motorhome Roller Pegaso Garage
Homepages reisverhalen

Gorges du Tarn Frankrijk met Guido en Monique

campersite HOME
motorhome Hymer

campersite Belgie
HOME
Links
campersite menu Te Koop mobilhomes
Motorhome verhuur
campersite motorhomes klassen
Motorhomeparkings
Parkings Belgie
100 reisverhalen links klik
dusseldorg 2011
naar ALDE verwarming klik
motorhome Tips
campersite Aanhangwagens menu logo
Waarheen bestemmingen voor motorhomes Vlaanderen, Wallonie, Frankrijk, Duitsland
menu YouTube videos

facebooktwitter

disclaimer klik


teller sinds
22_08 2010
33221

opmaak layout
e-mail noel campersite be

Gorges du Tarn 16 April tot 03 mei 2010

Frankrijk Gorges du Tarn Guido en Monique Dinsdag 13-04

Om half zes zijn we al uit ons bed en om kwart voor acht zijn we reeds vertrokken. We maken een ommetje via Amboise waar we afspraak hebben met Jaak en Kristien. Alles verloopt heel vlot tot in Amboise zelf. Wat hebben we hier een miserie, er is blijkbaar een communicatiestoornis tussen onze GPS. Zijn Tomtom geeft een andere straat op en ook de coördinaten verschillen met de onze, zodat we een voetgangersstraat moeten inrijden waar we slechts stapvoets mogen doorrijden, tot op een punt waar de MHs verboden zijn. Rechts gaat niet, slechts 1,90 hoog, rechtdoor en terugrijden mag niet.
Amboise Gorges du Tarn We zouden kunnen 50 m achteruitrijden en daar een zijstraat nemen maar het kan ook al niet meer, er staan auto´s achter ons. Dan toch maar doorrijden, hebben we daar wat afgezweet, dat begint hier goed, tot 4 maal toe dezelfde weg gereden, tot we een andere MH volgen, hopend dat hij naar de mHparking rijdt en we komen goed uit, ze staan ons al op te wachten. Eerst krijgen we een welkomstdrankje om de doorstane emotie door te spoelen. Daarna gaan we wandelen, jammer het begint te regenen. Eenmaal terug in de MH maken we er een gezellige kaartavond van.

N 47.40828 E 0.99010 of N47°24´29.81" E 0°59´24.36"

klik op de foto Amboise voor groter foto´s van 13 april

Woensdag 14-04

Clos Luce Amboise We maken vandaag een wandeling naar het Clos Lucé waar Leonardo da Vinci nog 3 jaar geleefd heeft, we betalen € 12,50 p/p, wel wat prijzig vinden we, maar we zijn toch 3 uur bezig. Jaak is een goeie gids, hij leest alles voor en zo hoef ik mijn brilletje niet op te zetten. Na de middag maken we nog een wandeling in het centrum en nemen nog wat foto´s. Jaak heeft dringend voorzieningen nodig en we moeten ons dus verplaatsen. We rijden tot in Athée, er is een klein camperplaatsje met voorzieningen, alles gratis. De parking staat reeds vol en is ook ver van alles afgelegen en we rijden nog maar verder tot in Villaines-les-Rocher, een mooi plaatsje in het centrum, er zijn nog juist 2 plaatjes vrij en daarmee zijn we tevreden.
Guido en Monique

Gorges du tarn Frankrijk

mini VAN motorhomes
minivan motorhomes
bij verdelers van MH

ideale motorhome parkings
motorhome   
parkings
     
p_2        

Donderdag 15-04

Er staat vandaag een wandeling op het menu. Dit is hier het dorp van de mandenvlechters en er is een wandeling van 4 km uitgezet met alle nodige informatie over het telen en verwerken van de wilgen, heel interessant. Na de middag spelen we jeu de boules en ´s avonds wordt er opnieuw gekaart. Het is hier spijtig genoeg uitdrukkelijk verboden om stoelen en tafels buiten te zetten. klik op foto rechts

