Roller Team Magnifico halfintegraal met hefbed motorhome

Tripje in het stroomgebied van 4 rivieren

HOME
LPG gas flessen of tank
sta je ongewild op een foto laat het ons weten mail naar info campersite stuur een foto van U of van uw motorhome mee aub
campersite
HOME campersite

Nieuw Forum
Kalender
Sitemap
Verdelers Belgie

Links naar nuttige websites over motorhomes

100 Merken
33 VAN Merken
80 merken USA
Clubs MH

motorhomes Te Koop in 5 prijsklassen

onder 25000 €
plus 25000 €

Motorhome verhuur klik

campersite menu Motorhomes klassen

Campervan
VAN upd
6 meter MH

menu Motorhomeparkings

Ideale parking
Duitsland

motorhome parkings camperplaatsen in Belgie

Aalst O-Vl
Antwerpen
Arlon
Assenede

100 reisverhalen met mobilhomes klik

Alle reizen
Benidorm
Cote Fleurie

dusseldorf 2013

Dusseldorf 2001

naar ALDE verwarming klik

Alde verwarming
Banden
Verwarming

Tips

Aankooptips 1
Afschrijving
Nummerplaat

Aanhangwagens voor achter de motorhome

Autotransporter

Toerisme Waarheen

Vlaanderen
Wallonie

YouTube

MH reizen

facebooktwitter

disclaimer klikEuropa icon
reizen    

reisverhalen met de motorhome op blogs en homepages
Reisvehalen van    


motorhome reizen

feestdagen B
feestdagen NL
Fietspas
koopzondagen
Belgie

koopzondagen
Nederland

Noodnummers
Packlist
schoolvakanties
Belgie

schoolvakanties Nederland

opent in
nieuw venster

Dashcam motorhomes
Motorhome    
Dashcams
4 


campersite belgie

polyester aanhangwagens click

ideale motorhome parkings
motorhome   
parkings
     
p_2        naar Marokko met de motorhome
Marokko met de   
motorhome    

dagwaarde occasie campers icon
waarde occasie  
motorhomes  
2  


Tripje in het stroomgebied van 4 rivieren. Voorjaar 2008

Rivieren de Moezel, Rijn, Saar en de Nahe. door Egbert, Lydia en labrador Max.

Omdat we nog een 17/18 dagen weg kunnen gaan en we voor Pinksteren weer thuis moeten zijn, besluiten we om richting Trier te gaan. We kunnen pas weg op zaterdagmiddag en gaan dan naar de fruitstreek en genieten van de bloeiende hoogstamboomgaarden en overnachten in Tongeren. Op zondagmorgen verse broodjes halen en naar de antiekmarkt (we zoeken al jaren beslag voor een oude kast !). Na de middag richting Vielsalm gereden en daar op P plaats bij station gestaan. Ook een wandeling om het meertje gemaakt en s´avonds de match Anderlecht-Standard Luik op groot scherm in nabijgelegen kantine gevolgd, goede ambiance.

Na goede nachtrust naar Luxemburg gereden en gelukkig kwam er vrij snel een pompstation, de tank was akelig ver leeg en er kon dan ook voor vele euro´s in. (veel liters X hoge prijs). De prijs hier blijkt later ongeveer 20 eurocent lager te zijn dan in Duitsland. In Clervaux bezoeken we de Abdij en we besluiten om tot Vianden te gaan.

Vianden kasteel reisverslag motorhomes Hier klimmen we tot het kasteel en na een leuk bezoek hieraan, nestelen we ons op de busparkeerplaats. In de late avond krijgen we nog gezelschap van een franse motorhome.

s´morgens blijkt ´t†weer maar matig en na uitgebreid ontbijt op naar Trier. We installeren ons daar op de camperplaats bij de Messe, kosten 6 euro incl service op nabijgelegen camping. De uitbaters zorgen ook voor verse broodjes, die s´morgens om 8 u bezorgt worden. De stad Trier ligt aan de overkant van de Moezel en te voet, per fiets of openbaar vervoer goed bereikbaar. Wij nemen de fiets om eerst de Toerist-info wat folders afhandig te maken en vervolgens bezoeken we de oude Romeinse nederzetting wat Trier is en dus heb je er thermen, amfitheater ed.

