Hymer Sydney camperbus 2015

Evia Griekenland Reisverhaal

reisverhalen met de motorhome
Griekse vlag

Griekenland camperland
sta je op een foto en je wil dat niet stuur ons een email aub

campersite HOME

Nieuw forum
Kalender
Milieu
Noodnummers
Ongeval MH
Sitemap
Trekkracht
Verdelers België

Links naar motorhome websites

100 Merken
33 VAN Merken
80 Merken USA
Clubs
Constructeurs
Magazines
Reisweer EU
Verkeer
Verzekeringen
Weersverwachting

Motorhomes te koop particulier

onder 25000 €
plus 25000 €
plus 35000 €
plus 45000 €
plus 65000 €

Verhuur Particulier

Mobilhomes

Mini VAN
VAN klasse
VAN plus
3,5 ton klasse
Profilés 3,5 ton
3,8 en 4 ton
3 assers 5ton
Mercedes EU
Mercedes USA
6a7 ton campers
8 ton klasse
26 ton 3 assen
Fifth Wheels
Handicap MH
Horse Coaches
Monocoque
Oldtimers
Opzetunit
Slide-out
Safari 4x4
USA Class B
USA Class C
USA Dream
Toterhomes

camperplaatsen Europa

Duitsland
Frankrijk
Spanje

camperparkings in Vlaanderen

Diepenbeek
Neeroeteren
Rotselaar
Temse
Vleteren

camperparkings in Wallonie Belgie

Aywaille
Barvaux
Bastogne
Leers Noord
Han-sur-Lesse
Herbeumont
Saint Hubert
Saint-Vith

Reisverhalen met motorhomes, onder ieder reisverslag staat een volledige lijst met reizen

Alle reizen
Ann uit Canada
Bretagne Fr
Devon Cornwall
Griekenland
Noord Frankrijk
Spanje rondrit
Vallei van de Lot
Wijnfeesten

Caravansalon Dusseldorf 2015

menu Motorhome Techniek

Alde 3010
Banden
Batterijen
Batterijen laden
Chassis
Fiat Camper
GPS ook +3,5ton
Herstellers
LED lampen
LPG gas
LPG fles of tank
internet satelliet
Verwarming
Zelfbouw

Motorhome tips

Aankooptips 1
Aankooptips 2
Android apps
Apps iPhone
Badkamers
Champagne
Kostprijs new
Keuken info
Lente Tips
leven in de MH
Nummerplaat
Ongeval en nu
Rijbewijs upd
Standaard MH
TV in MH new
Verlies docum.
Vóór U vertrekt
Wegenschade
Wielbasis
Wintervakantie
Wintertips
Zitgroep new

Aanhangwagen menu

Autotransporter
BOX trailer750kg
Motortrailers
Polyester trailers

Motorhome toerisme waarheen

Duitsland
   Beneden Rijn
   Eifel
   Moezel
   Kerstmarkten
Frankrijk
   Normandie
Vlaanderen
Wallonie

mobilhome YouTube filmpjes reizen, ongevallen, brand enz
      MH reizen

facebooktwitter

disclaimer campersiteopzetcamper kampeerwagen
Opzetunit

aanhnagwagens gesloten klik
gesloten
aanhangwagens
750 kg

laadsystemen klik
Laadsystemen

sanistations
    in Belgie
4_2


android applicaties
android apps    

iPhone applicaties
iPhone apps    

Michelin routeplanner
Routeplanner    

wegcode Belgie
Wegcode Belgie  
4_3

Via Ancona in Italie en Patraz in Grieknland naar Evia


14 mei zijn wij vertrokken en via Ancona naar Patras gevaren.
Via de nieuwe brug zijn we het vaste land opgegaan en via Delphi naar het eiland Evia.

Evia is een groot lang gerekt eiland dat in het midden bij de hoofdstad Chalkida via een brug met het vaste land verbonden is. Verder zijn er op het eiland diverse ferry´s naar het vaste land.

Wij zijn de kust langs gegaan richting zuiden en hebben dus een rondje over het eiland gemaakt tegen de klok in. Wij hebben ruim 5 weken op Evia doorgebracht en vonden het een heerlijk eiland,
weinig buitenlandse toeristen, echt nog een onbekend stukje Griekenland.

