garage.
Bevestiging op de wand d.m.v. 4 bouten. klik op foto rechts

Inclusief intern plaatje en interne afdekking. Kleur Wit. Afmetingen: 15x9x4,8 cm.


Nog andere mogelijkheden voor de inkomdeur en garage deuren

Er bestaan uiteraard ook andere sloten, die goedkoper zijn. maar deze vragen dan weer zo´n complexe montage dat de prijzen al snel oplopen. Men moet dan gaten gaan maken in de carrosserie om slot en grendel te installeren en indien dit niet vakkundig gebeurt, kan na jaren de carrosserie gaan roesten. Deze cilindersloten hebben dan wel het voordeel langs de buitenzijde vergrendelen of ontgrendelen mogelijk te maken. zie foto´s onder

beveiligen inkomdeur 9
Foto 1
beveiligen achterdeur 2
Foto 2
velige achterdeur 3
Foto 3
Voor de inkomdeur van de motorhome is er maar 1 model van slot leverbaar op het moment, dat zonder boren geïnstalleerd kan worden op het originele handvat. (Foto1) Bij andere handvaten kan men wel een extra cilinderslot plaatsen, maar dit vraagt weeral het boren van gaten. (Foto 2 + 3) Bij het niet professioneel installeren kan het insijpelen van water het gevolg zijn.

Elektronisch
Elektronisch diefstal alarm

Elektronisch diefstal alarm campers
De Sopo plus is een voorbeeld van alarm dat als basis een narcosegas-melder is met ingebouwde sirene van 85 dB, werkt op 12V boordspanning en is uitbreidbaar met extra sirene 120 dB, bewegingsmelder, LPG sensor, deur- en raamcontacten en eventueel GSM module. (Zie schema)
Installatie van een Sopo alarm De bewegingsmelder (indien aangesloten) zal overdag waken over uw goederen en zal bij het betreden van het voertuig na enkele seconden alarm slaan door de sirene te laten loeien. Je kan deze met de sleutel uitschakelen. Indien er een GSM module aanwezig is (in optie) zal deze jou een berichtje sturen om te melden dat het alarm in werking is. De sirene van 120 dB, zal tijdens het loeien niet aangenaam zijn. De inbreker zal niet rustig op zoek kunnen gaan naar jouw dure spullen.

Er bestaan nog andere systemen voor motorhomes, waarvan de sensoren draadloos kunnen geïnstalleerd worden, maar deze verbruiken dan weer batterijtjes. Toch zijn dit ook volwaardige alarmen. De ultrasonen kunnen vaak uitgeschakeld worden tijdens de nacht. Vaak heeft deze ook een paniekfunktie, je hoeft maar op het knopje van de zender te drukken en het alarm zal beginnen loeien.


Inbraak en diefstal van goederen bij nacht

Deze kunnen gebeuren door het inspuiten van een vluchtig gas, narcosegas (vb startpilote) waardoor men het bewustzijn verliest in zijn slaap. Men zal opstaan met hoofdpijn en de motorhome zal grondig doorzocht geweest zijn door bezoekers zonder men er zelf maar iets van gemerkt heeft.

Hiervoor kan men zich beschermen met een narcosegas-melder. Er zijn verschillende merken, al is er maar ééntje dat er koppen bovenuit steekt en dat is de Sopo plus, vooral omdat deze zoveel mogelijkheden heeft tot uitbreiding.
schema van inbraak alarm Sopo
        Schema met de mogelijkheden van   een Sopo plus alarm.
De narcosegas-sensor zal bij het slapengaan geactiveerd worden, de eventuele bewegingsmelder (indien aanwezig) word automatisch uitgeschakeld en enkel de LPG-sensor en/of deurcontacten worden indien geïnstalleerd in werking gesteld. Vanaf 100ppm zal de narcosegas-sensor het alarm in werking stellen en u waarschuwen dat er een mogelijke inbreker aan het werk is. Ook bij een gaslek of openen van ramen of deuren wordt u gewekt door de sirene. Dit systeem in combinatie met Heosafe sloten is een goede bescherming tegen inbraak in motorhomes.


Preventietips carjacking : Wat is carjacking ?

