motorhome Roller Pegaso Garage
Homepages reisverhalen

Beieren Duitsland met Guido en Monique

campersite HOME
Aschaffenburg motorhome parking
campersite
HOME campersite

Nieuw Forum
Kalender
Sitemap
Verdelers Belgie

Links naar nuttige websites over motorhomes

100 Merken
33 VAN Merken
80 merken USA
Clubs MH

motorhomes Te Koop in 5 prijsklassen

onder 25000 €
plus 25000 €

Motorhome verhuur klik

campersite menu Motorhomes klassen

Campervan
VAN upd
6 meter MH

menu Motorhomeparkings

Ideale parking
Duitsland

motorhome parkings camperplaatsen in Belgie

Aalst O-Vl
Antwerpen
Arlon
Assenede

100 reisverhalen met mobilhomes klik

Alle reizen
Benidorm
Cote Fleurie

dusseldorf 2013

Dusseldorf 2001

naar ALDE verwarming klik

Alde verwarming
Banden
Verwarming

Tips

Aankooptips 1
Afschrijving
Nummerplaat

Aanhangwagens voor achter de motorhome

Autotransporter

Toerisme Waarheen

Vlaanderen
Wallonie

YouTube

MH reizen

facebooktwitter

disclaimer klik


Acht dagen Beieren in Duitsland
vlag Duitsland
Dinsdag 16-06-2009


Het wordt tijd dat we de rest van de Beierse Alpen bezoeken.
Eindelijk voorspellen ze mooi weer en we vertrekken. Onze eerste rit gaat via de snelwegen
tot in Aschaffenburg. Op Duits grondgebied krijgen we de ene bui na de andere.
Eenmaal ter plaatse schijnt de zon, jammer genoeg ligt de parking er zeer drassig bij,
anders valt het goed mee en het is allemaal gratis. We hebben wel pech met de wc-cassette,
het dekseltje is afgebroken, hoe is dat weer mogelijk ? Gelukkig hebben we een tweede cassette bij, anders zaten we wel letterlijk en figuurlijk in de shit


Aschaffenburg klik Woensdag 17-06

Aschaffenburg heeft een mooi oud stadsgedeelte.
We hebben vandaag slechts 400 km te rijden ook via autosnelwegen en zo besluiten we eerst de stad te bezoeken, het Johannessloss domineert de ganse stad.

Dan maar verder naar de Alpen. Vorig jaar stonden we 2 dagen in Schongau, waarom niet weer naar daar. Pech ! De parking staat vol met de kermis.
Wat nu ? We rijden verder richting Garmisch-Partenkirchen en we zien wel.
In Bad-Bayersoien zien we een nieuwe motorhomeparking op het gemeenteplein. Ze vragen € 9, wel wat prijzig daar de voorzieningen nogmaals apart te betalen zijn. We staan hier samen met een Nederlander.   klik op de foto rechts van Bad Bayersoien

Motorhome parking Aschaffenburg N 49.97021  E 9.13857 of N 49°58´12.76”  E 9°8´18.65”

Beieren Duitsland map

Donderdag 18-06

Na de nodige voorzieningen vertrekken we al vroeg naar het Ettalklooster. Het is echt een stop waard als men er toch passeert.   klik op de foto Ettalklooster rechts

Partnachklamm klik Dan rijden we verder naar Garmisch-Partenkirchen om de Partnachklamm te bezoeken. De enige optie om te parkeren is aan het Olympisch skistadion. Het is ondertussen bijna middag en de parking staat eivol. We keren 4 km terug naar  de MHparking in Garmisch-Partenkirchen waar we €14 betalen. We bekomen daarmee een ticket voor de groene bus welke dan overal gratis is. Van hieruit gaan we dan naar de Partnachklamm. (foto´s klik links op Partnachklamm) Met de bus moeten we overstappen in het centrum, we nemen de goeie bus maar wel in de verkeerde richting, zodat we er meer dan een uur overdoen. Uiteindelijk komen we er en we betalen €2 p.p.
De klamm is kort maar hevig, daarna kunnen we nog ver de bergen in wandelen. Met de  gratis bus rijden we terug naar de kampeerwagenparking waar we nog heel lang kunnen buiten zitten.

