Restaurant vocabulaire, uit eten in Spanje

Pescado - Vis
Wat krijgt u op uw bord ?  
Carne - Vlees
Aguja - Geep
Anchoa - Ansjovis
Anguila- Aal
Arenque - Haring
Arenque ahumado - Bokking
Atún - Tonijn
Bacalao - Kabeljouw, Stokvis
Barbo - Barbeel
Besugo - Zeebrasem
Boquerones - Ansjovis in zuur
Brema - Brasem
Caballa - Makreel
Calamar - Pijlinktvis
Camarones - Noordzee Garnalen
Carpa - Karper
Chanquetes - Sprot
Congrio - Zeepaling
Dragón de mar - Pieterman
Eperlano - Spiering
Erizo de mar - Zeeëgel
Gallo - Schol
Jurel - Voorn
Lenguado -Tong
Lubina - Zeebaars
Lucio - Snoek
Lucioperca - Snoekbaars
Mejillones - Mosselen
Merluza - Koolvis, heek
Mero - Heilbot
Perca - Baars
Pescada - Schelvis
Platja gorda - Bot
Platja salada - Schar
Pulpo - Octopusje
Rape - Zeeduivel
Raya - Rog
Rodaballo - Tarbot
Salmón - Zalm
Salmonette - Poon
San pedro - Zonnevis
Sardinas - Sardienes
Sepia - Inktvis
Siluro - Zeewolf
Sollo - Steur
Trutcha - Forel
Trucha asalmonada - Zalmforel


restaurant vocabulaire spaans nederlands motorhomes   = Autocaravana

Crustáceos y mariscos
Schaal en schelpdieren

Almejas - Kokkels,steenmosselen
Biggaros - Alikruiken
Cangrejo - Krab
Cangrejos de agua dulse
- Rivierkreefjes
Crustaceos - Schaaldieren
Langosta - Kreeft, langoest
Langostina - Langoestine
Mariscos - Schelpdieren
Ostras - Oesters
Vieira - St jacobschelp

Aves - Gevogelte

Codorniz - Kwartel
Faisan - Fazant
Foiegras - Ganzeleverpaté
Huevos - Eieren
Oca - Gans
Ortega - Korgoen
Pato - Eend
Pavo - Kalkoen
Perdiz - Patrijs
Pintada - Parelhoen
Pollito - Piepkuiken
Pollo - Haantje

Spaanse koffie

Gewone koffie bestaat niet in Spanje

´Americano´ = (zwart zoals in Belgie)
´descafeinado´ (deca koffie)
´cafe con leche´ (met veel melk)
´cortado´ (met scheutje melk, in glas)
´bon-bon´ (met gecondenseerde melk)
´carrejillo´ (whisky, cognac erin)

Spaanse restaurant vocabulaire spaans nederlands

Salud - Proost

Spaanse restaurant vocabulaire spaans nederlands

Asado de buey - Rosbief
Bacon - Bacon
Biftek - Biefstuk
Cabra - Geit
Carne acecinada - Rookvlees
Carne de caballo - Paardevlees
Carne de cerdo - Varkensvlees
Carne de vaca - Rundvlees
Carne picada - Gehakt
Carnero - Schapevlees
Chuleta - Karbonade
Ciervo - Hert
Cinta de lomo - Varkenshaas
Cochinillo - Speenvarken
Conejo - Konijn
Cordero - Lamsvlees
Corzo - Ree
Costillas - Ribbetjes
Crudo - Rood vlees
Entrecote - Riblap
Escalope - Schitzel
Fiambres - Vleeswaren
Filete - Filet
Filete de buey - Ossehaas
Fricandó - Fricandeau
Higodo - Lever
Jabali - Wildzwijn
Jamón - Ham
Jerrete de ternera - Kalfschenkel
Lechal - Zuiglam
Liebre - Haas
Lomo - Haasje(vlees), lende
Lomo de corzo - Reerug
Longaniza - Braadworst
Pechuga de ternera - Kalfsborst
Picadillo - Gehakt
Pierna de corzo - Reebout
Rabe de liebre - Hazerug
Rabo de buey - Ossestaart
Riñiones - Niertjes
Rollito de ternera - Blindevink
Salami - Salami
Salchicha - Braadworst
Salchichón - Servelatworst
Sesos - Hersenen
Solomillo - Haasje(vlees)
Solomillo de cordero - Lamschouder
Ternera - Kalfsvlees
Tocino - Spek
Turnedo - Tounedos

Ik wil graag een tafel reserveren
voor ...        
... personen

Alstublieft
Quisera reservar una mesa
para ...
... personas

Por favor
un
dos
très
quatro
cinco
seis
siete
ocho
nueve
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Uw naam ?

Wij komen om 8 uur
Su nombre ?

Llegaremos a las (8)ocho
Lunes
Martes
Miercoles
Jueves
Viernes
Sabado
Domingo
Mañana
maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
morgen

Wanneer eet men wat ?   ?Cuando se come que? Restaurant-vocabulaire

Het ontbijt - El desayuno

s´Morgens gaat een spanjaard uiteraard ontbijten.

De brunch - El almuerzo

Rond 10,30 u. gaat de Spanjaard naar de bar.
Hij eet daar een bocadillo, een half stokbrood met vleeswaren, kaas, ei of ander beleg en drinkt daarbij bier of wijn.

Het middagmaal - La comida

Tussen 14 en 15 uur is de hoofdmaaltijd

Het vieruurtje - La merienda

Rond 18 uur, taart met koffie of een zoetigheid, of een broodje.

Het avondmaal - La cena

Rond 21 a 22 uur, in de zomer een uur later,
is een lichte warme maaltijd met veel groenten en af en toe vis. Het kan ook een soep zijn, maar zelden is het brood. Er wordt wijn gedronken.

Kelner = Camarero
Kelnerin = Camarera
Chef = Jefe
Kok = Cocinero
Tafel = Mesa
Stoel = Silla
Tafelkleed = Mantel
Serviet = Servilleta
Bord = Plato
Vork = Tenedor
Mes = Cuchillo
Lepel = Cuchara
Koffielepel = Cucharita
Kop = Taza
Plaats = Sitio
Glas = Vaso
Beker = Copa
Fles = Botella
Kruik = Jarra
Olie = Aceite
Azijn = Vinagre
Zout = Sal
Peper = Pimienta
Drank = Bebida
Menukaart = Carta(de menu)
Reserveren = Reservar
Bestellen = Pedir
Op bestelling = Por encargo
Prijzen = Precios
Rekening = Cuenta

print Spanje vocabulaire


sluit Spanje vocabulaire