ROUTEBESCHRIJVINGEN Duitslandtour 3 in 2004 :


Marktheidenfeld:

(340 km vanaf Aken) (Standplaats: Martinswiese, Georg Mayr Strasse)

A3 Koln - Frankfurt - Würzburg

Afrit 65, Marktheidenfeld/Wertheim/Kreuzwertheim.

U komt Marktheidenfeld binnen over de Oude Mainbrücke. Meteen aan de linkerhand is de Georg Mayrstraße met de parkeerplaats Martinswiese. Dit is een grasveld wat gebruikt wordt als parkeerplaats. Er zijn geen voorzieningen. U dient dus met volle schoon- en lege vuilwatertanks te arriveren.

Parkeren Gratis.


Würzburg:

(30 km) (Standplaats Viehmarktplatz)

Vanuit Marktheidenfeld de B8 naar Würzburg volgen. U komt dan Würzburg binnen via de B8/B27.

Vooraan in Würzburg noemt die Haupstrasse. Na enige tijd splitst zich de B13 af. u blijft B8/B27 volgen. Deze noemt Hochbergerstrasse en daarna Wörthstrasse. Na scherpe bocht naar links 3 straat rechts. Luitpoldstrasse. Eerste weg rechts. Dreikronenstrasse en gelijk links de busparking Viehmarktplatz op. Deze parking ligt aan de oever van de Main direct onder aan de Friedensbrücke.

Dit is een openbare parking waarvoor wij toestemming hebben om te parkeren. Hij wordt helaas niet voor ons afgezet. Tegelijkertijd vind er op het nabijgelegen parkeerterrein Talavera en de Volksfestplatz aan de andere zijde van de Friedensbrücke een groot Volksfest plaats. Het is daarom raadzaam om op zondagmorgen bijtijds in Würzburg te arriveren. Later op de dag kan het moeilijk worden om een parkeerplaats te vinden.

De officiële camperparking in Würzburg kost 8 Euro per 24 uur en is zeer ongunstig gelegen. De Viehmarktplatz kost slechts 3 Euro per dag. ('s avonds en 's nachts en weekenden gratis) Er zijn geen voorzieningen. Er is een Holidayclean buiten de poort van de waterzuivering in de Mainaustrasse.

De Mainaustrasse ligt in het verlengde van de Dreikronenstrasse als u de Luitpoldstrasse recht oversteekt.


Ochsenfurt:

(25 km) (Standplaats Parking Volksfestplatz aan Flosshafenstrasse)

Vanaf Viemarktplatz linksaf de Dreikronenstrasse in. Deze gaat vanzelf over in de B13. B13 blijven volgen tot in Ochsenfurt. In Ochsenfurt over de Mainbrug nadat u de het kruispunt met de toegang tot de stadspoort naar de oude binnenstad aan uw rechterhand bent gepasseerd over de kruising rechtsaf de Dr. Martin-Luther Strasse op. (voorbij de Martin-Luther Strasse rechtsaf, einde linksaf) En vervolgens eerste straat rechts. Deze straat noemt Brunnenstrasse. Aan het einde van deze straat ziet u aan de linkerhand de grasparking. Er zijn geen voorzieningen. Indien nodig dient u dus gebruik te maken van de Holidayclean in Würzburg. Het tarief bedraagt 5 Euro per 24 uur. Niet in de daarvoor bestemde automaat betalen. Ik ga de tickets op het gemeentehuis voor u afhalen.


Haßfurt:

(65 km) (Standplaats Festplatz Gries)

Terug de Dr. Martin-Lutherstrasse op en deze blijven volgen totdat u na 23 km de B22 nadert. Hier gaat u rechtsaf naar Schwarzach. Na 11 km gaat u vervolgens linksaf de B286 op naar Schallfeld. Na 7,m km houdt u rechtsaf naar de ST2275 richting Rügshofen, Donnersdorf, Steinsfeld. Even voor Stiensfeld gaat u linksaf. U kruist de Autobahn en steekt vervolgens de Main over. Hierna gaat u rechtsaf op de B26 naar Haßfurt. U rijdt Haßfurt binnen over de Nordtangent. U neemt de eerste weg rechts de Schweinfurterstrasse en gaat over in Untere Vorstad. Hier gaat u rechtsaf naar de Camperparking Gries. Staat aangegeven. De camperparking is uitgerust met toilletgebouw en saniservice. Wij staan niet op de openbare camperparking maar moeten langs het toiletgebouw afrijden naar het speciaal voor ons gereserveerde grasveld. Hiervoor moeten we wel een slagboom passeren die speciaal voor ons open gedaan wordt. U dient hier dus even voor te wachten. Het parkingtarief is 5 Euro per dag, te voldoen aan de beheerder die voor ons de slagboom opent.