Parking Garmisch Partenkirchen

Motorhome parking Garmisch Partenkirchen N 47.50486 E 11.10708 of N 47°30´17.50” E 11°6´25.49”

Vrijdag 19-06

Het is zo verschrikkelijk warm en van slapen komt niet veel in huis. Ik hoor het de ganse nacht regenen. Vandaag staat de Zugspitze op het programma, maar dikke wolken ontsieren het zicht. We nemen toch inlichtingen wat betreft het uurrooster, je weet maar nooit na de middag. Maar de wolken blijven hangen en de Zugspitze gaat dan ook letterlijk de mist in. We rijden maar verder naar Lenggries-Fall waar ook een MHparking is. Het is in een bosje en we maken een babbel met de meneer aan de overkant die ook een MH heeft. Hij verzekert ons dat we niet bang hoeven te zijn en dat we echt niet alleen zullen staan.

Lenggries-Fall motorhome parking

Motorhome parking Lenggries Fall GPS N 47.57055  E 11.53378 of N 47°34´13.98”  E 11°32´1.61”

Brussel Aschaffenburg
Van Brussel via Aschaffenburg tot
Garmisch-Partenkirchen is 900 km.


Bad Bayersoien klik
De nieuwe motorhome parking van Bad Bayersoien

Aschaffenburg
Klik op het logo van Aschaffenburg

Ettalklooster
Foto´s van het Ettalklooster klik

  24 okt 1010
36433

opmaak layout
e-mail noel campersite be

mini VAN motorhomes
minivan motorhomes
bij verdelers van MH

ideale motorhome parkings
motorhome   
parkings
     
p_2        


Zaterdag 20-06

De ganse nacht heeft het weer geregend. We rijden  verder naar Rottach-Egern waar volgens onze informatie een camperplaats is. Eenmaal daar aangekomen is die er niet , maar we mogen wel staan en overnachten op de parking van de telecabine. Na de middag is het eindelijk gestopt met regenen. Hier zijn veel mooie wandelingen te maken. We maken er eentje, altijd maar omhoog van ca 1 uur, wat voor ons ouwe knarren algauw anderhalf uur wordt. Op het einde, bijna dood hoor ik muziek, we zijn er bijna en ik krijg vleugeltjes. We worden hier verwelkomd door een blaaskapelle, alhoewel het wel niet voor ons zal zijn en er kan er plots nog een dansje vanaf. We drinken daar elk een halve liter bier voor we de terugweg aanvatten.   (foto´s rechts klik op wandelen in Rottach Egern)

Nu nemen we de asfaltweg, het is eigenlijk verboden voor voetgangers. Door de regen is het wandelpad vrij gladdig en met mijn pijnlijke knieën zou dit wel problemen kunnen geven. We doen maar alsof we het niet begrepen hebben. 5 km op een asfaltweg bergaf dat gaat heel goed vooruit. We hopen nog even te kunnen buiten zitten maar het begint alweer te regenen.

Rottach Egern Beieren

N 47.67644  E 11.77849 of 47°40´35.18”  E 11°46´42.56”

Rottach Egern wandelen

Rottach Egern Beieren klik
Foto´s wandelen in Rottach-Egern klik

Europa icon
Europa    
reisdocumenten  

reisverhalen met de motorhome op blogs en homepages
reisverhalen    


motorhome reizen

feestdagen B
feestdagen NL
Fietspas
koopzondagen
Belgie

koopzondagen
Nederland

Noodnummers
Packlist
schoolvakanties
Belgie

schoolvakanties Nederland

openen in
nieuw venster

YouTube Videos reizen motorhomes
motorhome reizen 
4 SURFTIPS    

RondritSpanje
LiFePo4 accu
Campervan
Weer in EU
Zitgroep
Video MH Reizen
Reisemobiltreffen
Kostprijs
6 meter MH new icon
MH Horsetrucks

Zondag 21-06

Het ziet er deze morgen tamelijk goed uit en we rijden via de panoramische route over Bayrischzell naar Oberaudorf. We maken even halt op de Tatzlwurm om naar de watervallen te gaan
  (fotos klik rechts op de waterval) en dan rijden we weer verder.
Oberaudorf Beieren klik
We zouden aanvankelijk rijden tot in Kiefersfeleden waar ook een kampeerwagenparking is, maar die is niet te bereiken zonder brokken te maken.