Er zijn niet veel bezienswaardigheden, maar de rust, de natuur en vooral geen massa toerisme,
zijn de moeite waard om Evia te bezoeken.

Evia eiland van Griekenland Reisverslag door Ina en Marinus


Evia is het op een na grootste eiland van Griekenland, Kreta is het grootste. De hoofdstad Halkida ligt zowel op het vaste land als op het eiland. Er zijn 2 bruggen om op het eiland te komen, de grote nieuwe en de oude brug bij de zeer smalle doorgang waar het razendsnel eb en vloed wordt.

evia 1
Even voorbij de nieuwe brug,in het midden de oude brug.

We rijden even door voorbij de nieuwe brug een stuk verderop heb je een heel mooi uitzicht op de smalle doorgang en op de stad Halkida. Je kunt Evia verdelen in een zuid en noord gedeelte, het zuidelijke gedeelte is vrij kaal en heeft een hoge bergen. Het is wat drukker om dat het diverse bootverbindingen met Athene heeft. Het noorden is rustiger en heeft veel bos en is heuvelachtig. Dan is er nog het middengedeelte rond de hoofdstad Halkida, dit is druk en hier wonen ook de meeste mensen.

evia Griekenland
Onze 1ste overnachtingsplek op het eiland.

Wij gaan eerst richting zuiden. Eretria is de eerste plaats waar ook een camping is. Onze 1ste overnachtingsplek op het eiland. Maar zover komen we niet eens, op goed geluk gaan we een smal weggetje in voorbij Vassilko en komen bij een prachtige plek bij een kerkje aan het strand. We staan er prachtig, wat een heerlijk plekje. Douchen bij het kerkje. Er is, zoals meestal, een kraan met slang zodat we ons ook kunnen douchen. Er komen af en toe mensen voorbij, even verderop is een hotel of appartementen maar volgens mij is het nog niet open. Er komen ook een paar mensen die langs de waterkant lopen met een lange stok met een vork. Zij zoeken denk ik naar inktvis, we zullen dit later vaker zien op Evia. Ik vind het echt kenmerkend voor het eiland. We vinden het een heerlijke plek en blijven dus nog een nachtje staan, daarna gaan we naar Camping Milos even ten westen van Eretria.

Eretria : Op heel Evia zijn maar 5 of 6 campings, waarvan de genoemde camping Pefki(in het noorden) gesloten is. Hier kwamen we achter toen we naar de camping op zoek waren en Grieken ons het vertelden. De VVV van Eretria wist ons dat echter niet te vertellen. Ze hebben wel een groot kantoor, aan de doorgaande weg buiten om, waar je diverse folders kunt krijgen. Zo ook een kaart met de bezienswaardigheden, er staan ruim 100 nummers op. Maar de bezienswaardigheden zijn zeer kleinschalig. Je kunt er ook een half uur gratis internetten, alhoewel camping Milos wifi heeft. Maar onze ervaring is dat een en ander niet altijd werkt dus toch handig om een uitwijk mogelijkheid te hebben. We zijn dus met de scooter naar Eretria gegaan, een vrij toeristische plaats met een lange winkelstraat en bij de haven een boulevard met heel veel restaurantjes en cafťs. Om te lopen is het te ver en we halen meteen in een grote supermarkt bij het begin van Eretria wat boodschappen.

evia 3
Antieke Eretria

De volgende dag naar het antieke Eretria geweest, het opgravings terrein kun je zo op, niet echt spectaculair maar als je er toch bent. Dat is eigenlijk met alles op Evia, het heeft geen grote bezienswaardigheden, je moet het hebben van de natuur en de heerlijk rustige plekjes.

In het Capitoolboek wordt het huis met de mozaÔken genoemd. Er staat dat je in het archeologisch museum de sleutel kunt halen om er te kijken. Het huis ligt even verder langs de weg in een straatje aan de linkerkant. We hebben het gedaan maar echt spectaculair was het niet, een gedeelte van een huis, alles achter glas en een klein stukje mooie vloer. Maar als je in MacedoniŽ, in bv Pella, bent geweest, dan valt dit tegen. Sleutel weer netjes terug gebracht en de stad(of dorp eigenlijk) maar weer even in.

evia Eretria de hoofstraat
Hoofdstraat van Eretria.