Vanaf vrijdag vindt op het naastgelegen terrein het Haßfurter Meefest plaats.


Eltmann:

(15 km) (Standplaats Mainlände)

Terug naar de B26 en deze verder vervolgen naar Eltmann. U komt Eltmann binnen over de Mainbrug. U gaat rechtsaf  naar de Marktplatz en vervolgens weer rechtsaf volgt u de borden naar P Mainlände.

Hier zijn wederom geen voorzieningen. Indien nodig verzorgt u uw tanks op de camperparking van Haßfurt.


Coburg:

(65 km) (Standplaats busparking Anger, Bambergerstrasse/Schützenstrasse/Ketschendorferstrasse)

U vervolgt de B26 richting Bamberg. Even voor Bamberg neemt u een stukje de autobaan A70 tot aan afrit 17. Vanaf hier neemt u eerst de B173 en vervolgens de B4 naar Coburg.

Vooraan in Coburg houdt u rechts aan en gaat de Bamberstrasse op of u houdt de B4 aan en gaat vervolgens rechtsaf  bij de Frankenbrücke en komt zo op de Schützenstrasse. De ingang van de parking is aan de Schützenstrasse. De busparking met het voor ons gereserveerde gedeelte ligt links achter in de hoek. Op de parking zijn geen voorzieningen. Bij het Aral tankstation op de hoek van de Bambergerstrasse met de Ernst-Faber Strasse. De parking is gratis.


Ebern:

(30 km) (Standplaats Volksfestplatz)

Terug de B4 richting Bamberg nemen. Na 18 km rechtsaf naar Untermerzbach en deze weg volgen tot Ebern. In Ebern 2e straat links (Georg-Nadler-Strasse). Deze blijven volgen tot over de spoorwegovergang en dan rechtsaf de Volksfestplatz op. De parking kost 5 Euro per dag. Dat wordt opgehaald door mijn grote vriend Hans Elflein. We krijgen een sleutel van het toiletgebouw wat ook voorzien is van een uitstekende douche. Dit alles is in de prijs inbegrepen.


Bad Neustadt:

(65 km) (Standplaats P4 Wohnmobilstellplatz am Kurcentrum)

Vanuit Ebern de B279 via Bad Königshofen naar Bad Neustadt Even voor Bad Neustadt voegt de B279 zich met de B19 samen om zich in Bad Neustadt vervolgens weer af te splitsen Hier kiest u voor de B19. Vanaf hier volgt u de borden P4 en komt u vanzelf op de camperparking terecht. Hier staat een Holidayclean station. Deze is echter niet gratis dus u kunt beter in Ebern uw tanks verzorgen.

In 2003 was de parking nog gratis, maar dit zou voor 2004 kunnen veranderen.


Hammelburg:

(42 km) (Standplaats Am Bleichrasen)

Vanaf Bad Neustadt de B19 vervolgen tot Bad Kissingen. Hier vervolgens de B287 naar Hammelburg kiezen. Hammelburg op de B27 voorbij rijden richting Karlstad en dan even voorbij Hammelburg alsnog voor Hammelburg kiezen. U komt Hammelburg dan binnen via de B27. Onmiddellijk na het passeren van de brug over het riviertje ligt aan uw rechterhand de parking Am Bleichrasen. Het campergedeelte is speciaal voor ons gereserveerd. Het parkeertarief van 5 Euro dient u te voldoen in de betaalautomaat. Het verzorgen van uw tanks is mogelijk en bij de prijs inbegrepen.


Lohr am Main:

(35 km) (Standplaats Mainstrasse)

U neemt wederom de B27 richting Karlstadt maar gaat na Höllrich rechtsaf naar Gemünden. Vervolgens neemt u de B26 tot Lohr am Main. In Lohr neemt u de 1e weg links, de Jahnstrasse. Aan het einde van de weg gaat u automatisch over de Neue Mainbrücke over de main. Aan het eind van die brug gaat u rechtsaf de Würzburger Stasse in. Voorbij de Alte Mainbrücke noemt die Sendelbacher Strasse. Hier neemt u de 1e weg recht. Mainstrasse. Aan het eind van deze weg ligt een grasveld aan de oever van de Main alwaar ik toelating heb bekomen om te mogen parkeren. Er zijn geen voorzieningen.

Het is dus raadzaam in Hammelburg uw tanks te verzorgen.


print


duitslandreis 3