N 47.22085 E 0.49621 of N 47°13´15.06" E 0°29´46.36"

Vrijdag 16-04

Opnieuw wordt er jeu de boules gespeeld.  Jaak weet een museum in Azay-le-Rideau dat Guido echt zal interesseren, het museum van Maurice Desfresne. We betalen €10 p/p en dit is voor Guido een hoogdag. De mevrouw aan de kassa zegt dat we daar mogen blijven overnachten, maar daar Jaak toch terug naar België rijdt deze namiddag en er hier toch camperplaatsen genoeg zijn in de omgeving bedanken wij vriendelijk. We nemen afscheid met pijn in het hart, het was zeker de moeite om een ommetje te maken om bij onze vrienden te vertoeven, zij rijden naar huis en wij naar de Gorges du Tarn.

We blijven  wel overnachten in Azay-le-Rideau voor de camping municipal. Ik voel me zo goed en een beetje euforie´s dat ik niet zal kunnen slapen.

N 47.25945 E 0.46961 of N 47°15´34.02" E 0°28´10.60"

Azay le Rideau Frankrijk
klik voor grote foto´s 16 april
Villaines les Rocher klik
klik voor foto´´s van 15 april

Musee Maurice Dufresne
Musee maurice Dufresne

brandstof prijzen en verkeer

Restaurantgids Spanje klik
om af te drukken  

champagne streek bezoeken
over Champagne 
3_bis 


Zaterdag 17-04

Nu gaat het richting Gorges du Tarn, het is zaterdag en dus vrij rustig op de weg. Plots begeeft onze GPS het, hij wordt niet meer geladen en de batterijen zijn leeg, wat nu weer? Op elektriciteit wordt die wel nog geladen, dus de GPS is oké. Is het de laadkabel of is er een zekering gesprongen in de sigarettenaansteker, die hebben we niet bij ons, we kunnen dit dus niet testen. We stoppen aan en garage die eigenlijk een carrosserie is, de jongeman is heel vriendelijk en test alle zekeringen, alles lijkt in orde, het zal dus de lader zijn die kapot is. De man wil niet dat we betalen en ik geef hem dan een fles wijn. Hij is werkelijk een beetje verlegen en dankt ons vriendelijk. We zullen wel ergens zo´n kabel kunnen kopen zeker. Het wordt een lange rit, het lijkt of we niet vooruit komen, het is nochtans heel kalm. Uiteindelijk bereiken we ons gezochte plaatsje in La Chapelle-Laurent. Alles is er gratis, ze vragen wel een vrijwillige bijdrage.

N 45.18078 E 3.24407  of N 45°10´50.81 E 3°14´38.65"

Zondag 18-04

Na een bezoek aan de plaatselijke winkel rijden we verder naar Roc De Peyre. We komen er aan rond de middag en de laatste km hopen we echt dat we geen tegenliggers hebben. Er is een parking en het is vrij zonnig, eerst het middagmaal en dan wandelen. Roc de Peyre is 1180 m hoog, niet zo formidabel als je weet dat alles hier op 1000 m ligt. De top met het kruis is te bereiken via een steile trap.
18 april klik Het is niet echt zo´n spektakel, maar het is zonnig en zijn in een goeie bui en we vinden het fantastisch.

Daarna gaat het naar Mende, deze stad wil ik wel eens beter leren kennen. We hebben de straat en de coördinaten, we kunnen dus niet missen, maar we vinden alleen een opengebroken plaats, volop werken. Hier rijden enorm veel MHs rond. We installeren ons op een parking aan het sportcomplex om van daaruit het centrum te bezoeken, maar ik heb er niet echt een goed gevoel bij en houden het kort.

Er zou een camperplaatsje zijn in Ispagnac. Via desolate en nauwe wegen bereiken we ons doel. Een mooi aangenaam plaatsje voor 6 a 7 MHs , maar heel korte parkings. Met onze 7 m zitten we ver over de schreef, eigenlijk kan het geen kwaad. We staan met 4 MHs en er komt er nog ene toe,, we zitten lekker te eten in het zonnetje, nee, die komt toch niet naast ons staan, ja toch, het is net een zonsverduistering. Jammer, niks aan te doen, de parking is voor iedereen .