In de hoofdstraat zit een Belg met een souvenir winkel daar zagen we een Nederlandse krant, verder niet meer gezien hier. Heel bijzonder is ook dat we diverse keren in het Frans aangesproken worden, of dat nu door de Belg komt ? Later op het eiland zien we nog een Club Med en weer een keer dat we in het Frans gegroet worden.

Evia Camping Milos in Eretria
Camping Milos in Eretria.

We vermaken ons verder op de camping, wat zwemmen en lezen. De camping heeft veel vaste staanplaatsen en nu in het weekend zijn er al heel wat mensen gekomen. Morgen, zondag gaan we weg richting zuiden. We rijden door tot even voor Aliveri, het is zondag dus op de strandjes is het "druk", vooral die strandjes waar een restaurantje bij is. Wij stoppen ook bij zo´n strandje en willen hier blijven staan en kunnen dan mooi bij het restaurant eten. Als we het terras oplopen kijkt het meisje verschrikt, van o jee buitenlanders. Men spreekt hier alleen maar Grieks dus we moeten naar de keuken en dan zijn het 2 woorden Engels : Beef of Fish. Het heeft wel wat vind ik, het is er behoorlijk druk, het eten is goed en niet duur. We besluiten hier te overnachten er is inmiddels nog een Duitse camper bijgekomen. ´s Avonds rijdt de politie over het terrein maar laat ons met rust. Het slapen is minder want we staan vlak langs de weg en of we langs de ring van Amsterdam staan zo druk, een grote file richting hoofdstad. Het weekend is voorbij en men gaat weer naar huis.

Anthoupoli : We willen niet verder gaan want Aliveri is een wat grotere stad en vaak zie je daar zigeuners in de buitenwijken. En inderdaad als we bij de stad komen is dat ook hier het geval. We rijden naar het havenplaatsje Anthoupoli waar het nu na het weekend heel rustig is, we kunnen zo op de kade parkeren, drinken er een koffie, kopen brood en gaan weer verder. Je gaat dan de hoofdweg op die naar de zuidpunt naar Karistos gaat. Even voorbij de Distosvlakte is een afslag naar Porto Boufalo, een plaatsje van niks, maar wij vonden het een absolute aanrader.

Porto Boufalo : Als we van boven naar Boufalo kijken zien we dat er bij de haven 4 campers staan. We gaan er bij staan vlak naast het kerkje zo aan het water. Later blijkt het een goede plek omdat het ´s nachts gaat waaien en we zo een beetje in de luwte staan. Bij het kerkje ligt weer een slang aan een kraan, wat wil je nog meer. In het dorp zijn geen winkels wel een paar restaurantjes. Maar de bakker komt ´s morgens met een auto langs en komt ook bij de campers. De 2e dag komt er zelfs een groenteboer langs. Op een gegeven moment zie ik 2 vrouwen het plein op lopen en vouwen een doek open en zijn ergens mee bezig. Ik loop er even naartoe, ze wrijven iets tussen hun handen en laten het telkens vallen zodat de wind de velletjes wegblaast. Jammer dat er haast geen conversatie mogelijk is ze spreken alleen maar Grieks maar zijn erg vriendelijk.

Ik weet het niet zeker maar ik denk dat het linzen zijn. Als we de volgende dag door het dorp lopen zitten ze daar ook weer. We worden begroet als oude bekenden en gaan erbij zitten en proberen wat te praten. Ze komen ook, de 2 dagen dat we er staan, zwemmen en lopen voor ons het trappetje af, het water in. Spoelen zich ook af met de slang bij het kerkje. We vinden het een geweldige plek, als we na 2 dagen wegrijden kunnen we duidelijk maken dat we verder gaan en noemen een grote plaats verder op het eiland. Ze zitten nu voor een huis en zijn weer met "graan" bezig. We worden als vrienden uitgezwaaid.

Hier in het zuiden staan heel veel windmolens, ook boven op de berg bij Boufalo, een prachtige rit met daarna weer uitzicht op de volgende baai, bij Agios Dimitros en Panaghia. Hier rijden we een stuk langs het water. Er is geen camping maar ik zie wel caravans staan, in het camperboekje lees ik ook dat het weer een "gedoog plek" is. In Panagia halen we even wat boodschappen en lopen op aanwijzing van het bordje aan de kade naar de eeuwen oude olijfbomen, vlak bij een kerkje. Daarna gaat de weg weer omhoog naar de de hoofdweg die over de bergen naar de zuidpunt gaat.