mobilhomes reisverhalen Natuurlijk bezoeken we ook de Dom en† vele andere zaken die er te zien zijn. Na 2 dagen stad willen wij wat anders en zakken af langs de Moezel tot Piesport, waar we via een mooie route naar Klausen rijden. Heel rustig staan we hier op P plaats in het dorp. Het dorp is een bedevaartsoord en de kerk is een bezoekje waard. Onze tocht voert ons dan verder via de gekende, mooie en drukke Moezelplaatsen tot Zell. Hier gaan we via Kappel en Kastellaun over de mooie Hunsruck naar St Goar aan de Rijn. Je zou hier nog gratis kunnen staan bij de jachthaven, dit blijkt echter niet meer te kunnen, daarom gaan we stroomopwaarts tot Oberwesel en staan hier voor 6 euro op P plaats. Je kunt wat verder ook voor 7,5 euro op camperplaats staan. Verschil : daar is het voller, staat verder van dorp en is duurder. Wat wel hetzelfde is :† het enorme lawaai van de treinen die dag en nacht langsdenderen aan beide kanten van de rivier op dubbele sporen. Resultaat enorm slecht geslapen.

Burg Sooneck reisverhaal motorhomes De Rijn was vanwege het vervoer over water al heel vroeg belangrijk en hiervan getuigen nog de vele oude burchten, die op mooie en strategische punten gelegen zijn. Er eentje bezoeken is een must en wij reden tot vlakbij Burg Sooneck (dat z´n naam gekregen heeft omdat het aan de rand van het Soonwald ligt), hier vandaan leidt een pad naar een uitzichttoren van waaruit je een fantastisch uitzicht over de Rijn en het Soonwald hebt. Via Bingen zijn we dan naar Stromberg gereden en op P plaats overnacht. De derde rivier bekend van de uitdrukking : Das gute ist so Nahe ligt hier om de hoek en via allerlei binnendoor weggetjes komen wij in Meddersheim, waar we bij de plaatselijke Winzergenossenschaft op een grasveld met uitzicht op de akkers kunnen staan.

camperplaats Meddersheim bij wijnboer duitsland reisverhaal motorhomes

Je hebt hier ook service† met waterinname en het verplicht je tot niets. In de weekends is er een gezellig cafť/restaurant en uiteraard kun je er wijn kopen (voor democratische prijzen).
Wij blijven hier een paar dagen en maken erg mooie fietstochten langs de Nahe radweg.
Op de Nahe en op zijrivier de Glan kun je goed kanovaren. Je kunt ook†kanovaren en over de †oude spoorweg fietsen combineren.
In Bad Sobernheim is pas het Barfusspad van 5 km geopend, je moet er een parcours van 5 km over allerlei hindernissen en door modderbaden ed volgen. Leuk ook om met kinderen te doen. In Bad Sobernheim heb je ook betalende camperplaats die echter erg vol was. Wij vonden Meddersheim veel relaxter en de Nahe streek is ons goed bevallen. Ook kun je nog Idar Oberstein bezoeken bekend van de "edelstenen" die hier veelvuldig gevonden worden.

Toch is onze cirkel nog niet rond en er ontbreekt nog een rivier nl de Saar. Bij het woord Saar denk je automatisch aan Staal en staal industrie. Wij gaan via St. Wendel en Ottweiler, waar we stoppen om het stadje te bezoeken dat wel oud is en er zijn enkele mooie panden, maar het komt nogal doods over. Van hieruit gaat het naar Nalbach waar we Am Litermont bij Hotel Maldix overnachten. Je zit hier op plusminus†350 meter hoogte en hebt een mooi uitzicht over het Saarland. Voor wandelaars is het hier mooi, met enkele mooie route´s. (bv Litermont-Gipfel-Tour). Wij hebben de Saar nu echter nog niet gezien en op aanraden gaan we naar Saarlouis. Hier aan de St Nazairer Allee is een mooie P plaats, rustig gelegen en 200 mtr van de Saar. Even verderop is bij de camping pas een Sanistation geopend. De P plaats ligt op loopafstand van de stad Saarlouis. De stad heeft z´n naam te danken aan Louis de 14 de De zonnekoning nl Sarre-Louis en heeft ook nog een oud bolwerk ontworpen door Vauban, de architect die veel voor Louis de 14 de heeft ontworpen.

