Hymer exsis T halfintegraal camper
Carthago Malibu camperbus VAN motorhome
Slovenie met Laurette, Eddy en Keshiaa

HOME campersite

campersite
HOME campersite

Nieuw Forum
Kalender
Sitemap
Verdelers Belgie

Links naar nuttige websites over motorhomes

100 Merken
33 VAN Merken
80 merken USA
Clubs MH

motorhomes Te Koop in 5 prijsklassen

onder 25000 €
plus 25000 €

Motorhome verhuur klik

campersite menu Motorhomes klassen

Campervan
VAN upd
6 meter MH

menu Motorhomeparkings

Ideale parking
Duitsland

motorhome parkings camperplaatsen in Belgie

Aalst O-Vl
Antwerpen
Arlon
Assenede

100 reisverhalen met mobilhomes klik

Alle reizen
Benidorm
Cote Fleurie

dusseldorf 2013

Dusseldorf 2001

naar ALDE verwarming klik

Alde verwarming
Banden
Verwarming

Tips

Aankooptips 1
Afschrijving
Nummerplaat

Aanhangwagens voor achter de motorhome

Autotransporter

Toerisme Waarheen

Vlaanderen
Wallonie

YouTube

MH reizen

facebooktwitter

disclaimer klikopzetcamper kampeerwagen
Opzetunit

aanhnagwagens gesloten klik
gesloten
aanhangwagens
750 kg

laadsystemen klik
Laadsystemen

sanistations
    in Belgie
4_2android applicaties
android apps    

iPhone applicaties
iPhone apps    

Michelin routeplanner
Routeplanner    

wegcode Belgie
Wegcode Belgie  
4_3Zondag 3 juli: Oudenburg - Greding (Duitsland) 758 km: Via Brussel, Aachen, Keulen, Frankfurt, Nurenberg naar Greding. We kenden geen problemen in het verkeer. De camping in Greding, Bauer Keller, is een typische doorgangscamping, niet te veel luxe, maar de wagen kan aan de caravan blijven. Het stadje Greding ligt op wandelafstand van de camping, midden in het AltmŁhltal, een leuke stad met veel muren en poorten en oude charme.


Maandag 4 juli : Greding Bled (Slovenie) 463 km : Via Ingolstadt, Munchen, Salzburg, Bled. Het verkeer verliep wat stroef rond Muchen, maar echt file was er niet bij De camping Sobecin Lesce nabij Bled is eigenlijk ťťn groot vakantiepark (450 plaatsen), het is gelegen in een mooi naaldboombos tussen het meer en de Sava Dolinka, met een schitterend uitzicht op de Julische Alpen en de Karavanken. Meer info www.sobec.si


Donderdag 7 juli : Na enkele dagen uitgerust te hebben, besloten we een wandeling aan te vangen richting Bled, vanuit de camping leidt het pad ons naar het meer. Bled is een uiterst pittoresk plaatsje, de Karawanken beschermen het 500m hoog gelegen plaatsje tegen de koude noordenwind en staat borg voor een mild klimaat. Dankzij de warmwaterbronnen in het noordoosten van het meer kan je er nog zwemmen tot begin oktober, s´zomers stijgt de watertemperatuur tot wel 24 gr.


Zaterdag 9 juli: Na een stevige bergrit ´s morgens, besloten we in de namiddag het Rolls Royce treffen te bezoeken in Bled, gezien je zelden zo´n duur wagenpark kan bezichtigen hadden we er toch nog een flinke wandeling voor over. Een tiental wagens glinsterden in de warme zon, allerlei nationaliteiten waren aanwezig, zo kon je wel heel oude modellen bezichtigen, maar ook het allernieuwste model.


Maandag 11 juli: Na een stevig ontbijt stond het stadje Radovlijica op het programma, na een uurtje wandelen stonden we op het Linhartplein: een harmonisch ensemble van burgerlijke en adellijke monumenten uit de tijd van de Renaissance en de Barok. In het imkermuseum kom je alles te weten over het houden van bijen. Interessant zijn de fresco´s die de gevels verfraaien. Op het marktpleintje zijn enkele taverne´s waar de dorstigen zich kunnen laven.