N 44.37100 E 3.53682 of N 44°22´15.60 E 3°32´12.55"

Maandag 19-04

We verlaten deze parking met het gedacht om deze avond terug te komen. We zouden rijden tot in Ste Enimie, dit is 17 km en dan terugkomen, want er zijn hier geen parkings voor MHs. We veranderen algauw van gedacht, de weg is deels opengebroken, er zijn werkzaamheden. De wegen zijn hier al zo smal en dan staan er nog vrachtwagens en kranen van de werken, nee Ispagnac zien we vandaag niet meer  terug. Eerst bezoeken we Castelbouc, een oud dorp tegen de rotsen gebouwd en een Castelbouc kasteelruïne op de rotsen. Parking is er hier niet, we kunnen ons wel parkeren aan de vuilnisbakken en dan 1 km naar beneden, het is er heel mooi.

De volgende stop is in Ste Enimie, er is wel een grote parking waar we overdag getolereerd worden. Hier komt iemand van de campersite op de openstaande deur kloppen. Het is altijd aangenaam om een babbeltje te slaan bij een glaasje wijn. Daarna wordt het middeleeuwse centrum bezocht.

Dan verder stroomafwaarts naar La Malène, dit is een stuk dat heel smal is met veel tunneltjes.
We passeren St Chély du Tarn en zijn te moe om te stoppen en nog een wandeling te doen. Gelukkig is het redelijk kalm, af en toe kruisen we eens een MH en voor de rest niet veel. We stoppen nog wel enkele keren waar een plaatsje is om een foto te nemen en rijden tot in La Malène waar we op een goedkope camping terecht kunnen. Het is een camping municipal, er zijn slechts 45 plaatsjes en het kost ons € 8,90

Dinsdag 20-04

Deze morgen van de douches gebruik gemaakt, de douchecel is wel een beetje koud maar het water is lekker warm, zalig zo´n lekkere douche, we blinken in ons vel. We rijden een eindje terug tot in St Chély du Tarn, we moeten naar beneden door een tunnel en dan over een brug. Iemand die juist st Cily du tarn boven komt zegt dat we beter niet naar beneden rijden met de MH, niet te doen zegt hij. We keren 2 km terug tot in Pougnadoires op een parking en doen het dan te voet. St Chély is echt de moeite en we hadden het toch kunnen doen met de MH, alleen is er daar beneden heel weinig parking.

Na de nodige foto´s rijden we terug naar de parking in La malène om te eten en rijden dan op het gemak en genietend van al dat moois tot in Le Rozier. Hier moeten we opnieuw op camping gaan. We kiezen voor camping les Peupliers en betalen hier €10,30 met wifi. Er is ook een pleintje om jeu de boules te spelen waar we natuurlijk gebruik van maken, Guido wint 2 tegen 1.
La Chapelle Laurent
La Chapelle Laurent
klik voor grote foto 17 april

motorhome parking in ispagnac
Motorhome parking in Ispagnac

Gorges du Tarn

campings Gorges du Tarn klik
30 campings langs de Tarn
klik

TV grootte en indeling
TV plaats in de MH 

Zitgroep
Zitgroep    

natte cel icon
Natte Cel  


Slaapkamer      

keuken info icon
Keuken info      

6_tips    


Woensdag 21-04

Peyreleau Frankrijk We gaan naar het office de tourisme om wat inlichtingen. Eerst gaan we naar Peyreleau, een deelgemeente van Le Rozier, een oud centrum maar mooi verweven met de nieuwbouw, zodat alles één geheel is.

In de namiddag maken we een wandeling naar "le singlegros", maar de Capluc ligt daar voor ons en dat steekt ons de ogen uit, vooral bij Guido. Met de MH lukt het niet om dichterbij te komen en te voet is het zo lastig en steil en ver dat ik Guido echt moet overtuigen om het toch niet te doen. Hij moet leren aanvaarden dat sommige dingen ons niet meer lukken. We nemen dan toch maar de weg tot aan de voet van Le Singlegros, licht stijgend en licht dalend en dus goed te doen voor ons. Eenmaal terug op de camping Les Peupliers kunnen we nog wat uitrusten met een pintje.