Nea Stira : In Nea Stira zien we weer buitenlandse toeristen, deze havenplaats is voor de Atheners de kortste overtocht naar het eiland. We zoeken een plekje aan de zuidkant van Nea Stira op het strand, het begint al behoorlijk warm te worden. ´s Middags gaan we naar het internetcafť dat in de hoofdstraat zit. ´s Avonds zoeken we eerst een overnachtingsplek aan het eind van de haven bij wat huizen. We lopen het dorp weer even in, en lopen de lange promenade naar de noordkant af. Het seizoen komt hier langzaam op gang, het zal in het weekend best wel eens druk kunnen zijn met dagjesmensen uit Athene. Het bleef tot laat in de avond druk met auto´s die langsreden maar ´s nachts was het rustig en de volgende morgen was het heerlijk ontbijten met een prachtig uitzicht op Nea Stira.

Drakospita : Na Nea Stira aan de kust rijden we weer omhoog naar de hoofdweg, het is een prachtige route met mooi uitzicht op de kust. Onderweg komen we een bordje tegen met een verwijzing naar de Drakospita, de drakenhuizen. Huizen die gebouwd zijn van grote platte stenen. Er zijn vele theorieŽn over maar men denkt dat ze gebouwd zijn door de Karische slaven in de 6e eeuw v.Chr. We gaan er bij een die vlak langs de weg ligt even kijken.

Marmari : Bij Marmari nemen we weer de afslag naar beneden, hier komt ook weer een veerboot van het
Griekenland vaste land. De afstand is echter nog eens een keer zo groot als bij Nea Stira.

Marmari : Als we boven op de hoofdweg rijden zien we ten noorden van Marmari een weg vlak langs de kust, daar kunnen we misschien een plekje zoeken.

Marmari is weer een vrij grote plaats met een vissershaven, veel restaurantjes bij het water, maar buitenlanders zien we hier niet. Na de boodschappen gedaan te hebben zoeken we de weg die langs de kust naar het noorden loopt.

Haven van Marmari. Het is allemaal vol gebouwd met huizen en een vrij plekje zien we niet echt. Na een klein stukje van de kust af, komen we weer aan de kust met een strand en hier en daar wat huizen en een restaurantje(Fighias?). Aan het strand hier en daar wat tamarisken en aan het eind staan er wat huisjes op het strand. Er vlak voor is wat parkeergelegenheid, we besluiten om er te gaan staan.
Ina en Marinus
Ina en Marinus


facebook logo
campersite.be
op Facebook

Geysen interieur vernieuwing klik
klik
GeysenNoodnummers
Noodnummers  
Belgie  

zitgroep indelingen motorhomes
zitgroep indelingen
zitgroep indelingen

keuken info icon
Keuken info
6


Carrosserie herstellers interieur vernieuwen
Motorhome Herstellers

Motorhome Tips
Motorhometips
verlies GSM


feestdagen Belgie
feestdagen NL
Fietspas
Noodnummers
Packlist
schoolvakanties
Belgie

schoolvakanties Nederland

opent in
nieuw venster

motorhome reizengeorganiseerde camperreizen
Motorhome reizen

geen reisverhalen
7motorhomes Itineo SB 720 Integraal
itineo, Vanomobil Motorhomes


PhoeniX TOP Alkoof iveco cargo
PhoeniX TOP Alkoff op iveco cargo


Possl Sportive Buscamper
Possl Sportive Buscampercampersite belgie motorhomes

tweedehandskeuring Goca
Click
Tweedehands
keuring

Car-Pass
Click
Car-Pass

klachten Goca keuring motorhomes
Click
klachten

voertuig inporteren klik
Click
FOD Mobiliteit
GeÔmporteerd voertuig
4_1 

Wikipedia logo

Wikipedia over Evia
campersite belgie

android applicaties
Click
android apps

cng lpg gas stations installateurs Europa
LPG gas

Mobicar enquete 2013
Click
Mobicar enquete

mobilhome beveiliging klik
Click
Beveiliging
4_2

campersite belgie

naar Lofoten Vesteralen en Oslo
Click
Noorwegen
Noord tot Tromso
met de motorhome

videos over motorhomes
YouTube filmpjes
over motorhomes
div2

SURFTIPS    

RondritSpanje
LiFePo4 accu
Campervan
Weer in EU
Zitgroep
Video MH Reizen
Reisemobiltreffen
Kostprijs
6 meter MH new icon
MH Horsetrucks