Dinsdag 12 juli :   Vandaag bezoek aan het eiland op het meer van Bled waar zich het klooster bevind. Dit kan enkel gebeuren met de pletna een overdekte gondel. Via 99 treden komt u bij de barokkerk met kunstschatten uit de gotische kerk die er voorheen stond. Boven in het punttorentje hangt een wensklok uit 1534, wie driemaal eigenhandig de klok luid, belooft eeuwige trouw.


Donderdag 14 juli : Heden op het programma een bezoek aan de prachtige Vintgarkloof, een 1500 m lange kloof waar een wandelpad van vlonders loopt, dat aan de zijwanden is vastgebout, met een 16 m hoge waterval.
De Radovna rivier heeft in de loop der eeuwen deze nauwe kloof uitgeslepen. Voor de terugkomst kan men opteren om gewoon terug te keren, of via een wandelpad terug te keren, daar word je dan getrakteerd op een prachtig panorama.


Vrijdag 15 juli: Terug een kloof op het menu, deze keer de Mostnica-kloof. Deze kloof is gelegen in een prachtig natuurgebied. Je kan er diepe watervallen bewonderen. Het wandelpad bevindt zich naast de kloof. De fauna en flora tieren er welig. 's Avonds werden we verrast met een optreden van toneelvereniging de vrolijke vrouwtjes, ambiance verzekerd.


Zaterdag 16 juli: Op het programma een busuitstap naar Kropa, bezoek aan het partizanenziekenhuis Bolnica-Franja en Skofja Loka. Het pittoresk dorp Kropa staat bekend om zijn ijzersmeedwerk. De huizen zijn getooid met hekjes, deurklinken en voetschrapers. In het smederijmuseum toont men het proces van het gieten van het ijzer tot het smeden, heb je even geluk dan kan je in de smederij terecht om het maken van nagels te zien. Het partizanenziekenhuis van Franja is ťťn van de weinige bewaard gebleven partizanenziekenhuizen van Slovenie. Om zo veel mogelijk clandestien te blijven werd het gebouwd tussen kloven,bossen en bergen. Het complex bestaat uit dertien houten barakken, waaronder een operatiekamer, rŲntgen, een barak voor invaliden en zelfs een elektriciteitscentrale.


Zondag 17 juli : Vandaag een loodzware dag, wandeling naar de Triglav, deze ligt in de Julische Alpen en is de hoogste berg van Slovenie. Hij steekt 2864 meter boven zeeniveau uit.
Triglav betekent "de driekoppige", een verwijzing naar de vorm van de berg. De drie toppen staan voor het verleden, het heden en de toekomst. De berg geldt als nationaal symbool van de Slovenen en velen volgen de traditie, die zegt dat elke Sloveen de berg tenminste een maal moet beklimmen. De eerste maal werd de berg bedwongen door vier Slovenen uit Bohini op 26 augustus 1778. Voor ons was de top echter niet weggelegd, maar genoten hadden we toch, van het prachtig panorama.


Maandag 18 juli : Terug een busuitstap naar de hoofdstad Ljubljana en de panoramaberg. Ljubljana, de stad van Jugendstil en barok. Vanaf de burcht heb je een prachtig uitzicht over de stad. Onze gids (Rene) leidde ons door de gezellige binnenstad en over de eeuwenoude bruggen,  langs het 15e eeuwse raadhuis, het Tivolikasteel en verscheidene kerken en musea. Over het Preseren en Pogacarplein is het gezellig kuieren. Deze pleinen zijn met elkaar verbonden door vele smalle straatjes, waarlangs nog meer cafés, restaurantjes en terrasjes gelegen zijn