Donderdag 22-04

monpellier le Vieux Vandaag staat Montpellier-le-Vieux op het menu, eerst nog een korte wandeling want we moeten voor de middag de camping verlaten. Het is slechts 10 km naar ons doel, maar wat is 10 km ver als het langs smalle weggetjes gaat, het laatste stuk ligt er dan ook nog heel slecht bij. We betalen er €5,70 p/p. We wandelen er 4 uur, van het blauwe parcour naar het rode, dan het gele en het paarse. De oranje lus laten we over, is iets te moeilijk voor ons. De minder sportievelingen  kunnen ook met het treintje meegaan. We zijn moe maar tevreden. Het overnachten met de MH wordt hier getolereerd, afwachten dus wat de anderen doen, een na een rijden ze weg en alleen blijven we ook niet. We houden weeral halt in Le Rozier maar deze maal op camping de Brouillet, €12,80 met wifi.

Vrijdag 23-04

We weten nog niet goed wat we vandaag zullen doen, we kunnen alle kanten uit. Richting Meyrueis en we stoppen in St Gervais. Hoog daar boven staat een kapel en een kruis. Zullen we het nog eens proberen ? Het lijkt zo´n beetje op Le Roc in Castellane maar toch nog iets hoger. We doen er 1 uur over om boven te komen op het kerkhof. De overledenen werden hier naar omhoog gebracht per ezel. De laatst begravene dateert van 1992, toch is alles nog goed onderhouden. Wat zijn we tevreden dat we er geraakt zijn, en nu nog naar beneden, daar heb ik het altijd zo moeilijk mee, ik heb enorme hoogtevrees en verzet altijd de verkeerde voet waardoor ik op mijn eigen tenen trap. Guido moet dan altijd pal voor me lopen zodat ik de diepte niet voor me zie. Het is 12 uur als we beneden zijn en nog te vroeg om al op camping te gaan.

We zullen doorrijden naar de Chaos de Nimes-le-Vieux. Het is wel niet zo spectaculair als zijn grote broer Montpellier-le-Vieux, maar het is ook mooi en veel makkelijker wandelen. Als we er bijna zijn worden we tegengehouden door een Belg met een camper. Ik denk, weeral iemand die ons kent, maar neen, die mens wil ons alleen verwittigen dat we via deze weg niet mogen doorrijden naar Florac. Het is er zo smal dat we gegarandeerd moeilijkheden krijgen. Het blijkt dan nog een  Westvlaming te zijn, toch wel vriendelijk van die mensen. We nemen plaats op de kleine parking, de lucht wordt overtrokken maar het zal wel meevallen, ze voorspellen immers geen slecht weer. De wandeling is 4 km en er wordt natuurlijk regelmatig gestopt voor de nodige foto´s. En plots... begint het te regenen, pijpenstelen en daarna krijgen we hagelstenen op onze nek. We zijn door en door nat tot op ons vel van kop tot tenen. Als we denken dat we er zijn (al die grijze dorpjes van een paar boerderijen gelijken op elkaar) zien we de MH niet meer staan. We moeten dwars door een boerderij en daar is de hond blijkbaar niet gelukkig mee. Hij komt op ons afgestormd met de haren omhoog en hap, ik krijg een flinke beet in de kont. Gelukkig komt de boer ons ter hulp. We lopen hopeloos verloren tussen de weiden en de velden en we moeten terug door die boerderij, gelukkig hebben ze de hond aan de ketting gelegd. Nu moet ik aankloppen om de weg te vragen. Blijkt dat we pas halfweg de wandeling zijn en we in het verkeerde dorp zitten. Amaai en het begint nog te donderen ook. Van de schoonheid van de natuur zien we niks meer, het enige wat we willen is voor het onweer in de MH zijn, en we hebben het gehaald. Vlug even droge kleren aantrekken, gans de MH ligt vol met natte kleren, hoe moeten we dat droog krijgen? De hondenbeet heeft Guido liefdevol verzorgd en nu naar Florac naar de MHparking. Ondertussen is het 18,00 uur en we zijn net op tijd. Een half uur later staat het vol.