We rijden dan maar enkele km terug tot in Oberaudorf bij een boerderij. De boer komt ons onmiddellijk een plaats aanwijzen, we betalen hier €8, we mogen ook onze stoeltjes buiten zetten in de zon., maar die heeft maar een paar minuten geschenen.
We maken nog een wandeling naar het centrum en we zijn genoodzaakt terug te keren door de regen. Het is een heel triestige, vervelende dag geworden.


Prien am Chiemsee
Maandag 22-06

Nog altijd regen, we rijden toch naar Prien am Chiemsee, we moeten toch iets doen. Ik wil het kasteel van LudwigII bezoeken op het Herreninsel. De parking aan de inscheping ligt bijna gans opengebroken, maar achteraan is een rij voorbehouden voor MHs. Hier mag je alleen overdag staan. Voor de boot betalen we €6,50 p/p en voor een bezoek aan het kasteel nog eens €7 p/p Het is echt een bezoek waard en de zon komt er warempel door. Jammer dat er hier binnen geen foto´s mogen genomen worden. We zijn nog maar goed en wel terug aan land en het begint al weer te regenen. Bij het verlaten van de parking betalen we €3.
De parking verder in de Harrasserstrasse die vroeger altijd vol stond ligt er nu verlaten bij, waarom weten we niet of komt het door het slechte weer.

Prien am Chiemsee beieren

N 47.85935  E 12.36612 of N 47°51´33.66  E 12°21´58.03”

We weten een parking in Reith im Winkel voor 30 MHs, bij onze aankomst is het een bouwwerf, dan maar verder naar het zuiden tot in Bad Reichenhall door de gietende regen. Hier hebben we opnieuw tegenslag, het is een doodlopende straat en ze zijn ook aan het bouwen, misshien ligt de parking daar achter maar alles is afgezet, dan maar een camping zoeken en hopen dat het eindelijk eens ophoudt met regenen. En plots daar, daar zie ik een bordje naar een MHparking, splinternieuw. Het is €13 elektriciteit inbegrepen. Was het mooi weer geweest dan zou het hier plezant zijn, zo´n ruime plaatsen. Dit moet hier het mooiste van onze vakantie worden met een boottocht op de Königssee in Berchtesgaden en de rit naar het arendsnest van Hitler. Ook staat de Predigstühl op het programma, alleen de zon ontbreekt.

Bad reichenhall Beieren

N 47.73447  E 12.87544 of N 47°44´4.09”  E 12°52´31.58”

Tatzlwurm Oberaudorf watervallen
klik voor foto´s waterval OberaudorfDinsdag 23-06

We zijn het kotsbeu, nog altijd maar regenen, het houdt niet op. Na de nodige voorzieningen zijn we alweer druipnat en we beslissen om terug te keren. Heel jammer, al die mooie uitstappen zullen voor een volgende keer zijn, maar voorlopig mag ik het woord Beieren niet meer uitspreken.
We rijden tot ver in de namiddag door de regen. We houden net zoals bij de heenreis halt in Aschaffenburg, want we hebben elektriciteit nodig. Onze koelkast is om de een of andere reden deze nacht uitgevallen op gas en we krijgen die niet meer aan de praat. Eenmaal ter plaatse werkt die weer perfect op gas, des te beter. Het is hier grote kermis waar we nog even naar toe gaan, alleen om een beetje de sfeer op te snuiven.