Dinsdag 19 juli: Bezoek aan de grotten van Postojna en aan de burcht Predjamski. Het middeleeuwse kasteel Predjamski Grad, werd gebouwd in een opening van de karstwand op een 120 m hoge en loodrechte rotswand. Van binnen is het kasteel al even indrukwekkend als van buiten. De gids leidde ons door de verschillende gedeelten van de burcht. Ook zou er een zekere Erasmus gewoond hebben die er wel op een heel bizarre manier om het leven is gekomen. De druipsteengrot van Postojna, is ontstaan door de onderaardse loop van de Pivka. Het grottencomplex bestaat uit verscheidene afzonderlijke ´zalen´. Uit inscripties blijkt dat het voorste gedeelte van de grot reeds in de 13de eeuw bekend was. Met haar tot dusverre onderzochte 23 km lange gangen is deze grot waarschijnlijk het grootste en meest indrukwekkende voorbeeld van onderaardse karstverschijnselen in Europa. Slechts 5 km van de gangen is voor de toeristen toegankelijk gemaakt. Er is er een elektrische smalspoorweg. In de grotten komt een blinde, kleurloze salamander voor, de olm.


Donderdag 21 juli : Met bus en plaatselijke gids naar nationaalpark Triglav, de Vrsic pas en Tarvisio. Het grootste nationale park van SloveniŽ, het Triglavski Narodni Park, bestaat sinds 1981, hoewel het idee om een park te stichten al in 1908 werd geboren. Oorspronkelijk was alleen het Dal van de Zeven Meren beschermd. In 1981 ontstond het huidige park met een omvang van 85.000 ha, waarvan 54.000 ha onbewoond gebied. De Triglav ligt middenin het park.
Het Italiaans stadje Tarvisio is vooral gekend om zijn ledermarkt, tientallen Italiaanse verkoper en verkoopsters bieden hun waren aan. Hier luid ťťn boodschap afbieden op de aangegeven prijs. Velen onder ons kwamen terug met een lederen jas of vest en een lichtere geldbeugel.

sloveniŽ reisverhaal
Vrijdag 22 juli : Na een stevig ontbijt stond een wandeling en bezoek aan het kasteel van Bled op het menu. Vanuit de camping heb je een prachtig wandelpad dat je leidt naar Bled. Op de rots (140m) waar zich het kasteel bevindt, heb je een fantastisch uitzicht over het meer. De bischoppen van Brixen lieten deze bouwen in 1004 en heersten er 800 jaar. De burcht is nu staatseigendom en huisvest een regionaal museum.


Zondag 24 juli : Na een laatste groet aan de leider en vrienden zetten we onze weg verder huiswaarts. We besloten om het 1230 km lange traject in een drietal dagen af te haspelen.

-1ste dag Bled-Greding (Duitsland) 460k
Overnacht in camping Bauer Keller een typische doortrekcamping

-2de dag Greding-Bad Honnef (Duitsland) 410 km Overnacht in Jillieshof, heel mooie camping gelegen in het siebengebergte.

-3de dag Bad Honnef-Oudenburg 360 km

reisverhaal

Dinsdag 26 juli : Reisweg : Salzburg, Munchen, Nurberg, Frankfurt, Keulen, Brussel, Oudenburg. Geen noemenswaardige problemen in het verkeer. Terug een geslaagde reis met vakantiegenoegens. Langs deze weg willen we onze gidsen en leiders Rene en Maria van harte bedanken voor deze toffe vakantie, alles was perfect voorbereid en altijd stonden jullie klaar met een helpende hand, nogmaals van harte bedankt


Knaus Ski TI i Integraal 2015
Knaus Ski TI i integraal


oxygen sport motorhome integraal
Click
Oxygen, Urbano Motorhomes Oostende
Oxygen (Autostar) oplossingen voor de Sport


Fiat Camper Servises
Fiat Camper Services


camper Dethleffs Dicar
Dethleffs info bij Dicar in Geel


motorhome Adria Matrix Supreme Fiat Ducato halfintegraal
Adria Matrix Supreme bij Vanomobil