Een carjacking is een diefstal van een voertuig met gebruik van geweld en/of bedreigingen ten aanzien van de bestuurder of zijn passagiers.
Politie badge USA
Rijd met gesloten deuren indien u zich bedreigd voelt.
Draag steeds je gordel, zo kan je minder gemakkelijk uit de wagen gesleurd worden.
Vermijd zoveel mogelijk dat je ingesloten raakt in het verkeer. Hou voldoende afstand om bij een poging tot car-jacking te kunnen wegrijden. Breng hierbij de andere weggebruikers niet in gevaar. Wees waakzaam wanneer je moet vertragen of stoppen.
Kom niet met volle snelheid op een rood licht af, maar nader langzaam. Het licht zal misschien al groen zijn tegen de tijd dat je aankomt.
Ga nooit in op provocaties van andere weggebruikers, zelfs wanneer deze verbaal of fysiek geweld gebruiken. Hou het hoofd koel en blijf in je wagen zitten. Wanneer iemand je langs de kant van de weg iets wil vragen, open je ruit dan op een kier.
Blijf bij een lichte botsing in je wagen zitten en wacht tot de eigenaar van de andere wagen tot bij jou komt. Open het raam op een kier zodat je kan praten met deze persoon. Indien de situatie verdacht lijkt, verwittig de politiediensten met je GSM. Bij gebrek aan een GSM, zet de knipperlichten aan, claxonneer en activeer indien mogelijk de sirene van je alarmsysteem.
Zoek steeds een veilige parkeerplaats op, zelfs wanneer je hiervoor moet betalen.
Wanneer je naar huis rijdt, ga na of je niet gevolgd wordt. Indien dit het geval is, ga je woning dan niet binnen maar rij een blokje rond en zie of je nog steeds gevolgd wordt. Zo ja, begeef je dan naar een politiecommissariaat en zorg ervoor dat je een zo volledig mogelijke beschrijving kan geven van het achtervolgende voertuig (type wagen, merk, nummerplaat) en van de inzittenden.  Nog veel meer tips en informatie van de Politie lees verder

Is uw GPS gestolen ?

Steeds meer mensen gebruiken een navigatiesysteem om op de plaats van bestemming te komen. Zo ook inbrekers. Programmeer nooit uw eigen adres in de functie ‘thuis’ van je GPS. Dit adres kent u immers zelf het beste.
Programmeer echter bijv. het adres van het politiebureau van je thuisgemeente. Zo vermijdt u dat wanneer uw GPS gestolen wordt, de inbreker zeer eenvoudig uw thuisadres te weten komt. Hij weet dan immers dat u niet thuis bent en dat hij ongestoord zijn slag kan slaan om bij u thuis in te breken.

Is uw eID verloren of gestolen ?

Werd je eID gestolen of ben je ze verloren ? Zet dan zeker de volgende stappen :

Doe onmiddellijk aangifte. Dat kan bij de politie van de plaats waar je het verlies of de diefstal vaststelde, of bij de dienst Bevolking van je hoofdverblijfplaats.

Neem ook onmiddellijk contact op met DOC STOP. Van overal ter wereld en 24 uur per dag kun je bellen naar het gratis nummer 00800 2123 2123. In landen waar dit 00800-nummer niet bereikbaar is, kun je bellen naar het nummer +32 2 518 21 23.

Het gebruik van de certificaten op je eID wordt dan onmiddellijk geblokkeerd, zodat je eID onbruikbaar wordt voor online toepassingen of elektronische handtekeningen. Op www.checkdoc.be kun je de status van je eID zien. Banken en andere instanties gebruiken die website om na te gaan of een identiteitsdocument niet gestolen, verloren of ongeldig is. Dankzij DOC STOP en Checkdoc ben je beschermd tegen frauduleus gebruik van je verloren of gestolen eID. Bewijs van verlies of vernietiging.

Wanneer je aangifte doet, ontvang je van de dienst Bevolking of van de politie een papieren 'bewijs van aangifte van verlies of vernietiging'. Dat is een wettelijke en tijdelijke vervanging van je identiteitskaart. Dit document is één maand geldig, maar het gemeentebestuur kan die periode verlengen. Ondervind je bij het vertonen van het document problemen, dan kun je contact opnemen met de dienst Bevolking van je gemeente. Die zal de geldigheid van het document bevestigen. Je eID teruggevonden?

Vanaf het moment van aangifte van verlies of diefstal wordt je identiteitskaart gedurende zeven dagen geblokkeerd. Na deze zeven dagen annuleert het gemeentebestuur je verloren of gestolen identiteitskaart. Daardoor wordt de identiteitskaart ongeldig.

Let dus op: wanneer je je identiteitskaart binnen de zeven dagen terugvindt, moet je je gemeentebestuur onmiddellijk op de hoogte brengen. De blokkering van de identiteitskaart wordt dan opgeheven en de kaart is opnieuw actief. In het andere geval wordt je eID ongeldig en moet je een nieuwe aanvragen op het gemeentehuis. Versnelde aanvraagprocedure.

Als je op reis gaat en je bent je identiteitskaart kwijt of de kaart werd gestolen, dan bestaat er een versnelde procedure om een nieuwe elektronische identiteitskaart te krijgen. De versnelde procedure duurt twee of drie dagen en is alleen van toepassing voor landen waarvoor geen reispaspoort of visum vereist is. Opgelet: deze versnelde procedure is aanzienlijk duurder dan de gewone procedure. Voorlopige identiteitskaart.