Fighias (?) : Veel van de huizen die hier staan zijn denk ik weekend huizen en het is nu donderdag dus is het rustig. Het is een heerlijk plekje ondanks dat we vlak langs de weg staan is het rustig, we blijven er 2 nachten staan. ´s Morgens en ´s avonds komt er een kudde geiten langs, de herder rijdt er met de auto achter aan. We lopen een keer de weg verder uit en komen weer bij viskwekerijen, dat zie je hier vaak, bakken die in zee liggen. Grote vrachtwagens zijn volgeladen met voer, je ziet ze vaak over hele kleine weggetjes rijden waarvan wij denken kunnen we hier wel langs? We gaan bij het restaurantje aan het begin van de weg ´s middags eten, toen we er gister voorbij liepen was men druk bezig alles in orde te maken. We zijn de enigste gasten maar dat geeft niets, we zitten heerlijk met prachtig uitzicht op zee. die avond kan je merken dat het vrijdagavond is en het weekend wordt, er komen diverse mensen naar de huisjes. Wij vertrekken de volgende morgen weer, het regent een klein beetje. We zijn nu 3 weken onderweg het is alweer 5 juni.

Karistos : We komen in Karistos, een vrij grote havenplaats met veel vissersboten en weer een verbinding met het vaste land. We merken dat het weekend is want er zijn veel Griekse dagjesmensen. Hier pinnen we ook even, je kunt in de kleine plaatsjes niet pinnen dus dat moet je wel plannen. Verder is hier natuurlijk ook weer internet zodat we weer een bericht kunnen plaatsen. In de haven vinden we een kraan en vullen de watertank. We rijden verder de baai langs naar Bouros, hier houdt de geasfalteerde weg op. Er staan op het strand nog een paar campers, iets hoger op de berg staat een groot hotel. Volgens het Duitse camperboek staat het al 30 jaar leeg. Je kunt zien dat hier alles verbrand is geweest, er zijn in de omgeving wat vakantie/weekendhuizen en op het strand is een kleine eetgelegenheid maar verder is er niets. Het weer knapt achter in de middag op en we zwemmen zelfs nog even. ´s Avonds lopen we de onverharde weg op en zien we dat er verder toch nog weer vakantiehuizen gebouwd zijn. De volgende dag rijden we terug naar Karistos en zoeken de weg naar Mili. Je gaat dan de bergen in, iets verder ligt een natuurgebied dat tot 1400 hoog gaat, de berg Ochi. Mili heeft een oude burcht, Castello Rosso, als we in Mili zijn zien we dat je ernaar toe moet lopen. Maar het regent nog steeds en we zien dat de burcht een beetje een ruÔne is, dus dat slaan we over. We lopen even naar het kerkje, er wordt een kind gedoopt, het is er heel erg druk, het hele dorp staat vol met geparkeerde auto´s. Als men even later weer vertrekt is de chaos hilarisch om te zien.

Agio Apostoli : We rijden nu dezelfde weg over de bergen weer terug, dit is een van de mooiste routes op het eiland. Vlak bij de afslagnaar Aliveri nemen wij de afslag rechts naar de kust naar Agio Apostoli. Dit vissersplaatsje ligt prachtig in een baai. Het ligt als een amfitheater in de baai en is tot op het strand gebouwd. Dit houdt wel in dat je praktisch nergens kunt staan. Maar wij gaan "gewoon" op de kade staan waar al de vissersboten liggen. Aan het eind van de kade is de havenpolitie, maar niemand die zich er aan stoort dat wij daar staan. Leuk om te zien wat er allemaal bij de boten gebeurt. De haven heeft ook een openbaar toilet. ´s Nachts horen we de boten terug komen en wordt de vis afgevoerd maar we hebben ondanks dat toch goed geslapen.
In het dorp zit een bakker dus de volgende morgen hebben we vers brood. We maken nog even een rondje door het dorp en langs de haven waar mannenbezig zijn met de netten. Daarna gaan we verder richting Kimi, dit is in de noordoostpunt van het eiland.