Decock carrossereie klik
klik
tel 03 227 06 35 fax 03 225 20 53
24/24 : 0475 / 70.88.91
campersite tips en informatie voor de motorhome
home


Slovenia Istrie

Naar website
van Laurette,
Eddy en Keshia


Landenweb
Slovenie


Elmar
Reisinformatie

Disclaimer en e-mail campersite
Aankooptips 1
Accu laden
Afschrijving new
Bedden new
Duitsland info
e-Bikes
Herstellers MH
Kerstmarkten
LPG flessen of tank
Opaalkust
Opzetcampers
Parking Aarschot
Keuken
verwarming ALDE
Verkeer
Verzekeringen
Spanje rondrit
YouTube 1  |  2
Zuid Europa
Zitgroep new
top campersite tips en informatie voor de motorhome


België

Citytrip Doornik
Truckshow Battice
Motorcross Wingene
Onze eerste reis
WE Gent Bakkertje

Canada

Ann uit Canada
Rondie West Canada

Europa

Europa Tour

bel cardstop bij verlies van uw bankkaart

Video met camperreizen


100 reisverhalen klik

Duitsland

Alpenstrasse
Fietsweek in de Eifel
Hemelvaarttreffen
Beieren
Duitslandtour 1
Duitslandtour 2
Duitslandtour 3
Harz in Duitsland Citytrip Bergues Noord Frankrijk
Moezel Edith Gerald
Hamburg Stropke
Niesmann-Bischoff
Romantische Strasse
Frankenland 2006
Trip langs 4 rivieren
Wijnfeesten Moezel

Caravan Salon
   Düsseldorf 
  2001   2002
  2003   2004
  2005   2006
  2007   2008
  2009   2010
  2011   2012
  2013   2014
  2015   2016
  2017   2018
Frankrijk

3 weken Frankrijk
30 dagen Frankrijk
Ardeche
Bretagne Frankrijk
Bretagne 2
Citytrip Amiens
Citytrip Bergues  Citytrip Bergues Noord Frankrijk
Cote fleurie
Middelandse zee
Frankrijktoer Stropke
Gorges du tarn
Noord Frankrijk
Normandie Stropke
Invasiestranden
Jura Filip en Ria
Tour de France
Tour de France 2
Vallei van de Lot
Weekje Elzassen

top         campersite informatie en tips voor de motorhome

Griekenland

door Griekenland
Evia Grieks eiland
Poleponnessos Chris

Groot-Brittannië

Engeland Demey
Devon Cornwall 1
Devon Cornwall 2

Italië

Toscane Filip Rots
Toscane
Dolomieten Filip
Venetië
Mondo Natura
Sicilië Gon Louis
Sicilia Karel Frieda
SiciliŽ Italie

Kroatië

Kroatië Chiel de Graaf

campertrips

Marokko

Marokko Margot
Marokko Chiel d/Graaf
Marokko Stefaan

Nederland

Truckshow VMV

Noorwegen

Cruise lysefjord
Kostprijs Noorwegen
Zuid Noorwegen
Noord Noorwegen
Noordkaap Dejonghe

Oostenrijk

Fieberbrunn

Portugal

Portugal Foli

Slovenië

SloveniŽ Tilano
Slovenie Kroatie
Spanje

Rondrit 2016 Dirk en Rita
Calpe Benidorm  Calpe Benidorm Spanje
Benidorm in cijfers
Campings in Benidorm
Platja d´Aro Modest
Spanje Portugal
Pyreneeën
Appartement huren
Winter Spanje Margot
Andalousië Willy

Turkije

Turkije over land
Turkije 3 Willys deel 1
Turkije 3 Willys deel 2
Turkije 3 Willys deel 3

USA

Droom in Florida
Everglades

Zuid Europa  Zuid Europa overwinteren

Overwinteren Ber Liza
Overwinteren
Noel De Kuyssche