Vertrek je onmiddellijk naar het buitenland en heb je geen tijd om van de versnelde procedure gebruik te maken? Dan kun je een voorlopige papieren identiteitskaart aanvragen bij de dienst Bevolking van je gemeentebestuur. Deze regeling is alleen van toepassing voor landen waarvoor geen reispaspoort of visum vereist is. De voorlopige identiteitskaart is twee maanden geldig en is alleen bruikbaar om je identiteit in het buitenland aan te tonen. Ze wordt gratis uitgereikt door de FOD Binnenlandse Zaken.

Om een voorlopige identiteitskaart te krijgen, heb je de volgende documenten nodig:
    een bewijs van verlies of vernietiging van je identiteitskaart;
    een recente pasfoto;
    een aanvraag voor een tijdelijke identiteitskaart, afgeleverd door de dienst Bevolking van de gemeente van je hoofdverblijfplaats.
Wanneer je uit het buitenland naar België terugkeert of wanneer de geldigheidsduur van je kaart verstreken is, dan moet je de voorlopige kaart teruggeven aan het gemeentebestuur van je hoofdverblijfplaats. bron

Vóór u op reis vertrekt klik op de link

Aankooptips 1
Accu laden
Afschrijving new
Bedden new
Duitsland info
e-Bikes
Herstellers MH
Kerstmarkten
LPG flessen of tank
Opaalkust
Opzetcampers
Parking Aarschot
Keuken
verwarming ALDE
Verkeer
Verzekeringen
Spanje rondrit
YouTube 1  |  2
Zuid Europa
Zitgroep new

Federale Politie

Federale   /   Lokale

Politie Preventietips

chip met chassisnummer
tegen diefstal

Denys verhuur logo
Denys verhuur Tieltheosafe grendelslot fiat
Click
HEOSafe hét grendelslot voor portieren
van de Fiat Ducato


motorhome depannage Spanje Belgie
klik
Depannage van Spanje naar Belgie


VEE toebehoren logo
VEE Toebehorenstroomvreters in de motorhome :

dieselverwarming en
compressor frigo

Zonder extra generator of andere lader
voor de batterij kom je niet ver


Decock carrossereie klik
beschadigde MH herstellen is ons vak


Oelmühle alarmsystemen Duitsland
Oelmühle alarmsystemen


Een hond als bewaking :

De aanwezigheid van een hond werkt preventief, ook zonder dat die in actie komt doet een hond zijn werk.
Wie kwaad in de zin heeft, bedenkt zich twee keer als hij ziet dat een hond de motorhome bewaakt, al was het maar voor het kabaal dat hij maakt.


Alpha Temse logo
klik
Alpha TemseCTM Motorhomes  logo
03 482 28 46


mobilhomes Denys Tielt
klik
Denys Tielt


Dicar motorhomes Geel klik
klik
Dicar Geel


Ruwelka Verzekeringen Gistel West Vlaanderen klik
klik
Ruwelka
Verzekeringen


Geysen interieur vernieuwing klik
klik
Geysen

ABC MOBILE logo mobilhomes
klik
ABC Mobile


Motorhomes Urbano Oostende logo
klik
Urbano Oostende


Vanomobil motorhomes logo klik
klik
Vanomobil


STX motorhomes
klik
STX motorhomes


VEE Motorhomes Werchter
klik
VEE Motorhomes


Decock carrosserie uitdeuken klik
klik
Dent en Car RepairDe Telegraaf logo icon
Click
Nederlanders in boot bedwelmd
op de de Franse Route du Solei


Motorhome Techniek

alde verwarming
Banden
Batterijen
Batterijen laden
Beveiliging
Brandstofcel
Chassis
Definitie MH
Fiat Motor
GPS
Herstellers
internet Satelliet
Keuring
LED lampen
LPG gas
LPG fles of tank
Sanistations
Towbar
Verwarming
Winterbanden
Zelfbouw
Zonnepanelen


YouTube logo
inbraak alarm
raambeveiliging


Click


Arto integraal 2011
Click
inbraak in camper

top campersite home

motorhome chassis
naar Chassis


Flair Niesmann Bischoff integraal model 2015

Vermijd parkings langs een autoweg, aan benzinestations, en aan de grens.

Vermijd vrij staan in Zuid Frankrijk, vooal tussen Nimes, Beziers en Perpignan.

Vermijd onbewaakte parkings in grote steden.

Gebruik de 3000 parkings in Frankrijk, en 4000 in Duitsland, ze zijn er voor U.


dode link of hint melden ?

dode link melden
Hint voor beveiliging