N 44.32570 E 3.59031 of N 44°19´32.52" E 3°35´25.12"

Gorges du tarn Florac
klik voor grote foto´s van 23 april

Zaterdag 24-04

Mont Aigoual klik Opnieuw mooi weer en we maken een wandelingetje door het centrum en rijden dan naar de Mont Aigoual waar het meteorologisch centrum is. 13 jaar geleden hadden we daar een goeie indruk van  en er stonden toen al MHs, ook op Google-Earth stonden er een ganse rij motorhomes. Ik dacht van daar te eten, te wandelen en misschien te overnachten. Het eerste dat we zien is een verbodsteken voor motorhomes en ten tweede van wandelen is er geen sprake want er ligt overal sneeuw.

Dan maar naar Meyrueis gereden op een camping. Op internet vond ik een camping met de coördinaten, deze ingesteld en we komen uit op een heel andere camping. Camping Champ d´Ayres Hij valt goed mee, €11 met elektriciteit en wifi. Alleen dit laatste valt tegen, we geraken op internet, MSN en Skipe maar niet op onze emails en niemand die weet hoe dit komt. We beginnen aan een korte wandeling maar we krijgen weer een hels onweer. We keren vliegensvlug terug want de kleren van gisteren zijn nog niet droog. We hebben 10 dagen uitzonderlijk mooi weer gehad en ik denk dat we het beste gehad hebben. Dit kunnen ze ons in ieder geval niet meer afnemen.

Monpellier le Vieux

Mont Aigoual
Mont Aigoual

Europa icon
Europa    
reisdocumenten  

reisverhalen met de motorhome op blogs en homepages
reisverhalen    


motorhome reizen

feestdagen B
feestdagen NL
Fietspas
koopzondagen
Belgie

koopzondagen
Nederland

Noodnummers
Packlist
schoolvakanties
Belgie

schoolvakanties Nederland

openen in
nieuw venster

YouTube Videos reizen motorhomes
motorhome reizen 
4 
SURFTIPS    

RondritSpanje
LiFePo4 accu
Campervan
Weer in EU
Zitgroep
Video MH Reizen
Reisemobiltreffen
Kostprijs
6 meter MH new icon
MH Horsetrucks

Meyrueis Tarn klik
Zondag 25-04

Toch terug volle zon. Eerst een wandeling naar het centrum, daar boven staat een kapel en daar moeten we zeker naar toe. Het is een nijdig klimmetje, de terugweg doen we langs de gewone baan, is enkel een klein ommetje.

Nog voor de middag rijden we van de camping met bestemming de panoramapunten van Les Hourtous en Roc de Serre. Normaal wordt dit gedaan via La Malène of Les Vignes, maar deze wegen zijn verboden voor + 6m. Langs de achterkant dus van uit Meyrueis is het toegelaten maar de laatste 5 km zijn wel heel smal, we hebben gelukkig geen tegenliggers. Dit zou ik zeker niet durven doen in het hoogseizoen. Dan rijden we terug naar de camping Champ d´Ayres van de vorige dag.

Nant Gorges du Tarn
Maandag 26-04

Vandaag rijden we richting Millau, maar niet via de heel smalle weggetjes maar richting Mont-Aigoual en dan Le Vigan. Dit is zo´n kronkelende weg dat Guido er pijnlijke armen van heeft, maar ´t was heel mooi. Geen 50 m gaat het hier rechtdoor, vanaf le Vigan tot Nant is het iets beter. Volgens internet mogen we in het laagseizoen hier aan het tennisveld overnachten. Er staat er al ene en we plaatsen ons er achter en gaan wandelen. Bij onze terugkomst staan we alleen. Guido vraagt nog eens uitdrukkelijk of ik hier zal durven blijven alleen, want na al die jaren kent hij me al een beetje. Nant is een heel oud dorp waar de tijd is blijven stil staan.