De P plaats is een ideale plek als startpunt voor fietstochten in de omgeving en met name langs de Saar, zowel stroomopwaarts als stroomafwaarts en op vele plaatsen links en, of rechts van de rivier. De Saar is volgens kenners ook een uitstekende rivier om eens een hengel uit te werpen (uiteraard met vergunning) en ook zijn er volop watersportmogelijkheden. Moe van het fietsen/wandelen ed leent het gezellige centrum zich voor een† pint of bezoek aan diverse restaurantjes. Aanrader !

Na een paar heerlijke dagen gaan we naar het nabijgelegen Merzig, we vinden hier een P-plaats bij de jachthaven gelegen net achter het Brauhaus en naast de overdekte speelhal voor kinderen (prima slechtweer voorziening) voor 7 euro incl gebruik van de sanitaire ruimtes. Je kunt hier ook staan bij †het Heilbad, dit is echter niet zo rustig. Van hieruit kun je weer diverse fietstochtjes maken, een daarvan naar de bekende Saarschleife en weer kun je kiezen voor links of rechts van het water.

Wij gaan weer richting Luxemburg echter met een kleine omweg naar het oude stadje Rodemack in Frankrijk dat redelijk oud en erg rustig is helaas alles gesloten. Omdat we ook iets van de Moezel wijn willen zien bezoeken we "Les Domaines De Vinsmoselle" in Bech-Kleinmacher. Een uitgebreide rondleiding met een gezellige proeverij. Na dit intermezzo rijden we naar Saarburg, de meer dan 1000 jaar oude stad aan de Saar. Hier kun je op een parkeerplaats staan niet ver van het centrum en sinds kort ook op een particuliere P plaats buiten de stad. Wij kozen voor de parkeerplaats op loopafstand van de oude binnenstad. Een heel verrassend mooie stad met bijzonderheden als bv Saarburgs Klein VenetiŽ, panoramapunt De Schleif, De St Laurentius kerk, de Waterval met aansluitend de diverse oude molens en de oude Burcht met schitterend uitzicht.

duitsland reisverhalen motorhomes

Na afloop van dit alles kun je op of nabij de Buttermarkt onder het genot van een glaasje nog wat na genieten, al bij elkaar de moeite waard.

Wij moeten weer huiswaarts en we doen dit door de Saar te volgen tot hij bij Konz in de Moezel stroomt en hiervandaan gaat het richting Oost Vlaanderen waar we s´avonds met een goed gevoel kunnen terugkijken op een prachtige trip.

En de slogan "Das Gute ist so Nahe" gaat volledig op voor onze trip langs de 4 rivieren.

Aachen Boppard Trier en Saarburg campertrips motorhomes
van Aachen Boppard Trier tot Saarburg reisverslag met de motorhome

Campersite.be dankt Egbert, Lydia en labrador Max voor hun reisverhaal.


motorhomes Elnagh A Loft alkoof Alpha Temse
Click
Elnagh A Loft Alpha Temsecampervan motorhomes
Minicamper
motorhomes bij MH
verdelers Belgie