Meer lezen over Ina en Marinus ? klik op het logo  

Verhuur motorhomes campersite belgie

Dicar Verhuur motorhomes
klik
Dicar verhuur

Huur een motorhome
voor een lange periode
aan supercondities
bij DICAR in Geel
VIP verhuur

Superfast Ferries

www.ferries.gr/

www.greekferries.gr/


Harm en Teuni
met de camper
5 weken Griekenland


www.griekenland

over EviaClick for Athens, Greece Forecast
Athene nu

Aankooptips 1
Accu laden
Afschrijving new
Bedden new
Duitsland info
e-Bikes
Herstellers MH
Kerstmarkten
LPG flessen of tank
Opaalkust
Opzetcampers
Parking Aarschot
Keuken
verwarming ALDE
Verkeer
Verzekeringen
Spanje rondrit
YouTube 1  |  2
Zuid Europa
Zitgroep new


België

Citytrip Doornik
Truckshow Battice
Motorcross Wingene
Onze eerste reis
WE Gent Bakkertje

Canada

Ann uit Canada
Rondie West Canada

Europa

Europa Tour

bel cardstop bij verlies van uw bankkaart

Video met camperreizen


100 reisverhalen klik

Duitsland

Alpenstrasse
Fietsweek in de Eifel
Hemelvaarttreffen
Beieren
Duitslandtour 1
Duitslandtour 2
Duitslandtour 3
Harz in Duitsland Citytrip Bergues Noord Frankrijk
Moezel Edith Gerald
Hamburg Stropke
Niesmann-Bischoff
Romantische Strasse
Frankenland 2006
Trip langs 4 rivieren
Wijnfeesten Moezel

Caravan Salon
   Düsseldorf 
  2001   2002
  2003   2004
  2005   2006
  2007   2008
  2009   2010
  2011   2012
  2013   2014
  2015   2016
  2017   2018
Frankrijk

3 weken Frankrijk
30 dagen Frankrijk
Ardeche
Bretagne Frankrijk
Bretagne 2
Citytrip Amiens
Citytrip Bergues  Citytrip Bergues Noord Frankrijk
Cote fleurie
Middelandse zee
Frankrijktoer Stropke
Gorges du tarn
Noord Frankrijk
Normandie Stropke
Invasiestranden
Jura Filip en Ria
Tour de France
Tour de France 2
Vallei van de Lot
Weekje Elzassen

top         campersite informatie en tips voor de motorhome

Griekenland

door Griekenland
Evia Grieks eiland
Poleponnessos Chris

Groot-Brittannië

Engeland Demey
Devon Cornwall 1
Devon Cornwall 2

Italië

Toscane Filip Rots
Toscane
Dolomieten Filip
Venetië
Mondo Natura
Sicilië Gon Louis
Sicilia Karel Frieda
SiciliŽ Italie

Kroatië

Kroatië Chiel de Graaf

campertrips

Marokko

Marokko Margot
Marokko Chiel d/Graaf
Marokko Stefaan

Nederland

Truckshow VMV

Noorwegen

Cruise lysefjord
Kostprijs Noorwegen
Zuid Noorwegen
Noord Noorwegen
Noordkaap Dejonghe

Oostenrijk

Fieberbrunn

Portugal

Portugal Foli

Slovenië

SloveniŽ Tilano
Slovenie Kroatie
Spanje

Rondrit 2016 Dirk en Rita
Calpe Benidorm  Calpe Benidorm Spanje
Benidorm in cijfers
Campings in Benidorm
Platja d´Aro Modest
Spanje Portugal
Pyreneeën
Appartement huren
Winter Spanje Margot
Andalousië Willy

Turkije

Turkije over land
Turkije 3 Willys deel 1
Turkije 3 Willys deel 2
Turkije 3 Willys deel 3

USA

Droom in Florida
Everglades

Zuid Europa  Zuid Europa overwinteren

Overwinteren Ber Liza
Overwinteren
Noel De Kuyssche