N 44.019942 E 3.303736  of N 44°1´11.79" E 3°18´13.45"

Millau Gorges du Tarn Frankrijk
Dinsdag 27-04

We rijden door de Canyon de la Dourbie, lijkt smal op de kaart maar heel gemakkelijk te doen.
Ik wil naar Le Rajol en Roquesalte, is ook zoiets met allemaal rotsformatie´s, daarom stoppen we in La Roque Ste Marguerite,maar weer moeten we zo´n smal weggetje naar omhoog. Ik begin een hekel te krijgen aan al die smalle baantjes. Wat zal ik doen? Guido wil niet beslissen en ik  vind het zo moeilijk om te kiezen en ik ben die weggetjes zo moe en ik kies er voor om naar Millau te rijden, toch heb ik achteraf een beetje spijt over mijn beslissing.

In Millau hebben we de parking al gauw gevonden, er staat nog bijna niemand. Het is erg warm vandaag, deze temperaturen overtreffen al onze verwachtingen, daar hadden we zelfs niet durven van dromen. Na onze wandeling in het centrum zijn er veel MHs bijgekomen.

Millau Gorges du tarn frankrijk
We hebben al 2 weken geen enkele Duitser gezien en nu staan ze hier allemaal samen, net een invasie

N 44.09574 E 3.08551  of N 44°5´44.46" E 3°5´7.84"
Guido in Millau

Millau onderweg
Onderweg naar MillauWoensdag 28-04

We rijden nog even zuidwaarts tot in Roquefort-sur-Soulzon. We hebben teveel keuze en weten niet welke Roquefortkelder we zullen bezoeken. De betalende hebben we lang geleden al bezocht, dan maar eens eentje dat gratis is. We kiezen voor "le papillon". We krijgen een rondleiding met veel uitleg en ook een paar proevertjes. Hier is ook een gratis MHparking met alles erop en eraan. Van hieruit is het een kleine km naar de kelders.
Bozouls Tarn Frankrijk
Het is nog te vroeg om hier te blijven en we rijden naar Sévérac-le-Château, echt de moeite. Hier is er een privé MHparking voor €4 maar het stelt niet veel voor.

We rijden verder naar Bozouls en als we door Laissac passeren bemerk ik een wegwijzer naar een motorhomeparking, het ziet er goed uit, er is plaats voor 6 motorhomes en er is nog juist 1 plaatsje vrij, wij moeten dus niet twijfelen waar we zullen staan, ook hier is alles gratis. We hebben minder geluk met de omvormer, die werkt niet meer en de batterijen van het fototoestel moeten nodig geladen worden. Bij nader bekijken blijkt de zekering gesprongen te zijn. We hebben allerhande zekeringen in reserve maar niet die van 30 amp. Dus geen laptop meer, de GSM, het fototoestel en de camera tot de batterijen leeg zijn en de GPS ook niet want de laadkabel is kapot en we hebben nog gene kunnen kopen.

N 43.98133 E 2.98137 of N 43°58´52.79" E 2°58´52.93"

Donderdag 29-04

Niet goed geslapen deze nacht, we staan hier onder een drukke route. Als men slaapt hoort men dat allemaal niet, maar ik als slechte slaper, in plaats van schaapjes heb ik auto´s geteld. Onderweg kopen we bij een garagist 2 zekeringen, we moeten toch eentje in reserve hebben. We zijn zo zielsgelukkig, we zullen weer alle batterijtjes kunnen opladen, maar ons geluk is van korte duur. Bij de eerste zekering  springen de vonken eruit, waarschijnlijk is de omvormer verbrand.
trou de Bozouls We gaan dan maar wandelen in Bozouls, dit is boven onze verwachtingen. Le trou de Bozouls is een druk bezochte site. We hebben ook geluk dat alle voorjaarsbloemen en- struiken in bloei staan, jammer dat ik zo zuinig moet zijn op mijn foto´s.