motorhome Woensdag 24-06

De zoon is met zijn vrouw en kinderen aan de Vossenmeren in Lommel waar ze voor een week een huisje gehuurd hebben. Het is warm in België en hij stelt voor dat we even tot daar rijden. Het ligt bijna op onze weg en het is een kleine 400 km via snelwegen. Om 7 uur zijn we al op weg om daar rond de middag aan te komen. Wat een stralende zon hier, hadden we dit maar gehad in Beieren. ´s Avonds rijden we terug naar De Panne. We hebben meer dan 2000 km gereden.


motorhome parking in Duitsland klik
P in Duitsland van
Guido en Monique
Meteo Duitsland wetter logo
Meteo DuitslandDisclaimer en e-mail campersite
Aankooptips 1
Accu laden
Afschrijving new
Bedden new
Duitsland info
e-Bikes
Herstellers MH
Kerstmarkten
LPG flessen of tank
Opaalkust
Opzetcampers
Parking Aarschot
Keuken
verwarming ALDE
Verkeer
Verzekeringen
Spanje rondrit
YouTube 1  |  2
Zuid Europa
Zitgroep new
motorhome parkings Duitsland klik


België

Citytrip Doornik
Truckshow Battice
Motorcross Wingene
Onze eerste reis
WE Gent Bakkertje

Canada

Ann uit Canada
Rondie West Canada

Europa

Europa Tour

bel cardstop bij verlies van uw bankkaart

Video met camperreizen


100 reisverhalen klik

Duitsland

Alpenstrasse
Fietsweek in de Eifel
Hemelvaarttreffen
Beieren
Duitslandtour 1
Duitslandtour 2
Duitslandtour 3
Harz in Duitsland Citytrip Bergues Noord Frankrijk
Moezel Edith Gerald
Hamburg Stropke
Niesmann-Bischoff
Romantische Strasse
Frankenland 2006
Trip langs 4 rivieren
Wijnfeesten Moezel

Caravan Salon
   Düsseldorf 
  2001   2002
  2003   2004
  2005   2006
  2007   2008
  2009   2010
  2011   2012
  2013   2014
  2015   2016
  2017   2018
Frankrijk

3 weken Frankrijk
30 dagen Frankrijk
Ardeche
Bretagne Frankrijk
Bretagne 2
Citytrip Amiens
Citytrip Bergues  Citytrip Bergues Noord Frankrijk
Cote fleurie
Middelandse zee
Frankrijktoer Stropke
Gorges du tarn
Noord Frankrijk
Normandie Stropke
Invasiestranden
Jura Filip en Ria
Tour de France
Tour de France 2
Vallei van de Lot
Weekje Elzassen

top         campersite informatie en tips voor de motorhome

Griekenland

door Griekenland
Evia Grieks eiland
Poleponnessos Chris

Groot-Brittannië

Engeland Demey
Devon Cornwall 1
Devon Cornwall 2

Italië

Toscane Filip Rots
Toscane
Dolomieten Filip
Venetië
Mondo Natura
Sicilië Gon Louis
Sicilia Karel Frieda
Sicilië Italie

Kroatië

Kroatië Chiel de Graaf

campertrips

Marokko

Marokko Margot
Marokko Chiel d/Graaf
Marokko Stefaan

Nederland

Truckshow VMV

Noorwegen

Cruise lysefjord
Kostprijs Noorwegen
Zuid Noorwegen
Noord Noorwegen
Noordkaap Dejonghe

Oostenrijk

Fieberbrunn

Portugal

Portugal Foli

Slovenië

Slovenië Tilano
Slovenie Kroatie
Spanje

Rondrit 2016 Dirk en Rita
Calpe Benidorm  Calpe Benidorm Spanje
Benidorm in cijfers
Campings in Benidorm
Platja d´Aro Modest
Spanje Portugal
Pyreneeën
Appartement huren
Winter Spanje Margot
Andalousië Willy

Turkije

Turkije over land
Turkije 3 Willys deel 1
Turkije 3 Willys deel 2
Turkije 3 Willys deel 3

USA

Droom in Florida
Everglades

Zuid Europa  Zuid Europa overwinteren

Overwinteren Ber Liza
Overwinteren
Noel De Kuyssche