Campervan mobilhomes
Campervan
Dealers in Belgie


6 meter mobilhomes in Belgie
6 meter MH
Belgische verdelers

YouTube logo
Moterhome reizen
op YouTube
4_4


facebook logo
campersite.be
op Facebook

Geysen interieur vernieuwing klik
klik
GeysenNoodnummers
Noodnummers  
Belgie  

zitgroep indelingen motorhomes
zitgroep indelingen
zitgroep indelingen

keuken info icon
Keuken info
6Motorhome Concorde Carver integraal klik
Click
Motorhome Concorde Carver
Info bij Alpha Motorhomes in Temse
Dicar Benimar Cocoon
Dicar motorhomes Benimar Cocoon
PhoeniX TOP Alkoof iveco cargo
PhoeniX TOP Alkoff op iveco cargo


camper Hymer B SL integraal
Aankooptips 1
Accu laden
Afschrijving new
Bedden new
Duitsland info
e-Bikes
Herstellers MH
Kerstmarkten
LPG flessen of tank
Opaalkust
Opzetcampers
Parking Aarschot
Keuken
verwarming ALDE
Verkeer
Verzekeringen
Spanje rondrit
YouTube 1  |  2
Zuid Europa
Zitgroep new

dode link of hint melden ?

dode link melden
hint voor Egbert


België

Citytrip Doornik
Truckshow Battice
Motorcross Wingene
Onze eerste reis
WE Gent Bakkertje

Canada

Ann uit Canada
Rondie West Canada

Europa

Europa Tour

bel cardstop bij verlies van uw bankkaart

Video met camperreizen


100 reisverhalen klik

Duitsland

Alpenstrasse
Fietsweek in de Eifel
Hemelvaarttreffen
Beieren
Duitslandtour 1
Duitslandtour 2
Duitslandtour 3
Harz in Duitsland Citytrip Bergues Noord Frankrijk
Moezel Edith Gerald
Hamburg Stropke
Niesmann-Bischoff
Romantische Strasse
Frankenland 2006
Trip langs 4 rivieren
Wijnfeesten Moezel

Caravan Salon
   Düsseldorf 
  2001   2002
  2003   2004
  2005   2006
  2007   2008
  2009   2010
  2011   2012
  2013   2014
  2015   2016
  2017   2018
Frankrijk

3 weken Frankrijk
30 dagen Frankrijk
Ardeche
Bretagne Frankrijk
Bretagne 2
Citytrip Amiens
Citytrip Bergues  Citytrip Bergues Noord Frankrijk
Cote fleurie
Middelandse zee
Frankrijktoer Stropke
Gorges du tarn
Noord Frankrijk
Normandie Stropke
Invasiestranden
Jura Filip en Ria
Tour de France
Tour de France 2
Vallei van de Lot
Weekje Elzassen

top         campersite informatie en tips voor de motorhome

Griekenland

door Griekenland
Evia Grieks eiland
Poleponnessos Chris

Groot-Brittannië

Engeland Demey
Devon Cornwall 1
Devon Cornwall 2

Italië

Toscane Filip Rots
Toscane
Dolomieten Filip
Venetië
Mondo Natura
Sicilië Gon Louis
Sicilia Karel Frieda
SiciliŽ Italie

Kroatië

Kroatië Chiel de Graaf

campertrips

Marokko

Marokko Margot
Marokko Chiel d/Graaf
Marokko Stefaan

Nederland

Truckshow VMV

Noorwegen

Cruise lysefjord
Kostprijs Noorwegen
Zuid Noorwegen
Noord Noorwegen
Noordkaap Dejonghe

Oostenrijk

Fieberbrunn

Portugal

Portugal Foli

Slovenië

SloveniŽ Tilano
Slovenie Kroatie
Spanje

Rondrit 2016 Dirk en Rita
Calpe Benidorm  Calpe Benidorm Spanje
Benidorm in cijfers
Campings in Benidorm
Platja d´Aro Modest
Spanje Portugal
Pyreneeën
Appartement huren
Winter Spanje Margot
Andalousië Willy

Turkije

Turkije over land
Turkije 3 Willys deel 1
Turkije 3 Willys deel 2
Turkije 3 Willys deel 3

USA

Droom in Florida
Everglades

Zuid Europa  Zuid Europa overwinteren

Overwinteren Ber Liza
Overwinteren
Noel De Kuyssche