Na al dat moois rijden we verder naar Chaudes-Aigues, niet moeilijk te vinden we hebben immers onze wegenatlas bij ons, maar waar is die camperplaats? Wat zijn we met al die coördinaten als we geen GPS hebben. Soms ergeren we ons aan Ulla maar we missen haar nu toch een beetje en wie zal het nu zeggen als Guido te hard rijdt. We vragen het aan de politie. We zijn 1 km te ver gereden, die mooie parking waar we nu zijn is niet voor MHs. Op hun aanwijzen komen we op de goeie parking. Moeten we hier staan? Het is een gemeenteparking, zo steil dat geen enkele wielkeg voldoende is. Alles ligt er vol met hopen grind en er staan containers en dan de auto´s die er geparkeerd staan van de gemeentewerkers. We vragen niet veel, maar dit vind ik toch een beetje vernederend, alhoewel, we staan er ´s avonds met 10 MHs en het valt toch mee. Van Chaudes-Aigues hadden we veel verwacht en al veel gehoord over de warmwaterbronnen hier. Slechts 1 klein fonteintje uit een muur en er staat een pannetje met een ei erin te koken, hier komt water uit van 82° en een eind verder is er een een lavoir met water van 62° We hebben zo onze twijfels, het wordt nochtans heel druk bezocht. Wat we morgen zullen doen weten we nog niet, het is onze laatste dag en we twijfelen tussen Puy de Sancy en Le Puy en Velay. We zullen er eens een nachtje over slapen.

Vrijdag 30-04

Het begint te regenen deze nacht, we moeten dus niet veel meer twijfelen waar naartoe met zo´n slecht weer en het ziet er niet naar uit dat het vandaag nog zal stoppen. We nemen de A75 richting Clermont-Ferrand en vandaar naar St Amand-Montrond, een plaatsje aan het water, het valt mee, was het nu maar mooi weer geweest, grote foto klik rechts.

Zaterdag 01-05

We rijden verder noordwaarts, Waarom niet eens naar de kust rijden, we hebben nog tijd en we rijden door naar Criel-sur-Mer, een plaatsje niet ver van Le Tréport. We staan gratis op een grasvlakte met zicht op zee. ´s Morgens kunnen we bijna niet uit de MH van de plassen, er is geen enkele winkel of bakker in de buurt, maar het moet bij mooi weer toch wel zalig zijn hier.

Criel sur Mer

N 50.032342 E 1.309792 of N 50°01´56.43" E 1°18´35.25"

Zondag 02 mei

We rijden nog een beetje dichter naar huis, maar na 50 km ruiken we een brandgeur, de zekering van de koelkast is gesprongen, vlug een nieuwe gestoken.
We mogen niet thuis komen tijdens het weekend, de zaterdag is er markt en de zondag is het ook te druk in onze straat en daarbij de garage waar onze MH gestald staat is op zondag gesloten. We rijden tot in Bergues en de brandgeur is  erger en erger geworden. Na een tijdje stilstaan vermindert de brandgeur. Nu gaan wandelen. Het is er groter en mooier dan we dachten. Er zijn hier nog heel oude gebouwen en oude herenhuizen die goed onderhouden zijn, vooral het belfort is prachtig. Er is ook een grote motorhomeparking, jammer dat er geen voorzieningen zijn, grote foto´s klik rechts.


Severac le Chateau
klik hier voor fotos van Severac le Chateau
en van de motorhome parking in Laissac

chaudes Aigues klik
Chaudes Aigues klik

Saint Amand Montrond
foto van de motorhomeparking
in Saint Amand Montrond klik

Bergues frankrijk klik
Fotos van 2 mei Bergues klik


motorhome Maandag 03-05

Na een kalme nacht rijden we naar Hondschoote op 10 km voor de voorzieningen, alles moet leeggemaakt worden en dan is het nog 20 km naar huis. We rijden ditmaal zonder de koelkast aan te leggen en er is geen brandgeur.

Na een afspraak zijn we dan naar Urbano gereden. Bleek dat het zekeringkastje aan het doorbranden was en dit kwam door de koelkast. Een nieuw zekeringkastje en een nieuw verwarmingselement en alles draait weer als nieuw.

motorhome parking in Frankrijk klik
P in Frankrijk van
Guido en Monique
Meteo Frankrijk
Meteo Frankrijk

Naar de website van Guido en Monique
met veel reisverhalen
www.opwegmetdecamper.be/
Disclaimer en e-mail campersite
Aankooptips 1
Accu laden
Afschrijving new
Bedden new
Duitsland info
e-Bikes
Herstellers MH
Kerstmarkten
LPG flessen of tank
Opaalkust
Opzetcampers
Parking Aarschot
Keuken
verwarming ALDE
Verkeer
Verzekeringen
Spanje rondrit
YouTube 1  |  2
Zuid Europa
Zitgroep new
parkings in Frankrijk


België

Citytrip Doornik
Truckshow Battice
Motorcross Wingene
Onze eerste reis
WE Gent Bakkertje

Canada

Ann uit Canada
Rondie West Canada

Europa

Europa Tour

bel cardstop bij verlies van uw bankkaart

Video met camperreizen


100 reisverhalen klik

Duitsland

Alpenstrasse
Fietsweek in de Eifel
Hemelvaarttreffen
Beieren
Duitslandtour 1
Duitslandtour 2
Duitslandtour 3
Harz in Duitsland Citytrip Bergues Noord Frankrijk
Moezel Edith Gerald
Hamburg Stropke
Niesmann-Bischoff
Romantische Strasse
Frankenland 2006
Trip langs 4 rivieren
Wijnfeesten Moezel

Caravan Salon
   Düsseldorf 
  2001   2002
  2003   2004
  2005   2006
  2007   2008
  2009   2010
  2011   2012
  2013   2014
  2015   2016
  2017   2018
Frankrijk

3 weken Frankrijk
30 dagen Frankrijk
Ardeche
Bretagne Frankrijk
Bretagne 2
Citytrip Amiens
Citytrip Bergues  Citytrip Bergues Noord Frankrijk
Cote fleurie
Middelandse zee
Frankrijktoer Stropke
Gorges du tarn
Noord Frankrijk
Normandie Stropke
Invasiestranden
Jura Filip en Ria
Tour de France
Tour de France 2
Vallei van de Lot
Weekje Elzassen

top         campersite informatie en tips voor de motorhome

Griekenland

door Griekenland
Evia Grieks eiland
Poleponnessos Chris

Groot-Brittannië

Engeland Demey
Devon Cornwall 1
Devon Cornwall 2

Italië

Toscane Filip Rots
Toscane
Dolomieten Filip
Venetië
Mondo Natura
Sicilië Gon Louis
Sicilia Karel Frieda
Sicilië Italie

Kroatië

Kroatië Chiel de Graaf

campertrips

Marokko

Marokko Margot
Marokko Chiel d/Graaf
Marokko Stefaan

Nederland

Truckshow VMV

Noorwegen

Cruise lysefjord
Kostprijs Noorwegen
Zuid Noorwegen
Noord Noorwegen
Noordkaap Dejonghe

Oostenrijk

Fieberbrunn

Portugal

Portugal Foli

Slovenië

Slovenië Tilano
Slovenie Kroatie
Spanje

Rondrit 2016 Dirk en Rita
Calpe Benidorm  Calpe Benidorm Spanje
Benidorm in cijfers
Campings in Benidorm
Platja d´Aro Modest
Spanje Portugal
Pyreneeën
Appartement huren
Winter Spanje Margot
Andalousië Willy

Turkije

Turkije over land
Turkije 3 Willys deel 1
Turkije 3 Willys deel 2
Turkije 3 Willys deel 3

USA

Droom in Florida
Everglades

Zuid Europa  Zuid Europa overwinteren

Overwinteren Ber Liza
Overwinteren
Noel De Kuyssche